E usor sa ne inchidem si sa facem ziduri …

 

2dyVuFPCel mai simplu lucru este sa ne inchidem si sa facem ziduri sufletesti, sa ne aparam, sa zidim bariere intre noi si oameni, pentru a ne simti mai bine, mai in siguranta in relatii si in general in lume.

Arta este insa, ca fiind (total) deschisi sa ne fie bine.

Si acest lucru e posibil.

Ce aparam insa atat de mult cand ne punem ziduri de aparare?

Un interior fragil.

Si acest interior este fragil dintr-o obisnuintã de a fi intr-o relatie de “pierdere” cu tot ceea ce percepem noi ca trecator.

Si ce nu este trecator ?

Tot ce tine de aceasta lume este trecator, afara de noi cei care experimentam prin intrupare aceasta realitate si de capacitatea noastra innascuta de a o trai intr-un mod ~iremediabil~ de frumos …

Autor, Alina Mihai Cum inflorim si evoluam uman, profesional si spiritual prin ORICE stare si prin ORICE  experienta  
Coaching • Consiliere • Terapie
Sedinte individuale si evenimente 
SPREAD THE LOVE
This entry was posted in Ganduri pentru evolutie si vindecare and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to E usor sa ne inchidem si sa facem ziduri …

 1. Alina Mihai says:

  Atat de pe scurt pe cat poate fi pus in cuvinte intr-un comentariu un raspuns care merita detalii, pot spune ca atunci cand apare in noi tendinta de aparare/lupta putem incerca sa ne pastram atentia asupra a ceea ce simtim pentru a vedea chiar atunci, in clipa in care traim tendinta respectiva, din ce combinatie de ganduri si emotii s-a “trezit”. Si mai apoi, odata observata sa vrem sa gasim o alta optiune.

  Exista intotdeauna optiuni cu mult mai multe “beneficii” decat cele prezentate de reactia de moment, atunci cand reactia de moment ne poate pune in postura de aparare respectiv in postura de “impotriva”.

  Si daca ne place acel bine care vine din a nu mai trai nevoia de aparare sau actiunea din cuvantul “impotriva”, putem alege sa traim acel bine in continuare. Insa a il trai nu este o chestiune de control.

  Ci un exercitiu de alegere si intelepciune, o experienta ce implica constienta, constiinta si dorinta de a intelege starea noastra dar si contextul celuilalt, dorinta de a ne fi mai bine intr-un mod firesc si natural si nu intr-un un mod care sa reprime doar, o simtire care va trai neinteleasa in interior si care in timp isi va cere dreptul de a fi recunoscuta, inteleasa si primita..

  Din practica mea, o cale naturala de a te deschide autentic si a ramane in mod sanatos deschis, este a lucra din ce in ce mai constient, la ce simtim si traim noi insine, legat de “impotriva”.

  Multumesc si eu pentru intrebare si iti doresc din inima sa te bucuri mult de tot!

 2. Daniela says:

  Cum ? Cum sa fii total deschis? Si cum sa traiesti toal deschis in lume si sa-ti fie bine? Stiu ca se poate …Insa in acelasi timp mi se blocheaza mintea cand incerc sa ma gandesc la asa ceva…
  Multumesc frumos.:)

 3. Alina Mihai says:

  @ dvbt Thank you very much for comment ! I am happy this post was for help and for sure I haven’t met all of you. But I hope and I’ll be very happy that someday to meet as many as I can from you. Best regards and a happy sunshine day !

 4. Alina Mihai says:

  @Liliana, multumesc mult pentru mesaj. Exista mai multe feluri de bariere. “Mastile de comportament” sunt o parte dintre ele si cred ca un dezavantaj mai mare decat acestea, ni-l aduc acele bariere “constiente” pe care suntem invatati sa le construim intre noi si oameni in ideea de a ne proteja de oameni si de tot ce vine de la oameni.

  Sunt acele mecanisme de aparare si protectie pe care ni le construim in ideea de a ne pune sub protectia unor “globuri de lumina” pe care le imaginam, a unor pelerine dintr-o energie “pozitiva”, sub protectia unor programe, afirmatii, obiecte sau ritualuri, care ar trebui sa indeparteze de la noi, energii “malefice” indreptate impotriva noastra.

  Ceva cu adevarat benefic pentru viata si pentru evolutia noastra este sa intelegem ca aceste tipuri de protectie sunt doar mentale si nu ofera un sprijin auntentic, iar in timp ne indeparteaza si de noi insine si de oameni, ajungand ca intr-un final chiar viata noastra sa fie transformata in defavoarea evolutiei noastre, deoarece in loc sa ne extindem intelegerea asupra unui proces complex de existenta care se numeste viata, ne inchidem vis-a-vis de el si il traim prin viziunea limitata as spune, ca viata inseamna lupta.

  La fel de benefic este sa realizam ca e posibil sa traim deschisi in lume fara ca “raul” care mai exista sa ne afecteze intr-un mod major transpunandu-ne intr-o stare de trai inconstienta, impartasind cu totii o viziune cat mai apropiata de ceea ce aceasta viata inseamna cu adevarat, de ceea ce inseamna omul si de minunata forma ca proces, prin care totul se creeaza prin relatiile pe care fiecare le dezvolta.

  Cateva informatii ce pot fi adaugate le puteti gasi in articolul-Despre protectie in evolutia de sine si in ceea ce traim – http://alinamihai.ro/?p=542

 5. dvbt says:

  I simply wanted to appreciate you once more. I am not sure the things that I might have achieved without the entire information discussed by you over such field. It became a very frightening issue in my position, nevertheless viewing the very expert approach you dealt with the issue made me to weep for fulfillment. I’m just happy for the assistance and even hope that you really know what an amazing job that you are putting in training many people through the use of your blog. I’m certain you haven’t met all of us.

 6. Liliana says:

  Nu imi plac oamenii care sunt secretosi si sunt firi inchise,in schimb persoanele deschise ma fac sa vad partea buna a lucrurilor in orice.Dar astfel de oameni nu se gasesc pretutindeni ,de aceea este trist ca in ziua de azi foarte multi oameni poarta cu ei diferite masti adica nu sunt ei insisi cu adevarat.

Poti lasa aici, un gand sau o traire ღ

Your email address will not be published. Required fields are marked *