Discernamantul este un simt … ce nu tine de interpretarea realitatii …

Discernamantul este un simt ce nu tine de interpretarea realitatii, de teoretizarile in afara practicii concrete si a experientei noastre asupra realitatii si nu tine nici de deductiile pe baza de lanturi de asocieri conform cu paradigme invatate si preluate numai intr-un mod intelectual.

Toate acestea sunt doar motivatii rationale, ce pot fi cateodata de folos in viata si in evolutia noastra, insa nu reprezinta in totalitate discernamantul ca simt universal si calitate intrinseca sau launtrica, proprie si esentiala a fiintei noastre.

Discernamantul are legatura cu pura intelegere, nespeculata a unui fenomen, cu o cunoastere pura a realitatii, o cunoastere mai mult subtila a asezamantului spiritual, mental, emotional si biologic al unei fiinte ca un tot, ce precede si insoteste fiecare actiune a sa.

Discernamantul poate fi incurajat si se dezvolta printr-o traire efectiva, o cunoastere practica si experimentala a vietii, a propriei fiinte, a factorilor psihologici, umani si a celor ce tin de personalitatea extinsa a fiintei umane pana la dimensiunea spirituala,  pe care se sprijina constructia si exprimarea sa.

Discernamantul nu e o calitate care se forteaza ci este o calitate care se dezvolta intr-un mod treptat in viata, folosind tot ceea ce avem de la natura, trup, minte, suflet, spirit si principii, constiinta, cat mai mult in sensul in care acestea au fost create, realizand prin aceasta folosinta o armonie a noastra ca intreg si o armonie a prezentei noastre pe pamant.

Discernamantul, este o samanta care e deja incoltita pe care e nevoie sa o ingrijim pana la un punct in mod constant in viata, ocupandu-ne si de ogorul care o gazduieste reprezentat de firea noastra, pana cand ajunge intr-un mod firesc si natural sa iasa la iveala din propria sa maturitate si sa inceapa sa isi ofere tot firesc, fructele ca hrana.

Un alt articol despre - Discernamant in  Meditatie si cuvant 
Autor, Alina Mihai Cum inflorim si evoluam uman, profesional si spiritual prin ORICE stare si prin ORICE  experienta  
Coaching • Consiliere • Terapie
Sedinte individuale si evenimente 
SPREAD THE LOVE
This entry was posted in Ganduri pentru evolutie si vindecare and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Poti lasa aici, un gand sau o traire ღ

Your email address will not be published. Required fields are marked *