Libertate

 La 20 de ani aceasta era ideea mea de libertate. Un desen facut spontan, intr-un moment in care reflectam la mine si la viata mea.

Am inceput sa desenez si am intitulat desenul la fel de spontan, “evolutie”, fara sa ma fi gandit vreodata pana atunci la acest cuvant, fara sa am vreun contact cu ideea de a evolua in sensul constient al evolutiei personale, spirituale, pe care il cunoastem astazi.

Am inteles atunci ca evolutia mea imi va aduce libertate – “iesirea” dintr-un cadru limitat cu 3 axe, timp – spatiu – forma, cadru in care intru cand ma nasc si apoi, “ajungerea” intr-un “spatiu” in care nu exista niciun fel de granite iar viziunea asupra aceleiasi realitati concrete, materiale, este data de o miscare libera si universala a unei “vieti”, care nu se limiteaza la aceasta lume.

Acest “spatiu” nu este un spatiu fizic, un loc propriu-zis.

Cheia pentru acest “spatiu” este libertatea mintii noastre, care pentru o fiinta umana inseamna libertatea ei interioara intr-un mod pe care omul il poate denumi total.

O libertate prin care fiinta umana isi  regaseste starea de a fi despovarata, fizic, emotional, mental si spiritual de impresiile subiective care si-au pus amprenta in decursul existentei sale (temeri, frici, judecati, prejudecati, indoieli, neclaritati, atasamente, legi, invataturi) si de toate consecintele pe care ea insasi ca fiinta si noi, cu totii, le-am creat asupra noastra, individual si colectiv, crezand ca realitatea inseamna doar ceea ce vedem si doar ceea ce construim pe baza de impresii subiective, invatate si mai putin izvorate din interior in clipa in care pulsul inimii se intalneste cu pulsul in care vibreaza, bate, clipa.

O libertate prin care omul,  se regaseste ca o fiinta clara, traitoare, iubitoare si completa, in aceeasi lume plina si in acelasi timp si intr-o realitate infinita, care o cuprinde.

Libertatea ca traire si manifestare in lume, nu vine ca reactie impotriva nimanui, ci ca o expresie a cunoasterii autentice de sine, o cunoastere traita de dincolo de minte, ajunsa in acel punct in care se impleteste armonios cu o cunoastere autentica, traita dincolo de minte, a vietii si a vietii colective ca intreg, cunoastere manifestata sau traita in si din acel moment, simplu si firesc.

***

Autor, Alina Mihai Cum inflorim si evoluam uman, profesional si spiritual prin ORICE stare si prin ORICE  experienta  
Coaching • Consiliere • Terapie
Sedinte individuale si evenimente 
SPREAD THE LOVE
This entry was posted in Inspiratie intr-un cuvant ... and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Poti lasa aici, un gand sau o traire ღ

Your email address will not be published. Required fields are marked *