Libertate

 La 20 de ani aceasta era ideea mea de libertate. Un desen facut spontan, intr-un moment in care reflectam la mine si la viata mea.

Am inceput sa desenez si am intitulat desenul la fel de spontan, “evolutie”, fara sa ma fi gandit vreodata pana atunci la acest cuvant, fara sa am vreun contact cu ideea de a evolua in sensul constient al evolutiei personale, spirituale, pe care il cunoastem astazi.

Am inteles atunci ca evolutia mea imi va aduce libertate.

“Iesirea” dintr-un spatiu – forma in care intru cand ma nasc, aceasta “asezare” a lumii materiale in forma ei uzuala si concreta in care o cunoastem, formata din gandurile si emotiile noastre care au o forma uneori destul de stricta si in mare parte subiectiva, “asezare” in care  eram “supusa” unor reguli care tin de timp, de spatiu si forma in care se prezinta lumea pe care o vedem.

Apoi, “ajungerea” intr-un “spatiu” in care nu exista timp si niciun fel de granite si viziunea asupra aceleiasi realitati concrete, materiale, este data de o miscare libera si universala care nu se limiteaza la aceasta lume, inspirata si transpusa apoi in fapta de la un cu totul alt nivel decat de la cel al mintii noastre.

Acest “spatiu” nu este un spatiu fizic, un loc propriu-zis.

Este libertatea mintii noastre, care pentru o fiinta umana inseamna libertatea ei interioara intr-un mod pe care omul il poate denumi total.

O libertate prin care fiinta umana isi  regaseste starea de a fi despovarata, fizic, emotional, mental si spiritual de impresiile subiective care si-au pus amprenta in decursul existentei sale (temeri, frici, judecati, prejudecati, indoieli, neclaritati, atasamente) si de toate consecintele pe care ea insasi ca fiinta si noi, cu totii, le-am creat asupra noastra, individual si colectiv, crezand ca realitatea inseamna doar ceea ce vedem si doar ceea ce construim pe baza de impresii subiective.

O libertate prin care fiinta umana se regaseste ca o fiinta clara, traitoare, iubitoare si completa, in aceeasi lume plina si in acelasi timp si intr-o realitate infinita, care o cuprinde.

Libertatea ca traire si manifestare in lume, nu vine ca reactie impotriva nimanui, ci ca o expresie a cunoasterii de sine, ajunsa in acel punct in care se impleteste armonios cu o cunoastere a vietii si a vietii colective ca intreg, cunoastere manifestata in si din acel moment, simplu si firesc.

***

Autor, Alina Mihai  
Coaching • Consiliere • Terapie
Sedinte individuale si evenimente 
 
 
 
This entry was posted in Inspiratie intr-un cuvant ... and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Lasa aici, un gand sau o traire ... ღ

Your email address will not be published. Required fields are marked *