Aida Stanescu

Am ajuns la Alina cand am spus : « Gata, pana aici, eu vreau altceva de la viata, vreau adevarul despre mine, despre tot ce pot intelege, vreau sa ma schimb » Si schimbarea a venit. Chiar dupa prima sesiune individuala. Desi am plecat ametita nu eram contrariata. De ce ? pentru ca undeva in mine asteptam asta de cand ma stiu. Adevarul. Care…nu e usor de dus uneori.

Cand am auzit ca se poate fara lupta, fara sacrificiu si fara chin am facut «  poc » in mine. Nu stiu de ce am facut poc pentru ca asta am cerut dar am asteptat atat de mult asta incat… cand a venit…m-a surprins un pic. Era altfel : fara surle si trambite, fara luminite si coifuri, fara sclipici. A venit simplu si curat. Si acest lucru s-a intamplat in cateva luni de lucru cu Alina. Am invatat ca poti trai si fara sa fii dependent de cineva sau ceva, ca poti sa ai incredere in tine, ca poti ajunge sa  fii cine vrei sa fii si pentru asta nu trebuie sa faci ceva in mod special ci… doar sa traiesti aici, adica in tine si in prezent.

Am invatat ca nu am venit intr-o misiune speciala si nici ca sa salvez lumea de la Armaghedon…cred ca lumea are grija de ea, ca putem face totul impreuna cu respect, responsabilitate, sinceritate si mult, mult bun simt. Poate ca nu sunt perfecta asa cum as vrea, poate nu am stelute si aripioare dar incerc CAT POT sa fiu mai buna si sper sa reusesc. Am invatat ca insemn mult si ca viata este infinita si minunata, ca exista solutii si ca putem fi mai buni…doar sa alegem.

Tot ce am de facut este sa traiesc sincer, curat si sa am curajul sa spun ceea ce gandesc fara sa impun sau sa denigrez pe cineva.  Sper din toata fiinta sa ajung sa ma cunosc suficient astfel incat sa pot fi libera in mine. Aceasta speranta nu ca mi-a dat-o Alina ci mi-a explicat, intr-un mod simplu si curat ca se poate – iar acest lucru inseamna lucrul impreuna. Ce vreau sa adaug este ca, simplitatea nu este…usor de trait, ca totul este un proces si ca nu poti bate din palme ca sa te schimbi. Pentru asta este nevoie de rabdare, discernamant, respect – de toate valorile care alcatuiesc o fiinta pana ajungem sa ne amintim cine suntem cu adevarat. Si de experienta.

Cursurile au fost participarea efectiva la propria viata. Am vazut ce inseama sa lucrezi impreuna si sa nu te temi, am simtit spijinul colectivului si lucrul efectiv la ceea ce aveam de inteles si de eliberat ca pe ceva firesc. Ceea ce si trebuie sa fie. Nu sunt genul care sa ridic in slavi, insa spun sincer : m-am simtit minunat, chiar daca uneori a fost mai dureros insa, rezultatele nu au incetat sa apara. Pentru ca, ceea ce este natural, firesc…exista déjà.

Tot ce aveam de facut era sa dau la o parte straturile ce acopereau firescul. Poate parea ca nu spun mai nimic acum dar nu povestea mea este importanta, pentru ca povesti sunt destule, ci doar incerc sa spun ceea ce am uitat : nu este necesar sa merg in varf de munte (desi este placut), nu este necesar sa ma retrag din lume, ci sa-mi traiesc viata.

Asa cum este. Cred cu certitudine ca, daca ne-am ocupa efectiv de propria viata…totul ar fi mai simplu. Si cred ca tot mai multi dintre noi fac asta. Uneori este mai greu sa fii atent la tine decat sa vezi gogoasa din traista vecinului dar…fiecare avem o viata de trait si chiar daca este greu : merita. Asta nu este un sfat…pentru ca nu am asa ceva, ci este ceea ce invat pe propria piele acum. Asta am invatat din propriile experiente dar mai ales, in ultima vreme de cand o cunosc pe Alina. Si nu este intotdeauna usor sa te traiesti…pentru ca mai sunt si altii pe langa tine de care trebuie sa tii cont. Nu suntem singuri. Dar, inca o data spun : merita. Schimbarea vine prin experienta. A avut Alina destula bataie de cap pana am inteles asta dar sper ca sunt pe calea cea buna. Si nu o iau ca pe un maestru ce trebuie pus pe un piedestal…ci exact asa cum e. Nu este usor sa lucrezi cu oameni. Multumesc pentru toate. Este delicat sa iei un om care déjà a trecut prin concepte, metode si idei diferite si sa-l aduci in propria realitate. Direct proportional cu efortul meu, va spun ca nu mi-a fost usor…si inca mai am de lucru.

De cand ma stiu am cautat sa fiu deosebita de ceilalti oameni si, desi uneori m-am indepartat de « subiect », adica de la a fi originala…m-am intors intotdeauna la asta. Plecand de la ideea ca fiecare are ceva unic pe care poate sa-l exprime. Dar nu intotdeauna am gasit calea…insa nu e timpul pierdut si mai cred ca este loc pentru fiecare. Cand am inceput sa citesc site-ul nu am ramas uimita ci m-am bucurat ca am gasit pe cineva care are curajul de a fi simplu si real. Asta mi-a ridicat multe intrebari si mi-a confirmat altele. Este important sa fii tu, cel/cea care esti. Este important sa ai curaj sa fii sincer fara sa faci ceva special pentru asta. Cred ca fiecare a constatat simplitatea si originalitatea citind materialele de pe site. Si nu doar atat…

In final, vreau sa spun ca, cine vrea cu adevarat sa ajunga la el insusi prin adevar si constiinta pura merita incercat. Nu stiu daca este singura cale dar eu am ajuns aici pornind de la a cere adevarul si de la a vrea cu adevarat sa ma cunosc si sa traiesc simplu.

Va doresc liniste, discernamant, respect, sinceritate, bun simt si muuuulta rabdare. Adevarul este inclus in ele si in totul.

Cu respect pentru fiinta si constiinta,

eu insami.