Vuoi Vuoi Mu, Idjagieðas – Despre libertate, suflet, spirit …

De ce libertatea este o stare de spirit si nu una de suflet ?

In trairea mea, omul e un cumul de aspecte dintre care spiritul este aspectul prin care omul experimenteaza viata activ si cognitiv, iar sufletul este aspectul prin care omul experimenteaza viata creativ si senzitiv.

Libertatea ca sentiment universal, exista independent de cum o intelegem, de cum o simtim si de cum o “aducem” noi in realitate, prin manifestarea noastra.

Prin manifestare insa noi putem cunoaste ce inseamna libertatea cu adevarat si atunci putem sa spunem ca stim ce este libertatea.

Sufletul are inscris in el sentimentul libertatii primordiale, care ne inspira dorul de a trai aceasta libertate, de a manifesta caracterul ei universal.

Traim pana atunci diverse forme invatate ale libertatii si prin chemarea sufletului catre libertatea cea adevarata, ne apropiem treptat prin experienta lor de ceea ce inseamna libertate, rafinand prin experienta, intelegerea si trairea unui sentiment “uitat” si apropiind cele doua aspecte ale noastre, cunoasterea cu simtamantul.

Trecand de portile libertatii invatate care tin libertatea ca sentiment universal inchisa in perceptii care ii limiteaza emanatia in noi, rafinam intelegerea asupra a ceea ce inseamna libertate si, la un moment dat, printr-o experienta creata printr-un cumul de factori si de elemente, printr-un complex de imprejurari, devine disponibil pentru noi sentimentul real de libertate in acelasi timp in care se deschide in noi si revelatia cum ca “aceasta este libertatea”.

Cand ne intalnim congnitiv si emotional cu ce inseamna libertatea, cand o simtim pe cea adevarata si in acelasi timp o si traim, putem spune ca o cunoastem si ca stim ce inseamna libertatea, din experienta proprie de viata, putem spune ca aspectele fiintei noastre se aseaza si danseaza impreuna in experienta vietii si omul este atunci o fiinta unitara.

Traieste ceea ce simte si cunoaste ceea ce simte si traieste, simplu si firesc, fara a face efortul de a intelege, deoarece toate aspectele sale ii furnizeaza in timp ce el traieste, sentimente, informatii, intr-o simbioza autentica, reala, atat interna prin ceea ce il construieste ca prezenta in aceasta lume, cat si intre el insusi si ceea ce inseamna viata, realitate, experienta si prezenta sa in aceasta lume.

*

Mari Boine – Vuoi Vuoi Mu, Idjagieðas – The Spirit, let it fly free! – Lasa spiritul sa fie liber!

Muzica samanica norvegiana.

Vuoi my little yellowbird
Vuoi my summernight bird
cuckoo and eagle
Vuoi my swallow
with nest under riverbanks
Vuoi nighttowl
with limitless vision
Vuoi vuoi me

Vuoi vuoi joy
with hearty laughter
Vuoi sorrow
with oceans of salty tears
Vuoi vuoi frost
winter and cold
Vuoi summer with burning hot days
Vuoi vuoi me

Multumesc mult Adriana pentru aceasta melodie!

Autor, Alina Mihai Cum inflorim si evoluam uman, profesional si spiritual prin ORICE stare si prin ORICE  experienta  
Coaching • Consiliere • Terapie
Sedinte individuale si evenimente 
SPREAD THE LOVE
This entry was posted in Melodii de suflet and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Vuoi Vuoi Mu, Idjagieðas – Despre libertate, suflet, spirit …

 1. Alina Mihai says:

  Si Elle este frumoasa Flori ! Multumesc !

 2. Alina Mihai says:

  Ma bucur ca iti place Aida. 🙂 Si mie imi place mult! 🙂

 3. Aida Stanescu says:

  Multumesc mult pentru melodie! Imi place muult 🙂

 4. flori says:

  Multumesc si eu adrianei si tie pentru melodie. Mai este una care imi place. ” Elle”. Pup. Flori.

Poti lasa aici, un gand sau o traire ღ

Your email address will not be published. Required fields are marked *