Articole si vindecare

Tandrete …

Tandrete …

Tandretea este poate, forma cea mai delicata si mai fin patrunzatoare a iubirii.

Tandretea intre indragostiti si cei care iubesc, este doar impartasire si imbogatire a celuilalt prin atingeri fine prin care ceva mai profund decat asteptarile dorintei, se exprima.

Este atingere si gesturi, doar cu sentiment,

Este invaluirea in soapta de iubire a prezentei celuilalt cu prezenta ta, fara sa lipseasca insa din aceasta actiunea.

Actiunea este insa dincolo de timp si spatiu, pentru ca in tandrete, totul se intampla la prezent continuu.

Timpul se opreste in loc continut in sentimentul care se exprima, iar spatiul in care cei care se exprima prin tandrete devine infinit.

Tandretea este sentiment si comportament, in acelasi timp.

Si de aceea prin tandrete nu ai cum sa minti.

Cine este tandru, are sentiment.

Cand crezi ca ce traiesti este iubire, poti spune ca iubesti si uneori, sa nu fie adevarat.

Iar prin dorinta, de multe ori “spunem” ca iubim si se intampla sa nu fie adevarat.

In tandrete insa, nu poti spune, pentru ca tandretea e un sentiment ce se manifesta in primul rand si pe care mai putin il poti exprima numai prin cuvinte.

Cand esti tandru, esti si atat. Si cand esti tandru, spui in primul rand prin fapte ca, de fapt ceea ce se intampla, se intampla pentru ca exista sentiment.

Nu poti fi tandru daca nu exista sentiment, daca nu simti cu adevarat aproape persoana care este langa tine, daca nu iti place cu adevarat sa o simti aproape, daca nu doresti sa o simti aproape si daca nu iti doresti propria fiinta sa fie in aproprierea ei. E prezenta si intimitate dincolo de simturi.

Putem mima tandretea ? Mimam atat de multe sentimente si dorinte … Tandretea insa e mai greu sa o mimam pentru ca in adancul nostru fiecare o stie si o recunoaste pentru ca,

Tandretea e comunicare dincolo de simturi si dorinta,

Tandretea nu e invaziva,

Tandretea nu domina si nu comanda,

Tandretea este o iubire care odihneste si hraneste.

Si daca se intampla sa comunicam la un moment dat prin simturi care sa trezeasca o dorinta, daca ceea ce ramane dupa ce dorinta se consuma e tandrete, atunci exista sentimente si nu a fost numai dorinta sau nevoie cum se intampla uneori.

Tandretea e un sentiment curat pe care il putem manifesta fata de cei pe care ii iubim romantic, insa o putem manifesta in prietenie, o putem manifesta in familie, fata de oameni, copii, flori, natura, animale, pentru ca de fapt dincolo de granitele asocierii cu exprimarea numai la nivel romantic,

Tandretea e blandetea firii noastre, care altoita de iubire se exprima prin uman.

Tandretea e delicatete in comportament si nu exclude constienta, nu exclude nici intelepciunea, nu exclude hotararea, nu exclude absolut nimic din ceea ce formeaza si aduce echilibru in manifestare.

Doar are grija cum le aratam pe toate ca ceea ce se intampla intre noi sa ne inspire catre a trai cat mai mult cu inima deschisa, echilibrul in aceasta lume in care totul se formeaza prin relatiile umane.

Si poate de aceea, pentru ca nu poate fi asociata doar cu un anume tip de impartasire, tandretea este poate, pe langa cea mai delicata si mai fin patrunzatoare, si cea mai fin cuprinzatoare forma de iubire.

Daca credeti ca articolul poate fi de folos celor pe care ii cunoasteti, va rog frumos sa il distribuiti .

Va multumesc,

Autor, Alina Mihai 
Coaching • Consiliere • Terapie
Sedinte individuale si evenimente 

Poti lasa aici, un gand sau o traire ღ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.