Coaching | Consiliere |Terapie

© Consiliere si antrenament individual (terapeutic) 

Sedintele individuale sunt potrivite oricarei persoane dornice sa se imbogateasca cu experiente autentice de viata, evolutie si vindecare, precum si cu o noua perspectiva de abordare a lor, prin propria constiinta, fara a se crea dependenta de sisteme, practici, stimuli, instrumente si imaginatie si pot avea, efect terapeutic

O singura intalnire poate fi un punct concret de clarificare in timp ce mai multe intalniri, pot insemna etape parcurse constient de evolutie interioara si exterioara.

Coaching-ul terapeutic pe care vi-l propun, este astfel un demers potrivit celor care isi doresc sa isi descopere si foloseasca direct si constient resursele interioare, folosind pentru aceasta constiinta lor si lucrand cu orice stare sau context de viata, in care se afla si pe care le pot percepe ca fiind stari de intrebare, teama, boala, conflict sau dezechilibru.

Intalnirile noastre au la baza si inseamna in acelasi timp, o forma de colaborare intre doi oameni, care isi doresc sa realizeze impreuna, cum spuneam mai sus, o evolutie interioara si exterioara, in sensul cel mai constructiv, din punct de vedere fizic, emotional, psihic si spiritual, din punct de vedere al drumului de viata, al capacitatii de exprimare si al relatiilor umane.

Intalnirile noastre se desfasoara sub forma de consiliere si antrenament individual integrat - alternativ si nu sub forma de consiliere psihologica. 

Relatia de lucru sau de acord terapeutic

Intalnirile individuale au la baza o relatie de colaborare, in care fiecare dintre noi are rolul lui, intr-un demers pe care il petrecem impreuna, fapt pentru care relatia de acord terapeutic are un rol esential pe tot parcursul colaborarii noastre. 

Fiinta umana nu este supusa unor criterii invatate, ci este inteleasa ca o fiinta unica ce are propria poveste.

Relatia de acord terapeutic pentru dezvoltare, asistenta sau suport, este o relatie bazata pe valoare si respect. In acelasi timp, este o relatie in care sunteti parte integranta si in care va este recunoscuta participarea, iar procesul de lucru pe care il parcurgem impreuna, este unul transparent.

In acelasi timp se au in vedere criterii de relationare pe principii undiversale, asa incat dialogurile sunt aplicate la evolutia, viata, structura si continutul fiintei umane in mod direct, fara apartenenta la un sistem, ideologie, metoda, practica anume, respectand insa si tinand cont de structura, apartenenta, practicile si orientarea dvs.

Pe parcursul acestor intalniri nu se folosesc tehnici de sugestie, autosugestie sau tehnici de sondare a mintii.

Cum se desfasoara ? - Constientizarea, factorul declansator 

 Intalnirile individuale au loc prin dialog terapeutic si experiente concepute creativ ce faciliteaza introspectia, constientizarea, activarea de resurse. Partea de consiliere se imbina armonios de la situatie la situatie cu partea de antrenament/coaching  cat si cu interventii terapeutice  atunci cand este cazul. 

 Cu prilejul fiecarei intalniri se constituie prin insasi interactiunea sau contactul nostru, un flux particular al intalnirii respective, care creeaza si inspira acordarea constienta cu starea si raspunsul potrivite astfel incat aceste intalniri, nu se desfasoara dupa un sablon, ci sunt personalizate pentru fiecare dintre dvs.

 Un rol important il are constientizarea, realizarea acelui adevar esential pentru moment, care desface din interior, ceea ce mentine sau creeaza starea de conflict sau starea de rezistenta mentala, emotionala, organica/fizica, ce ne impiedica sa avem acces la resursa sau resursele din interiorul nostru de care avem nevoie pentru a aduce in viata noastra claritatea necesara care este baza pentru orice actiune in aceasta viata. 

Constiinta - principalul sprijin si "spatiul de lucru"

Constiinta, desi un fenomen poate abstract pentru unii dintre noi, este o valenta a fiintei noastre foarte prezenta si ne asista in peremanenta. Una din realizarile intalnirilor individuale este ca invatam sa percepem aceasta constiinta si sa facem diferenta clara intre constiinta, ego, ganduri si emotii personale, ganduri si emotii colective/din exterior. 

Constiinta este in experienta mea, acel aspect neutru, impartial, care nu judeca, nu condamna, nu partineste, nu nuanteaza, nu influenteaza, nu decide, nu impune, care este intotdeauna dincolo de orice fel de poveste personala si prin care avem acces intotdeauna la o parere/simtire obiectiva, care incadreaza “detaliul” in ansamblu, fara ca detaliul sa aiba o importanta mai mare ca ansamblul sau invers. 

Constiinta are rol de echilibru in sensul in care il faciliteaza, insa alegerea de a ii da valoare, expresie, traire in viata noastra, ne apartine.

Constiinta are rol integrator, deoarece ofera fiecarei situatii, fiecarei trairi, fiecarei stari, fiecarui gand, fiecarei emotii, fiecarei relatii, fiecarei dorinte, fiecarei experiente pe care o traim, un loc sanatos (real) in ansamblul care se numeste viata, om, fiinta spirituala, evolutie.

In lumina constiintei totul isi gaseste un sens, acel sens interior care ghideaza experienta iar omul isi gaseste un echilibru constient intre profunzimea sa si ceea ce traieste el, in mod curent.

Vom lucra astfel  in stare constienta si principalul sprijin si suport este constiinta, asa numit-ul Supra Eu.

Prin intermediul constiinteise creeaza  spatiul intalnirii, spatiu in care “punem” trauma, problema, intrebarea si prin care activam resursele interioare - calitati, abilitati, valori, resurse vitale, emotionale, psihice si spirituale, gasim in interior raspunsuri si le aducem si la suprafata si “ne luam” apoi directii pentru aplicarea lor in viata si in evolutia noastra. 

☼Vom aborda la modul constient, emotiile, gandurile, starile, dorintele, situatiile, valorile, aspiratiile personale, comportamentul, invatand sa le deosebim, sa le cunoastem, pentru a trai in armonie in primul rand cu tot ceea ce suntem si prin congruenta si cu cei din jurul nostru, cu mediul in care existam.

Sesiunile individuale au un caracter practic, aplicativ. Rezultatul constientizarilor si resursele descoperite se mentin si se dezvolta ulterior prin aplicarea constienta a lor in experientele de zi cu zi.

Aceasta pentru ca nu este suficient sa ajungem in contact cu notiuni, concepte, informatii si trairi ca vindecarea, binele, frumosul, adevarul, bucuria si iubirea neconditionata, Dumnezeu, constiinta, constienta, liberul arbitru, echilibru sau iluminare, atat timp cat nu ajungem si in postura de a le si trai intr-un mod firesc si constient in viata cea de zi cu zi si in relatiile noastre.

Efectul terapeutic - stare proprie de autovindecare a unor afectiuni 

Perspectiva in care ma situez atunci cand parcurgem impreuna o sesiune, adreseaza fiinta umana ca intreg compus din natura sa concreta si o natura mai subtila, una fiind continuarea celeilalte in si prin viata pe care o traim si in care viata si evolutia noastra nu sunt separate, ambele se traiesc impreuna si se determina una pe cealalta.

Prin acest proces de lucru si prin conlucrarea noastra, se aseaza impreuna, natura umana cu natura spirituala, viata concreta cu viata cauzala, cauza si efectul. Aceasta asezare este cea care stimuleaza ceea ce numim efect terapeutic crearea unei stari proprii de autovindecare a unor afectiuni.

Desi cateodata este suficient un simplu dialog deschis, o cunoastere adecvata de sine, o intelegere corecta a situatiei in care ne aflam sau prin care trecem, o relatie cat mai simpla, constienta si directa cu sursa existentei noastre si constientizareaaccesareaactivarea si folosirea corespunzatoare a resurselor interne in raport cu o situatie data, pot determina imbunatatirea situatiei respective pe un termen lung cat si aparitia efectului terapeutic.

Se poate programa si o singura intalnire ?

O singura intalnire poate fi un punct concret de clarificare cu privire la intrebarea sau situatia care va intereseaza sau va preocupa. 

Mai multe intalniri, pot insemna etape parcurse constient de evolutie interioara si exterioara si dezvoltarea unei apropieri cat mai traite si mai constiente de dvs. insiva si astfel si de resursele interioare (emotionale, psihice, energetice, spirituale), apropiere constienta pe care o puteti avea  apoi alaturi constient in tot ceea ce traiti, o viata.

Pentru a va orienta in stabilirea unei intalniri individuale, corespunzatoare cu interesul sau preocuparea dvs., aveti la dispozitie informatiile de mai jos:

© Cunoastere de sine, Comunicare cu sine, Constiinta de sine, Exprimare de sine
 • Imi doresc sa ma cunosc/inteleg mai bine, sa imi stiu motivatiile si cum sa simt/ iau deciziile potrivite. 
 • Imi doresc sa comunic mai bine cu mine insami si sa ma exprim mai coerent, mai fluent, mai creativ si mai in acord cu mine insami
 • Imi doresc sa imi inteleg reactiile, emotiile si sa stiu cum sa gasesc starea si felul in care pot raspunde optim in situatii dificile, tensionate sau care simt ca ma solicita prea mult.
 • Imi doresc sa pot lucra cu gandurile care ma apasa, preocupa sau aglomereaza.
 • Imi doresc sa stiu la modul foarte natural cum sa gestionez felul in care se poarta ceilalti cu mine, astfel incat sa raman/fiu in pace, clar (a) la minte si disponibil(a) sufleteste, deschis(a) fata de oameni.
 • Imi doresc sa imi (re) gasesc motivatia interioara, dorinta pentru a trai.
 • Imi doresc sa stiu ce trebuie sa fac in viata, care este drumul meu, care imi e menirea.
 • Imi doresc sa ma simt mai bine cu mine insami si sa ma simt mai bine in general.
© Suport terapeutic si antrenament individual in situatii specifice de viata 
(de tip trauma) - Life Therapy
 • Divort,
 • Infidelitate,
 • Boala – cum folosim boala ca resursa,
 • Pierderi,
 • Alegerea/schimbarea carierei,
 • Etapele schimbarii,
 • Asistenta si suport terapeutic in situatii specifice de doliu – cum gestionam doliul si viata dupa doliu,
 • Asistenta si suport terapeutic pentru imbunatatirea calitatii vietii si trairii, pentru persoanele cu cancer
© Dezvoltare personala atat pentru persoane cat si pentru specialisti cu activitate
 bogata in relatiile umane (terapeuti, manageri, psihologi, medici, avocati, speakeri ...) 
 • Imi doresc sa ma dezvolt sau sa imi completez dezvoltarea personala cu noi informatii si abordari, pentru a fi un mai bun profesionist /terapeut
 • Imi doresc sa stiu cum sa adresez/gestionez/comunic, in situatii delicate sau “vesti rele”(diagnostic, pierderi de servici, situatii traumatice)
 • Imi doresc sa stiu cum sa gestionez mai bine situatiile cu incarcatura emotionala intalnite pe timpul terapiei sau a unui proces terapeutic sau de lucru, de scurta sau de lunga durata
 • Imi doresc sa stiu cum sa gestionez starea de conflict in dialogurile cu sefii, clientii sau colegii
 • Imi doresc sa am un contact mai bun cu spatiul terapeutic ce se creeaza intre doua persoane, pentru a fi mult mai in echilibru cu persoana pe care o insotesc prin relatie terapeutica si a ii oferi mai aplicat pe structura ei interna si situatia ei de viata ceea ce are in mod real nevoie
© Relatii constiente - vindecarea constienta a relatiilor umane (cuplu, parteneriat,
 parinti-copii, s.a)
 • Armonizare si comunicare in relatiile de cuplu, familie, prietenie sau parteneriat
 • Cunoasterea dinamicii relatiilor umane - cum functioneaza o relatie (etape, schimbari in parteneri, asteptari, obiceiuri din trecut si alte relatii), cum gestionam comunicarea, asteptarile,  dinamica relatiei, cum “ne intalnim cu partenerul/partenera prin comunicare sufleteasca, dialog si activitati impartasite
 • Redobandirea/acordarea valorii si respectului/respectului de sine in relatii
 • Vindecarea (co)dependentei in relatii, dezvoltarea constiintei de sine in paralel cu trairea si dezvoltarea relatiei
 • Gestionarea propriei fiinte in momente de conflict cu sau fara cauza reala, intelegerea dinamicii interioare si a relatiei (cu sau fara luare de decizii) in situatii de conflict - care implica infidelitate, divort, diverse dependente/vicii 
 • Identificarea si eliberarea  tiparelor/suprapunerilor/blocajelor de pe liniile de neam (mosteniri genetice, transgenerationale)
 • Identificarea si eliberarea rolurilor generatoare de conflict feminin – masculin (cunoasterea partilor, a rolurilor inconstiente si echilibrarea lor prin constientizarea si practicarea de trasaturi si valori de echilibru)
 • Identificarea si eliberarea informatiilor adoptate sau ajunse in campul personal prin diverse procese/influente/mecanisme si restabilirea integritatii structurii personale (imprumuturi de la cei din jur, influente colective)
 • Mai multe detalii – aici 
# © Suport terapeutic si antrenament individual de integrare pentru experientele de 
de "criza spirituala" - primul serviciu de gen din Romania 
# Evolutie spirituala constienta 
 • Imi doresc sa imi descopar natura spirituala si sa o traiesc firesc si impreuna cu natura mea umana
 • Imi doresc sa inteleg si sa integrez constient etapele pe care simt ca le parcurg in trezirea si transformarea personala
 • Imi doresc sa imi inteleg trairile spirituale pe care simt ca uneori nu le inteleg si de care uneori, imi e si teama si imi doresc sa le integrez in viata mea curenta 
 • Imi doresc sa imi dezvolt discernamantul spiritual pentru a discerne intre cai, practici, informatii si a fi in contact cu adevarul,
 • Imi doresc sa ma ghidez constient si din interior
 • Imi doresc sa inteleg cine/ce este Dumnezeu si sa am cu “el”, o legatura personala, vie, constienta si activa 
 • Imi doresc sa evoluez spiritual fara a deveni dependent de practici spirituale, sisteme spirituale, substante, sunete, locuri, imaginatie, entitati, arhetipuri, obiecte ..
 • Mai multe detalii - aici 
Cost/durata sesiune individuala 

Costul pentru o sesiune individuala este de 120 lei /ora.

Confidentialitate si periodicitate
 

Sesiunile individuale sunt confidentiale iar caracterul lor nu este unul obligatoriu; pot fi punctuale sau periodice.

Pentru realizarea unei stabilizari intr-o directie pe care ne-o dorim, sunt si situatii in care se recomanda o abordare periodica a intalnirilor terapeutice. Acest aspect este stabilit de fiecare data impreuna si se pot discuta mai multe optiuni.

Pentru programari puteti apela la urmatoarele date de contact:
 
 • nr. telefon 0727.157.947 (orange) – Alina Mihai
 • email la – alinamagdalenamihai@gmail.com
 • Din motive obiective, sedintele individuale se desfasoara in persoana. Va multumesc pentru intelegere. 
Pentru referinte puteti consulta va rog, pagina Testimoniale. 

~*~

 Va invit si va astept cu drag sa ne cunoastem!

Alina Mihai ღ

(Terapeut, Formator, Psihooncolog, Specialist comunicare terapeutica, Consilier dezvoltare personala/spirituala)

Lasa aici, un gand sau o traire ... ღ

Your email address will not be published. Required fields are marked *


1 + = 5

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.