Despre mine

O poveste despre viata, evolutie si vindecare 

Urmatoarele randuri, sunt experiente care au insemnat pentru mine treceri ale unor praguri dincolo de constiinta mea de om.

Le ofer sub forma de “trecere in revista” pentru cei care doriti sa le parcurgeti, cu toata deschiderea insa si cu constienta asupra faptului ca uneori, acest gen de “trecere in revista” al unei vieti, e pus sub semnul indoielii.

In acelasi timp, am observat ca alteori, inspira si este de ajutor. 

Cred ca suntem fiecare in procesul lui evolutiv si cautam in diferite perioade ale vietii, lucruri pe care le simtim in acel moment, de ajutor sau cu care rezonam.

Asa incat, pot doar sa sper ca atat aceste randuri cat si cele care alcatuiesc continutul acestui site, sa fie de folos celor care in acest moment al vietii lor, simt ca isi doresc sa le parcurga si sa fie un sprijin sau un partener in drumul sau etapa lor. 

***

Pentru mine, totul  a inceput in primii ani de viata, in care am avut cateva constientizari spontane care mi-au dat directie la inceput de drum.

Una dintre ele a fost ca “m-am nascut cu multe frici dar si cu capacitatea de a le depasi”.

Am constientizat apoi, prin intermediul unui “gand”, ca in interiorul meu exista adevarul si ca atentia este importanta si trebuie sa “o pastrez”.

Am pastrat asadar firul adevarului si atentia si am inceput sa traiesc.

Dupa multe framantari si un inceput destul de dificil de viata, la 18 ani am constientizat ce trebuie sa fac in viata, care e menirea mea, insa nu mi-am putut urma atunci chemarea, fapt care mi-a adus o mare “strangere de suflet”.

La 19 ani, am experimentat pentru prima oara, in mod spontan, ce inseamna starea de constiinta unificata. Starea pe care o traiam era de o simplitate absoluta iar identitatea mea umana se dizolva in ceva extrem de vast. Aflata in aceasta stare, se crea un efect extrem de binefacator asupra altor oameni.

La 20 de ani am constientizat ce este  evolutia si ce inseamna pentru mine, viata mea. Printr-un desen.

Traind acestea, in mine au inceput sa apara dorinte si intrebari.

Mi-am dorit sa stiu ce inseamna viata, ce insemn ca om, care este legatura dintre aceste doua lumi, cea pe care o vedem si cea pe care numai o simtim cateodata, sa inteleg care este contributia mea la tot ceea ce traiesc/traim, ce este Dumnezeu si cum sa fac sa imi traiesc si implinesc viata si evolutia impreuna, intr-un mod firesc, deschis, simplu si autentic. 

Si mi-am dorit sa pot impartasi cu cei din jur toate acestea, la fel de simplu si firesc, de deschis si autentic.

Calatoria mea a cuprins multe experiente grele dar si  experiente minunate.

Am pastrat atentia asa cum mi-am promis la inceput si am cautat prin tot ce am trait, sa inteleg si sa ascult de adevarul despre care aflasem ca este in mine. Mi-am dezvoltat astfel, atentia, observatia, indrumarea in plan interior si am avut multe revelatii prin introspectie si prin rugaciune

Am avut mai multe incercari ale sanatatii mele dintre care trei majore si fiecare dintre afectiunile avute m-a surprins la o varsta la care am avut sperante de la viata si mi-au pus in fata, ori un viitor cu multe semne de intrebare ori m-au confruntat cu lipsa lui.

La 31 de ani,  am fost trimisa in operatie spunandu-mi-se ca daca nu ma operez, nu voi mai putea sa merg. Am simtit insa ca nu trebuie sa ma operez si am ascultat de “informatia” care venea din mine si care imi spunea constant ca “mai este si o alta cale”. Am inceput atunci un drum in care aveam sa descopar multe lucruri despre mine, despre Dumnezeu si vindecare.

La 32 de ani am fost diagnosticata cu gusa Hashimoto si am fost suspecta de cancer tiroidian. Iminenta cancerului a insemnat un alt prag destul de dur in viata, pentru mine. 

La scurt timp dupa diagnostic, am trait iubirea neconditionata pentru om si lume, iubirea plina pentru Dumnezeu, printr-o rugaciune trezita din interior intr-un moment de teama si am cunoscut vibratia si valoarea ei. 

In acea stare de iubire totala si rugaciune absolut profunda, mi-au fost indepartate durerile de spate.

Am fost inspirata apoi sa imi ascult din nou indrumarea din interior si mi-am asumat si de aceasta data sa lucrez singura cu cel de-al doilea diagnostic. Am lucrat constant cu mine dupa un “plan” interior, care mi se dezvaluia treptat si in care am pus accentul pe frici si pe orgolii. Peste 1 an, activitatea tiroidei mele s-a normalizat stabil, fara tratamentul clasic.

La 36 de ani, am renuntat definitiv la o cariera frumoasa de 13 ani in domeniul comunicarii, pentru a ma dedica activitatii mele actuale, in urma unei experiente spontane care mi-a zdruncinat la modul propriu tot ceea ce eram, ceea ce gandeam si ce traiam ca viata, punandu-ma brusc in contact cu ceea ce e dincolo de realitatea noastra, pana in acel punct al ei din care pleaca totul pentru a ajunge in forma si in felul in care vedem noi realitatea.

Aceasta experienta brusca a libertatii (a sufletului si a mintii) a trezit in mine o miscare interioara foarte convulsiva care a insemnat multe crize, incepand astfel o perioada foarte dificila care a durat doi ani.

Am avut din nou aceasta experienta a unui prezent extrem de crud si a lipsei unui viitor, de data aceasta cea mai dificila dintre toate.

Mi-am urmat pentru a treia oara insa, indemnul din interior si aceasta perioada nu a fost sa fie un sfarsit total asa cum a parut de multe ori, ci intreaga experienta a fost o redescoperire prin trairea propriei adancimi si un drum spre libertate. 

Am parcurs singura acest drum, din care am invatat enorm. 

Prin intermediul acestor experiente am experimentat din ce in ce mai mult in mod concret, nimicul in viata, in relatii si in propria fiinta.

Am invatat insa si ce inseamna “boala” dincolo de explicatiile pe care le gasisem si mai ales, cum sa iau din experienta ei accesul la aceasta sursa as spune, infinita de resurse existenta in interiorul nostru si cum sa fiu alaturi de cei care isi doresc sa o gaseasca si sa o traiasca constient.

Prin tot ce am trait, mi-am lucrat constant fricile, neputintele, indoielile, tristetile, furiile, rusinile si orgoliile, invatand sa le cunosc mecanismele in profunzime si observand ce beneficii se rasfrang asupra sanatatii si a vietii noastre cand lucram cu fiecare dintre ele.

Am luat viata de la capat ori de cate ori a fost nevoie, mi-am asumat decizii radicale la acel moment in privinta sanatatii mele, am invatat sa cern si sa discern dorinte, vise  si nevoi, concepte, ganduri, emotii, energii,  vibratii.

Spun toate acestea nu ca pe un motiv de lauda, ci pentru faptul ca pentru mine, toate aceste experiente au insemnat o scoala, cu examene din ce in ce mai dificile, pentru evolutia mea, pentru relatiile mele si pentru a ma pregati pentru munca mea actuala. 

Constiinta si adevarul mi-au fost ajutor si inspiratie in toate. Am pastrat atentia in primul rand la indrumarea lor si dincolo de formarile profesionale, experienta lor continua este cea care m-a format daruindu-mi ceea ce poate nici o scoala nu ar fi putut sa imi dea, si anume, propriul meu discernamant – libertatea de a alege constient.

M-am vindecat prin ele, prin ele am avut experienta neimaginata a iubirii pe care o numim noi pure si am invatat sa o inteleg in ceea ce numim “context uman”, prin ele l-am gasit pe Dumnezeu in mine, o experienta care desi poate parea abstracta, poate fi traita autentic si integrata in tot acest context uman. 

Asa am invatat sa descopar toate acestea din ce in ce in mai multa profunzime  si  sa inteleg din ce in ce mai mult cum actioneaza fiecare, in experienta complexa si uneori si complicata, a vietii pe care o avem. 

Experienta proprie a transformarii (spirituale), traita din ce in ce mai constient si culminand cu experienta dura dar plina de descoperiri a “nimicului”, a atras si mi-a indreptat pasii catre persoane care trec prin crize ale transformarii spirituale, asa incat am dezvoltat in timp o forma de suport si integrare a acestor experiente,  acesta reprezentand primul serviciu de acest gen in Romania. 

In ultimii 8 ani am insotit prin sedinte individuale, prin cursurile create si prin articolele acestui site, persoane care si-au dorit sa evolueze/vindece interior si exterior prin ele insele, care si-au dorit sa contribuie cat mai constient si pasnic la propria lor vindecare si care si-au dorit sa isi inteleaga, sa isi completeze sau sa inceapa, propriul lor proces de transformare personala.

Crezurile mele 

In tot ce fac, cred cu convingere ca exista cel putin un pas inspre mai bine din locul in care ne aflam, indiferent de situatia de viata.

Si de la acel pas, mai exista cel putin un pas care se mai poate face. Si mergand asa, putem realiza la un moment dat ca viata noastra este altfel.

Cred ca totul se face si se intampla impreuna.

Cred ca pana la iubire neconditionata, important este respectul si sa avem bun simt in relatiile dintre noi. 

Cred ca echilibrul vietii si al evolutiei noastre vine din discernamant. Din capacitatea de a simti si din capacitatea de a intelege, traite impreuna, in acelasi timp. 

Cred ca viata pentru a fi traita intr-un fel complet, presupune o fiinta vie, care isi doreste sa traiasca si care este motivata in primul rand, interior.

Cred ca in ceea ce inseamna viata, vindecare, evolutie, invatare, dezvoltare, un loc foarte important il are experienta. De aceea cred si ca orice proces de terapie fie el individual, de cuplu sau de grup, e o experienta si in el este necesar sa se simta implicare, pasiune, energie.

Cred ca suntem perfecti ca si creatie in sine, insa in fapta suntem inca perfectibili.

Cred ca intentia este importanta insa si fapta are importanta ei.

Cred mult in experienta personala atunci cand este inteleasa in detaliu, validata in timp, asumata in acelasi timp in care e traita onest si oferita cu multa modestie.

Cred mult in Libertate si in bucuria simpla de a fi in viata,

Cred ca viata, evolutia nu insemna a suferi, dar stiu ca putem experimenta durerea pana la capatul fiintei noastre si inapoi, in extrem de multe forme si ca o putem intelege pentru ca face parte din procesul vietii pana la un punct,

Cred ca putem evolua si fara lupta sau sa ne fortam unii pe altii fie asta si in numele binelui pe care ni-l dorim,

Cred ca sursa vietii este in fiecare dintre noi si in fiecare experienta pe care o traim,

Cred ca fiecare dintre noi are dreptul sa aleaga,

Cred in Iubirea neconditionata, asa cum am trait-o, in mine insami, infinita si egala pentru tot ceea ce exista si dincolo de asta si nu mai putin pentru cine sunt,

Cred in Spirit si in Constiinta,

Cred in Echilibru si in Discernamant,

Cred ca toate acestea putem sa le traim si cred ca fiecare clipa poate fi o imprejurare prin care sa traim ce inseamna Adevarul, intr-o lume pe care am creat-o special pentru a le trai pe toate acestea!

Si cred ca putem fi impreuna Liberi si Frumosi !

Cat despre mine, am vrut sa fie curat. Sa am o minte libera, sa traiesc si sa vad ce inseamna libertatea cu adevarat si sa ma bucur. Sa fiu cine sunt si sa dau mai departe tot ceea ce stiu si sunt. Atat cat stiu si sunt si oricui crede ca poate sa primeasca si in orice forma in care pot eu sa o fac.

Si in rest, sa merg mai departe pe firul adevarului din mine in lumina constiintei mele, pana unde are sa ma duca el.

Multumesc tuturor celor pe care ii intalnesc si i-am intalnit, pentru bucuria de «a fi » si de «a face» impreuna,

Multumesc acestei evolutii care « ne poarta » pe toti intr-acolo unde in adancul nostru fiecare vrem sa ajungem si care « ne arata » ca exista un loc in Constiinta noastra unde ne intalnim cu totii si de acolo incolo fiecare dintre noi si noi toti impreuna, cream tot ceea ce exista!

 

 Va astept cu drag !

Alina Mihai ღ

  

Cursuri, acreditari, colaborari si experienta

button_curriculum

 

5 Responses to Despre mine

 1. J. says:

  Ai un suflet tare frumos!
  Exprimi iubire și căldură!
  Cu drag!

 2. Radu Octavian Craciun says:

  Imi place expunerea si problemele pe care doresti sa le abordezi.Am considerat ca in viata,m-am orientat pe o cale de traire emotionala si ma intereseaza orice prin ce as putea evolua frumos.

 3. Autor Alina Mihai | © Terapie si evolutie constienta says:

  Multumesc frumos!

  Cu mult drag si eu!

 4. Mariana Popa says:

  MULTUMESC! Esti o dulce!
  Cu drag ,
  Mariana

Lasa aici, un gand sau o traire ... ღ

Your email address will not be published. Required fields are marked *


9 + = 10

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.