Despre mine

O  parte din povestea mea de viata, evolutie si vindecare 

∼ Pentru mine, omul este cea mai frumoasa metafora despre viata, care poate exista ∼

Urmatoarele randuri, sunt experiente care au insemnat la vremea respectiva treceri ale unor praguri dincolo de mintea si imaginatia mea de om si le ofer sub forma de “trecere in revista” pentru cei care doriti sa le parcurgeti.

Totodata inseamna pentru mine experienta “devenirii” mele, a unei “cresteri” si deschideri, pe care mi-am dorit-o la un moment dat in viata. 

Puteti privi in multe feluri aceasta experienta.

Eu insami am privit-o in multe feluri si la un moment dat cu teama inainte de a o putea privi cu bucurie si recunostinta, atunci cand in final s-a asezat in mine si am observat ca s-a autorevelat prin experienta de a o trai si observa, o cale de a iesi din multele obisnuinte de gandire si comportament si de a trai aceasta viata, cu o minte clara si un suflet liber. 

Si pentru ca am inteles la un moment dat, ca suntem fiecare in procesul lui evolutiv si cautam in diferite perioade ale vietii, lucruri pe care le simtim in acel moment, de ajutor sau cu care rezonam, pot doar sa sper, ca atat aceste randuri cat si cele care alcatuiesc continutul acestui site, sa fie de folos celor care in acest moment al vietii lor, simt ca isi doresc sa le parcurga si sa fie un sprijin sau un partener in drumul sau etapa lor. 

*


Atentia si adevarul din interior


Pentru mine, totul  a inceput in primii 7 ani de viata, in care am avut cateva constientizari spontane care mi-au dat directie la inceput de drum.

Una dintre ele a fost ca “m-am nascut cu multe frici dar si cu capacitatea de a le depasi”. Intr-un moment de frica, m-am deschis mai mult si mi-am contemplat spontan toate fricile cu foarte mare usurinta si am inteles ca venim deja cu o “incarcatura” pe care urmeaza apoi sa o traim concret prin experiente.

Am constientizat apoi insa, ca exista in mine si capacitatea de a depasi aceste frici si asa am inteles si ca venim pregatiti cu resursele de a transforma aceasta incarcatura atunci cand o traim in experienta vietii, facand din tot acest “proces”, un destin de evolutie si viata, pe care il numim noi “fericit”.

Apoi, am primit informatia din interior ca “viata are o cheie” si ca ea, viata, ma va invata tot ce am nevoie sa o inteleg si sa o gasesc. Asa, Viata a devenit maestrul meu chiar de la inceput si a asezat o curiozitate sanatoasa in felul meu de a fi.

Apoi, a venit randul adevarului pe care am inteles ca “il port in mine” si al atentiei despre care am inteles ca “este importanta si trebuie sa o pastrez tot timpul”.

Am retinut acestea toate undeva in mine si am inceput apoi sa traiesc pe firul vietii.

Dupa multe framantari si un inceput din cele pe care le numim noi “grele” pentru un copil, la 18 ani am constientizat ce trebuie sa fac in viata, care e menirea mea si profesia prin care am venit sa o implinesc, dar nu mi-am putut urma atunci chemarea.

Am urmat in schimb o alegere a familiei mele, fapt care mi-a adus o mare “strangere de suflet”, o strangere de suflet care pe de o parte a insemnat un ocol destul de mare, insa pe de alta, a insemnat o experienta foarte importanta din care am avut multe de invatat, direct, prin proprie experienta. 


Camp, prezenta, vindecare 


In primii ani de facultate 1990 – 1995, am avut prima experienta directa, in mod spontan, a ceea ce se numeste camp al constiintei la nivel universal si a felului in care cei din jur isi pot gasi alinare, vindecare prin propria noastra stare de prezenta unificata in camp, aceasta fiind de fapt un catalizator al propriei lor deschideri catre a isi gasi alinarea sau vindecarea pe care si-o doresc. 

Ceea ce a fost definitoriu in aceasta experienta, a fost aceasta stare de prezenta unificata in care identitatea pur umana si intreg contextul familial, social si al identitatii personale din punct de vedere mental si emotional, aspecte care construiesc identitatea intreaga a unui om in viata sa actuala, se disipau intr-o “identitate” mult mai vasta, “o prezenta” care nu se regaseste in forma decat prin prisma faptului ca exista si in forma, adica traieste si in trup.

Aflata in aceasta stare, determinata la acea vreme in mod cu totul natural de dorinta sincera a celuilalt de a se vindeca sau de a se simti mai bine, de a isi descarca sufletul cuiva, dar si de dorinta mea de a primi deschis, cu totul, tot ce are el de oferit, se crea un spatiu sigur pentru vindecare fara ca vointa si ratiunea mea umana sa poata sa perturbe in vreun fel procesul.

Am inregistrat toate aceste informatii alaturi de multe alte  informatii referitoare la aceasta stare si am inregistrat si intrebari pe care nu am putut sa mi le asez in intregime atunci si la care am cautat raspunsul pe parcursul anilor care au urmat. 

Experienta de atunci a constituit un inceput, pentru o cautare foarte naturala in felul ei, pornind mereu din interior, care urma sa aiba si etape si care avea sa dureze mai multi ani. Adevarurile pe care le-am trait spontan pana si la 19 ani, m-au indrumat pana cand am inteles si constient, ce inseamna ele, traind din ce in ce mai simplu, experienta lor. 

Tot in perioada respectiva, la 20 de ani, am constientizat ce este  evolutia si ce inseamna pentru mine, viata mea. Printr-un desen.

Am urmat apoi, dupa aceste experiente, traseul vietii mele dominata in multe circumstante de tipar, cu bucurii si cu suferinte, ambele din ce in ce mai mari, invatand sa ies treptat din partea de tipar si obisnuinte a vietii mele care ma lega cumva de frici si nesanatoase indoieli, prin mai multe experiente.


Comunicare si coaching organizational 


Peste 13 ani in mediul profesional al comunicarii in diverse forme, au adus cunoastere de sine si mi-au conturat chemarea. Am invatat prin intermediul acestei experiente ca mediul profesional poate fi si este un context pentru evolutie si ca viata pe care o avem ca om si evolutia spirituala pe care ne-o dorim, sunt un intreg si NU sunt separate.

Am facut primele alegeri prin prisma transformarii constiintei, am invatat despre responsabilitate si despre asumare, intr-un context profesional pe termen lung, in care “miza” era din ce in ce mai mare.

Am cunoscut ce inseamna in termeni absolut umani “succesul”, am cunoscut in totii anii de comunicare insa si ce inseamna ” a pierde”, am inteles care e raportul lor cu constiinta si am invatat practic multe, foarte multe despre renuntare, ca forma de acceptare constienta

Am avut multe ocazii in a vedea ca viata noastra nu e separata si ca inainte sa fim angajati sau sa avem un titlu suntem si ramanem oameni care traim o viata si avem o evolutie pe care o parcurgem chiar daca nu suntem constienti de aceasta, “altã”, realitate a noastra.

Am vazut constant si am patruns temeinic faptul ca valoarea e in noi si abia “mai apoi” in “titlul” prin care o “expunem”. 

Am plecat “de jos” de fiecare data si am ajuns prin initiativa personala, prin dedicare, prin dorinta de a invata fiind in cea mai mare parte un autodidact, sa promovez din ce in ce mai mult, sa am responsabilitati din ce in ce mai complexe, sa am initiative unice si sa coordonez proiecte din ce in ce mai vaste depasind si granitele tarii si am ajuns in timp sa coordonez si sa dezvolt echipe, descoperind frumusetea leadership-ului constient. 

Cel mai complex proiect ca dezvoltare de idei, ca desfasurare de “forte”, ca raspandire, ca intensitate creativa, financiara si pe coordonate umane, de planificare, de supervizare si de timp, ca responsabilitate din toate punctele de vedere, pe care l-am coordonat din faza de samanta si pana in faza de implementare a fost lansarea Dacia Logan in Romania si in alte 35 de tari, in septembrie 2004. 

Am invatat din si prin ceea ce am trait despre emotii umane intr-o mare diversitate a lor, am invatat despre obiceiuri si nevoi umane, despre alegeri si despre motivatiile lor si despre felul in care putem alege sa traim in continuare in ignoranta, din diverse motivatii, frici, justificari.

In ultimii ani de activitate organizationala, am simtit ca vreau sa schimb domeniul, ca vreau sa dau si o altfel de valoare la ce invatasem practic 13 ani, psihologia consumatorului si cea de viata si m-am orientat la inceput, catre “coaching-ul oganizational”. Am ajuns astfel la NLP, insa viata m-a “luat” mereu din exterior si m-a indrumat sa merg tot mai departe, euin mine.


Intoarcerea la “cine sunt”


2000 a fost un an in care am trait « sfarsitul » lumii mele de atunci si un altfel de inceput.  In plin proces de recuperare dupa o depresie de aproape un an, am inceput sa ma « intorc » la mine insami in urma unui eveniment de viata, un divort neasteptat prin care ce traiam a fost curmat rapid.  Am acceptat aceasta experienta cu tot greul ei uman si am primit astfel sansa de a fi eu, incepand o perioada ce avea sa dureze mai multi ani in care trebuia sa inteleg prin experienta proprie de viata, ce inseamna ” a fi eu”.

Din “lumea” care se sfarsise am luat o cunoastere care si-a facut loc in constientul meu in timp, despre suflet si despre felul in care in timpul unei vieti, il putem avea cu noi liber fara noduri si fara legaturi, insotindu-ne cu « incarcatura » lui in drumul catre sine, sau il putem avea « inchis » fiind atunci « vii » doar pentru ceea ce putem vedea, atinge si obtine. Si ca in toate, este vorba de ce alegem sa traim si cum.

Tot atunci am devenit constienta de un alt fel de indrumare la nivel interior si de ce anume inseamna din punct de vedere al energiei proprii si al sanatatii, alinierea la drumul personal de viata.


Alegerea, continutul la nivel subtil al fiintei umane si purificarea ei


In 2001 am ales sa fac curat in mine in locul drumului prin « frica si control » in timp ce traversam un alt eveniment de viata, cu multa tensiune la nivel interior.

In urma acestei alegeri am avut experienta la nivel subtil, a structurii (energetice) a fiintei umane si a ceea ce continem – continutul nostru in mediul lui subtil sau energetic, precum si a felului in care putem lucra cu toate acestea.

Mi-am constientizat, ales si asumat in aceeasi experienta “destinul” intelegand atunci partea lui cea mai dificila si m-am conectat cu informatii despre ce inseamna purificarea si lucrul cu sine. Mesajul vietii pentru mine si raspunsul pe care l-am constientizat interior la intrebari a fost atunci ca « lumea din jur se va schimba prin valoarea fiecaruia dintre noi » si ca “totul trebuie sa plece de la mine”.

Am vazut totul ca pe o “povara” mult prea greu de dus pentru un simplu om, insa am putut la un moment dat sa integrez momentul. Am luat din experienta mea de atunci, din conexiunea la nivel subtil si comunicarea in plan interior, invatatura despre intentie, atentie, alegere si acceptare si faptul ca fiecare clipa pe care o traim poate deveni o poarta catre sine si libertatea din interior. 

Am invatat sa vad in experientele de viata, aceste porti si sa merg in continuare prin deschizatura lor.

Am inceput sa aplic aceste informatii din ce in ce mai mult mai intai in viata mea, pentru ca in timp, dupa ce urma sa inteleg practic si in profunzime faze ale constientei si ale transformarii, sa pot fi pregatita sa transmit aceste informatii mai departe celor care isi doresc, insotindu-i si in experienta lor. 


Boala, cauze si vindecare 


Incepand inca din facultate am avut mai multe experiente cu privire la ceea ce inseamna “boala” si am gasit in toate vindecare prin aceasta cale naturala, care este constiinta, cu efect in eliberarea mintii si a sufletului de ceea ce inseamna “ganduri negative” si “atasament nesanatos”, efect care ajungea pana in corpul fizic. 

In 2003 am facut trecerea intr-o « noua » etapa de transformare si am inceput sa experimentez/traiesc o dimensiune mai profunda a ceea ce se cheama « boala». 

La singura solutie propusa, aceea de a ma opera cu mentiunea ca “daca nu ma operez nu am sa mai pot sa merg intreaga viata”, mi-am asumat insa vindecarea si am vazut cum alegerile pe care le fac din perspectiva constiintei mele si eliberarea mintii de propriul meu tipar vindeca si am inceput sa imi doresc sa inteleg si sa invat ce este “boala” in profunzime si sa caut cauzele ei si vindecarea naturala, in si din interior.

Aveam sa traiesc in timp mai multe forme ale bolii si am vazut de fiecare data ca nu tine totul doar de fizic si ca vindecarea trebuie in primul rand sa o alegem. Am cunoscut terapia alternativa si am inceput sa invat despre principiile ei prin experienta proprie de viata, ca pacient.

La inceputul anului 2003 am inceput sa imi constientizez energia corpului, relatia dintre fluxul intern de viata, organe si punctele reprezentative de pe corp, iar la sfarsitul lui am inceput sa ma deschid accelerat catre a percepe energia celor din jur si a mediului inconjurator.


Iubirea neconditionata, increderea, asumarea si relatia lor cu boala/vindecarea 


In anii 2004 – 2005 am inceput un ciclu al evolutiei mele in care aveam sa cunosc mai multe cai, dorindu-mi sa gasesc raspuns la intrebari, la afectiunile pe care le aveam.

In 2004 la hernia de disc care recidiva s-a adaugat un diagnostic de gusa polinodulara (de tip Hashimoto) suspecta fiind si de cancer tiroidian. 

Iminenta cancerului m-a pus din nou fata in fata cu un ultimatum de la viata pe care l-am perceput in contextul in care aveam deja o afectiune fizica care era o amenintare pentru viitor, dur si infricosator.

Mi-am asumat insa, din nou, sa nu recurg la tratamentul clasic, pentru ca asa venea indemnul cu liniste si certitudine din mine, avand a doua oara intr-o situatie radicala, incredere in ceea ce “venea din interior”.

La scurt timp, am trait iubirea neconditionata pentru om si lume, iubirea plina pentru Dumnezeu, printr-o rugaciune trezita din interior intr-un moment de teama si abandon si am cunoscut vibratia si valoarea ei. 

In acea stare de iubire totala si rugaciune absolut profunda, mi-au fost indepartate durerile de spate.

Dupa aceasta experienta, capacitatea mea de empatie a crescut fulgerator. Am inceput sa lucrez si mai atent cu mine, punand accentul pe frici si pe orgolii, pentru a ma vindeca si a ramane in echilibru si pana in septembrie 2005, activitatea tiroidei mele s-a normalizat stabil, fara sa recurg la tratamentul clasic.


Adevarul, congruenta, integritatea personala 


In anii urmatori, am incercat sa aduc impreuna pe “cine sunt” cu “ce traiesc”. Am continuat din ce in ce mai constient sa lucrez cu mine prin tot ce am trait si am invatat sa cern si sa discern concepte, informatii, emotii, energii.

In toate cautarile mele, am tinut minte sa caut in fiecare experienta, adevarul si sa fiu  atenta la tot ceea ce traiesc, si am vazut in timp ca iubirea nu e singurã in om si ca intr-un intreg al nostru ca fiinta, totul este interconectat interior, dupa cum suntem interconectati si exterior. 

Mi-am dat seama in repetate randuri, ca de multe ori in ce cream e mult mai multa imaginatie decat adevar, ca “vorbesc” mai tare obisnuintele de gandire, teoriile pe care le invatam chiar daca acestea sunt uneori inaltatoare, decat adevarul din interior si am cautat sa regasesc in ce faceam atunci, simplitatea, firescul si intregul cunoscute la 20 de ani.

Drumul lor mai era insa, inca intermediat de forma, de mult din tot ceea ce invatasem si credeam ca crezuri adunate in timp si vremuri, fara sa stiu cat si daca reprezinta adevarul si ce anume se mai potriveste pentru timpul de acum.

Am invatat din experientele de viata, prin atentie, observatie si introspectie, sa deosebesc intentii, sa inteleg nuante si sa vad unde exista contradictii in informatiile pe care le primeam, ce rol au valorile de sine si ce inseamna sa fie vii si sa existe in om si ce inseamna din punct de vedere al eliberarii noastre ca fiinta, trairea si manifestarea lor in noi si in ce traim.

Contradictiile pe care am inceput sa le observ in si intre invataturile pe care le accesam si in jur, mi-au ridicat insa multe intrebari si lipsa de raspuns din afara mea, mi-a adus o foarte mare adancime a durerii. Am simtit astfel nevoia din ce in ce mai mult de adevar si mi-am dorit sa il pot cunoaste si trai asa cum am simtit ca e in mine, intr-un mod firesc si natural, cand eram copil.


Realitatea holografica a acestei lumi si calea personala 


2008 a fost un an in care m-am orientat din ce in ce mai mult catre libertate, exprimare pura si adevar.

Cautand un raspuns in mine, rugandu-ma si intrebandu-ma un timp in legatura cu acesta, am trait pe viu, in stare constienta, realitatea holografica a acestei lumi, drumul de la forma la non-forma si inapoi, fiind pusa brusc in contact cu ceea ce e dincolo de realitatea noastra fizica, am trecut constient si nu imaginat prin dansul si impletirea de realitati de la forma la non-forma, de la fizic la “nimic” si invers, pana in acel punct al realitatii din care pleaca totul pentru a ajunge in forma si in felul in care o vedem cu ochii fizici.

Am inteles atunci ca – tot ceea ce vedem dar si traim la suprafata este o “iluzie”, in sensul de realitate care nu reprezinta in totalitate realitatea existentei noastre, ca totul este un context prin care ne intoarcem la cine suntem si la ce inseamna totul, cu adevarat. Ce reprezentari si cautari mai erau atunci in mine, le-am eliberat apoi treptat.

A fost o experienta foarte grea la acel moment, cu tot ceea ce stiam deja pana atunci si am simtit ca a dezorganizat totul in mine.

Am accesat in aceasta experienta o adancime a fiintei mele, o prezenta a mea in univers si in masa colectiva si din nou o cunoastere care nu tineau de nici o forma sau sistem care exista, care au schimbat fundamental reperul pe care il aveam, ceea ce eram si ceea ce traiam atunci.

Am hotarat definitiv dupa aceasta experienta, sa imi urmez chemarea care exista in mine de mai multa vreme. Am iesit astfel, din mediul organizational si am incheiat o etapa lunga a dezvoltarii mele.

Am invatat apoi in timp, sa ma reasez in raport cu adevarul mare pe care l-am trait astfel si sa gasesc o altfel de bucurie in tot ceea ce traiesc, invatand treptat sa traiesc aici, in acelasi timp, cele doua lumi, una materiala si una absolut subtila, cauza si efectul, o lume limitata in timp si o lume pentru care ce traim aici este doar un pas.

Am inteles ce inseamna libertatea, mintea si eliberarea.

Am crezut atunci ca l-am pierdut si pe Dumnezeu, care reprezenta pentru mine in acel moment tot ceea ce mai aveam si am realizat printr-o experienta din nou neintermediata de nimeni si nimic decat de gandul propriu prin care ma intrebam “unde sa il mai caut?”, ca tot ceea ce imi doream era intreg in mine, ca nu pierdusem absolut nimic si in ceea ce il privea pe Dumnezeu, nu pierdusem decat ideea mea de Dumnezeu pe care o invatasem. El era insa intreg, prezent, in mine.

Aceasta experienta brusca a libertatii (sufletului si a mintii) a trezit in mine o miscare interioara foarte convulsiva care a insemnat multe crize psihice, incepand astfel o perioada foarte dificila, care a durat 2 ani.


Iubirea de sine, echilibrul, respectul ca forma de vindecare si eliberare personala, constiinta pura 


La inceputul anului 2009 am trait tot spontan iubirea de sine, intr-un moment acut de intrebare si am recunoscut izvorul ei care e in om. Aceeasi iubire infinita si egala cu iubirea pentru tot ceea ce exista s-a deschis spontan in mine si pe fondul ei, mi-am retrait multe din durerile adunate si stocate fara ca macar pe unele sa stiu ca le-am stocat atat de adanc si le-a vindecat.

Aceasta experienta m-a apropiat si mai mult de mine si in scurt timp am inceput sa accesez informatie cu precadere  din interior, sa invat despre lume, mine si realitate doar din mine, printr-o forma de observatie extinsa traita in paralel cu cunoasterea venita din interior a ceea ce puteam in clipa respectiva sa observ.

Am cunoscut apoi incheierea accelerata a unor cicluri ale cautarii mele in plan concret, cu multe coborari si cu reveniri la suprafata, cu stari diverse, care m-au pus din nou fata in fata cu posibilitatea unui diagnostic dur, realizand printr-un contact foarte profund cu o alta fata a “bolii”, multe informatii despre ea, despre procesul de dezindividualizare, defragmentare si reunificare a constiintei la un alt nivel.

Mi-am dat seama ce inseamna sa ai cu adevarat incredere si determinare si ca drumul eliberarii si al vindecarii noastre, e posibil in functie de credinta noastra si de reperul fata de care se situeaza fiecare.

Aceasta experienta ar fi putut fi un sfarsit total, asa cum a parut de multe ori, a fost dura si urata in manifestarea ei in plan concret, m-am confruntat cu saracia, cu respingerea celor din jurul meu, cu judecata celorlalti, cu o singuratate acuta, cu mizeria, cu lipsa unui viitor, insa in final, a fost pentru mine o binecuvantare si intr-adevar un drum spre libertate

In acesti ani, am avut de 3 ori in momente cheie, experienta felului in care se formeaza gandul si am inteles ce inseamna sa ai liniste in minte sau minte goala, de unde vine “gandul bun” si ce inseamna sa creezi realitatea vietii prin atentie pe el. 

Am trecut singura prin aceasta experienta si am invatat si prin sau mai ales prin aceasta experienta, prin toate lipsurile dar si revelatiile ei, ce sunt echilibrul, valentele respectului de sine si ale respectului in general, in evolutie si in vindecare, care este legatura echilibrului cu constiinta si ce inseamna constiinta pura. Am inteles ce e imaginatia si am pastrat capacitatea de a crea, facand clar diferenta care lucreaza in planul mintii si care in planul constiintei.


Constienta, integrare si materializare 


In 2010 am inchis un ciclu lung de timp, de aproape 20 de ani.

Reflectand la tot ceea ce am trait, am inteles cum alegerile mele si ale celor din jur au determinat o parte din drumul nostru impreuna, am inteles de ce “boala” mi-a fost mereu insotitor si am ales la inceput de an ca din tot ceea ce mai era in mine invatat de pana atunci, sa pastrez numai esenta si invatatura experientei si sa ma exprim in continuare asa cum sunt, sa ma exprim liber si direct pe mine si sa exprim cunoasterea ca practica si informatie personala pe care am accesat-o atat ca revelatie cat si ca experienta, de-a lungul intregii perioade.

In acel moment, perioada dificila care a inceput in 2008, s-a incheiat, lasand loc unui echilibru si unei claritati stabile, unei stari de constienta si de calm, unei stari de bucurie constienta si neconditionata, unui cu totul alt nivel si fel de intelegere prin observatie si empatie, desprins de ceea ce invatasem din exterior pana atunci, despre care simteam cu adevarat ca imi este propriu si ma reprezinta prin faptul ca venea ca o curgere, fara sa o caut eu, din interior. 

Apartenenta mea la campul constiintei, a cunoscut astfel o dimensiune noua pentru mine fata de cea cunoscuta in experienta de la 19 ani, cea a constientei si nemaifiind acum intermediata, acest lucru a insemnat o stare constienta de traire a prezentei si a conexiunii pe care o avem cu sursa, cu propriul sine si cu experientele de viata, o stare de data aceasta permanent constientizata, deschizandu-se noi posibilitati de intelegere a realitatii, de exprimare si manifestare in ceea ce priveste vindecarea, evolutia si transformarea noastra, atat informational cat si energetic.

Dupa toate acestea, informatia si-a stabilizat traseul si in loc sa mai acumulez informatie din exterior, am continuat sa accesez informatie prin mine insami din traire constienta, simplu, pe care sa o impartasesc apoi sub diverse forme, la inceput oferind raspunsuri la intrebari urmand ca in scurt timp sa creez acest site pentru a le putea transmite si sub forma de articole, dupa care am inceput sa asez aceste informatii si in forma unor cursuri si a unor seminarii.

Au trecut de atunci 10 ani si acest flux de cunoastere traita prin observatie si empatie, nu s-a incheiat.

Inchizand un ciclu, am inteles in profunzime ca orice deschidere majora la nivel de constiinta este mult mai mult decat pare la inceput si necesita dupa ce se intampla un timp pentru a exista deplin in noi, timp in care noi ne pregatim pentru a putea sa o traim apoi deplin, in lume.

Am simtit atunci ca am completat si in plan concret ce incepusem mai mult inconstient cu 20 de ani in urma si am inceput astfel, o continuare.


Coaching, consiliere, terapie 


Prin tot ce am trait, mi-am dorit sa imi inteleg fricile, bolile, limitele, neputintele, indoielile, tristetile, furiile, rusinile si orgoliile, dar si bucuriile, iubirile, extazul, ideile creative, conexiunile interioare, constientizarile si am lucrat constant cu ele, invatand sa le cunosc in profunzime si observand ce beneficii se rasfrang asupra sanatatii si a vietii noastre cand le intelegem si le asezam corect in tot ansamblul dinamic care suntem.

Constiinta, atentia si adevarul mi-au fost ajutor si inspiratie in toate.

Am explorat mai multe cursuri, care pentru mine au fost in primul rand “experiente de invatare”. 

Am pastrat constant atentia in primul rand la indrumarea constiintei si a adevarului si le-am cultivat in toate experientele de curs traite, respectandu-mi in acelasi timp si experientele de curs cat si drumul catre o autonomie sanatoasa umana, emotionala, spirituala, prin care stim sa fim si parte si intreg din intregul din care facem parte fiecare dintre noi si pe care il construim in acelasi timp, cu totii.

Astfel, experienta continua adevarului si a constiintei, m-a format in spiritul de a vedea intregul si nu doar parti sau sa vad numai o parte uitand ca mai exista si alte parti care compun, intregul. 

Experienta lor continua m-a invatat sa aprofundez din ce in ce mai mult actul de prezenta si observatia, sa inteleg cum putem “vedea” raspunsurile in interior si cum “interiorul” valideaza ce primim ca informatie din exterior, sa ma inteleg prin introspectie si interogare, sa stiu ce este rugaciunea prin trezirea ei in mine si cum sa ma asez in viata mea umana, impreuna cu acestea.

M-am vindecat prin constiinta si prin adevar, prin ele am avut experienta spontana a iubirii pe care o numim noi pure si am invatat sa o inteleg in ceea ce numim “context uman”, prin ele l-am gasit pe Dumnezeu in mine, o experienta care desi poate parea abstracta, poate fi traita autentic si integrata in tot acest context uman, prin ele am invatat ce este libertatea, intr-o lume in care limitele par a fi prezente la tot pasul, prin ele am gasit aceasta “forta a vietii” care ne anima si hraneste, din interior. 

Uitandu-ma acum in urma, vad un drum de evolutie pe care am mers si merg, pentru care viata cu fiecare experienta a ei, a fost si este in continuare,”complicele” perfect. Prin “complicitatea” ei, am invatat sa descopar toate acestea din ce in ce in mai multa profunzime, sa raman deschisa pentru a vedea in continuare cum actioneaza fiecare, in experienta complexa si uneori si complicata a experientelor pe care le avem si sa pot impartasi ce stiu, deschis si cat mai autentic.

Experienta proprie a transformarii (spirituale), traita din ce in ce mai constient si culminand cu experienta dura dar plina de descoperiri a “nimicului”, a atras si mi-a indreptat pasii catre persoane care trec prin crize ale transformarii spirituale, asa incat am dezvoltat in timp o forma de suport si integrare a acestor experiente,  acesta reprezentand primul serviciu de acest gen in Romania. 

In ultimii 10 ani am insotit prin sedinte individuale, prin cursurile create si prin articolele acestui site, persoane care si-au dorit sa evolueze/vindece interior si exterior prin ele insele, care si-au dorit sa contribuie cat mai constient si pasnic la propria lor vindecare si care si-au dorit sa isi inteleaga, sa isi completeze sau sa inceapa, propriul lor proces de transformare personala.


Ganduri din interior, asezate in practica de viata si de terapie


❧ In tot ce fac, cred cu convingere ca exista cel putin un pas inspre mai bine din locul in care ne aflam, indiferent de situatia de viata. Si de la acel pas, mai exista cel putin un pas care se mai poate face. Si mergand asa, putem realiza la un moment dat ca viata noastra este altfel.

❧ Totul se face si se intampla impreuna.

❧ Pana la iubire neconditionata, important este respectul si sa avem bun simt in relatiile dintre noi. 

❧ Echilibrul vietii si al evolutiei noastre vine din discernamant. Din capacitatea de a simti si din capacitatea de a intelege, traite impreuna, in acelasi timp. 

❧ Viata pentru a fi traita intr-un fel complet, presupune o fiinta vie, care isi doreste sa traiasca si care este motivata in primul rand, interior.

❧ In ceea ce inseamna viata, vindecare, evolutie, invatare, dezvoltare, un loc foarte important il are experienta. De aceea pentru mine, orice proces de terapie fie el individual, de cuplu sau de grup, e o experienta si in el este necesar sa se simta implicare, pasiune, energie.

❧ Suntem perfecti ca si creatie in sine, insa in fapta suntem inca perfectibili.

❧ Intentia este importanta insa si fapta are importanta ei.

❧ Cred mult in experienta personala atunci cand este inteleasa in detaliu, validata in timp, asumata in acelasi timp in care e traita onest si oferita cu multa modestie.

❧ Cred mult in Libertate si in bucuria simpla de a fi in viata,

❧ Viata, evolutia nu insemna a suferi, dar stiu ca putem experimenta durerea pana la capatul fiintei noastre si inapoi, in extrem de multe forme si ca o putem intelege pentru ca face parte din procesul vietii pana la un punct,

❧ Putem evolua si fara lupta sau sa ne fortam unii pe altii fie asta si in numele binelui pe care ni-l dorim,

❧ Sursa vietii este in fiecare dintre noi si in fiecare experienta pe care o traim,

❧ Fiecare dintre noi are dreptul sa aleaga,

❧ Cred in Iubirea neconditionata, asa cum am trait-o, in mine insami, infinita si egala pentru tot ceea ce exista si dincolo de asta si nu mai putin pentru cine sunt,

❧ Cred in Spirit si in Constiinta,

❧ Cred in Echilibru si in Discernamant,

Toate acestea putem sa le traim. Si cred ca putem fi impreuna Liberi si Frumosi !

Am practicat aceste “lucruri” si le practic, de aceea cred in ele si le las sa imi modeleze viata, pana cand simt sa le schimb sau completez. 

Cat despre mine, am vrut sa fie curat. Sa am o minte libera, sa traiesc si sa vad ce inseamna libertatea cu adevarat si sa ma bucur. Sa fiu cine sunt si sa dau mai departe tot ceea ce stiu si sunt. Atat cat stiu si sunt si oricui crede ca poate sa primeasca si in orice forma in care pot eu sa o fac.

Si in rest, sa merg mai departe pe firul adevarului din mine in lumina constiintei mele, pana unde are sa ma duca el.

Multumesc tuturor celor pe care ii intalnesc si i-am intalnit, pentru bucuria de «a fi » si de «a face» impreuna,

Multumesc acestei evolutii care « ne poarta » pe toti intr-acolo unde in adancul nostru fiecare vrem sa ajungem si care « ne arata » ca exista un loc in Constiinta noastra unde ne intalnim cu totii si de acolo incolo fiecare dintre noi si noi toti impreuna, cream tot ceea ce exista!

 

 Va multumesc si va astept cu drag !

Alina Mihai ღ

Cursuri, acreditari, colaborari si experienta

 

SPREAD THE LOVE

5 Responses to Despre mine

 1. J. says:

  Ai un suflet tare frumos!
  Exprimi iubire și căldură!
  Cu drag!

 2. Radu Octavian Craciun says:

  Imi place expunerea si problemele pe care doresti sa le abordezi.Am considerat ca in viata,m-am orientat pe o cale de traire emotionala si ma intereseaza orice prin ce as putea evolua frumos.

 3. Autor Alina Mihai | © Terapie si evolutie constienta says:

  Multumesc frumos!

  Cu mult drag si eu!

 4. Mariana Popa says:

  MULTUMESC! Esti o dulce!
  Cu drag ,
  Mariana

Poti lasa aici, un gand sau o traire ღ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.