ARTICOLE

©Articole si vindecare – pentru o viata si o evolutie sanatoase si o cale directa catre sine

Articolele prezinta elemente ce pot fi de folos in transformarea noastra din perspectiva implicarii constiintei si a valorilor de sine.

Articolele prezinta continutul pe care il avem ca fiinta, in totalitatea noastra precum si perspective si modalitati pentru a ne elibera de conditionari, bariere si interpretare, de a ne vindeca si conecta cu noi insine, cu esenta noastra si cu adevarul despre sine, cu valorile de sine pe care le avem pentru a ne regasi capacitatea de autovindecare, capacitatea de a trai deplin si alinierea la drumul personal de viata, pentru a ajunge la ce este de fapt fiinta umana, pentru a-i reda intreaga valoarea si dimensiunea ei, autonomia si integritatea, bucuria de a fi.

Toate acestea se intampla prin evocarea unor situatii concrete de viata pe care putem sa le intalnim si sunt puse in acord cu momentul actual de evolutie pe care il traim, moment ce ne prezinta situatii de viata pe care uneori nu le intelegem si foarte multe informatii din care e benefic sa cunoastem ce alegem.

Este recomandat a fi citite cu rabdare si de reflectat la continutul lor. Uneori sunt scurte, alteori mai lungi dintr-o nevoie de detalii ce mi-a fost semnalata de mai multe ori si din dorinta de a completa ansamblul din care fiecare notiune face parte, atat cat e posibil prin articol.

Vindecare si un drum cat mai bun va doresc in toate, tuturor!

Autor © Alina Mihai – Toate drepturile rezervate

*

De ce ne doare adevarul ? partea I – un articol despre adevar, despre cum il definesc pentru a usura intelegerea unor concepte, despre cum il acceptam, cat de usor si de la cine, despre situatii in care simtim ca adevarul este dureros.

“Cunoasteti adevarul si veti fi liberi “ suna bine insa, cati ne dam voie sa cunoastem “adevarul” ? De cele mai multe ori spunem ca “da, vrem sa cunoastem adevarul dar, adevarul doare” si ramanem in limitele intretinute de gandurile noastre, in loc sa alegem eliberarea de neadevar. Pentru ca noi suntem cei care alegem. Cand spunem “adevarul doare”, inseamna ca undeva in noi, noi recunoastem ca exista “adevar” sau, cu alte cuvinte inseamna ca recunoastem ca ceea ce stim, poate fi si altfel si ca acel “altfel” poate fi destul de diferit de ceea ce prin voia noastra alegem uneori sa ramana “adevarul” pe care il cunoastem, cel care nu ne doare, pe moment.

Despre dialoguri si comunicare, despre proiectii si despre constienta, invitatie la dialog – un articol despre comunicare constienta, despre proiectiile pe care le facem cand comunicam bazandu-ne pe afirmatii preluate din dezvoltare personala si spiritualitate, necercetate suficient si nepuse in context, despre constiinta si despre cateva motive pentru care dialogurile noastre incep bine si se termina in conflict. 

” Observ deseori situatii in care parca intr-un mod inevitabil, dialogul care are in continutul lui o parere care nu este conforma cu a celuilalt, sfarseste in conflict. De ce ne suparam insa cand cineva ne spune o parere, si mai ales o parere sincera, a lui? Si de ce ne suparam cand acest lucru are loc intr-un dialog, in care e stiut si acceptat de la inceput tocmai ca este vorba de un dialog, faptul ca la un moment dat, fiecare ia cuvantul si spune ce are el de spus atunci?…”

Despre adevar, despre chemarea, primirea si trairea lui – cateva informatii despre “adevar”, despre experienta trairii lui, despre ce inseamna sa il cerem, ce inseamna sa il primim, despre ce inseamna a trece de la a trai alimentat dintr-o “parere” la a trai alimentat din “sursa”, despre cum putem inlesni manifestarea adevarului in noi si despre frumusetea traiului in adevar. 

” Ceea ce numim noi “adevar” nu se imaginează. Se trăiește. Pur și simplu. Din interior. La fel ca orice experienta autentica. Nu se imagineaza. Se traieste. Din interior. Cand apare in tine adevarul, e ca atunci cand rasare soarele si vezi clar, ceea ce inainte doar ghiceai sau presupuneai ca este sau ca poate fi.” …

Frumusetea din interior … bucuria de a fi prezent – un articol despre a trai liberi de proiectii, din “spatele mintii”, despre cum putem trece de la senzatie la experienta, despre cultivarea unei atitudini (cat mai sau din ce in ce mai) deschise catre experienta vietii, permitand in acest fel o curgere libera a energiei, permitandu-i in acest fel sa ne alimenteze si sa ne sprijine la randul ei cu informatii, cu emotii, cu trairi si experiente.

“Se spune ca “frumusetea vine din interior”. Cuvantul care ar descrie poate cel mai bine faptul ca “frumusetea vine din interior” nu e doar o informatie ci si o stare manifesta, este, “zambet”, acel “zambet” pe care il traim in noi insine natural, fara vreun motiv imaginat si fara sa avem neaparat vreun motiv exterior care ar ar putea sa ne influenteze sa zambim sau sa nu zambim, interior…”

Barfa, o boala grea a sufletuluiun articol cu observatii si cateva repere despre barfa si cum putem lucra cu noi, din aceasta perspectiva. Articolul e din categoria articolelor mai consistente si se adreseaza celor interesati sa reflecteze la aspecte ce pot face diferenta intre barfa si alte moduri de comportament, pentru a isi clarifica poate niste semne de intrebare si a se apropia cu mai multa claritate de o mai buna asezare in sine si in relatiile cu cei din jur. Pe parcursul articolului si la final, puteti gasi si cateva directii referitoare la ce anume poate fi de ajutor sa lucram, pentru a ne gasi o libertate sanatoasa in viata, relatii si comportament care nu implica, barfa. Articolul prezinta o sinteza a unor observatii si va este oferit catre analiza si catre reflectare.

” Teme precum invidia, judecata, barfa, sunt teme care in ultimii ani au inceput sa preocupe din ce in ce mai mult, cel putin pe cei care lucreaza cu ei insisi, din perspectiva constiintei si/sau a evolutiei spirituale. Abordam aceste aspecte pentru a invata sa le recunoastem pe fiecare in parte, pentru a deosebi nuante ale lor, pentru a lucra complexul de vina si invinovatire, pentru a putea sa ne descarcam la modul constructiv de impactul si povara pe care o pun asupra noastra si asupra relatiilor pe care le avem influentandu-ne viata si destinul si, pentru a putea descarca si dezamprenta si urmele pe care le lasam in ceilalti atunci cand actionam manati de influenta lor… “

Ne nastem din noi insine … sau de la eu la “miez”  – un articol despre roluri si identitati, despre viata din interior, despre viata pe care o traim ca experienta inspirata de aceasta viata din interior sau de “fondul de amintiri si identitati”, despre “obiceiurile de relatii” si “linistea dintre relatii”, despre ceea ce numim noi “procesul evolutiei noastre”, despre libertate, viata, autentic, sens.

”  Ne-am obisnuit sa traim “inchisi” in noi insine, “acoperiti” de ceea ce am invatat sau nu, din experiente si din teorii, crezand ca suntem doar atat, o suma de complexe, de invataturi (partiale), o suma de amintiri asezate in noi si ramase in majoritate asa cum le-am inregistrat, o suma de intrebari ramase undeva si ele pentru a isi gasi raspunsul la un moment dat in timp “cand o fi sa fie.. sau o vrea Dumnezeu” si o suma de dorinte la care am atasat speranta ca vor deveni realitate si le vom trai, in viata aceasta ar fi de preferat … Si ne confundam pe rand, cu fiecare din acestea… ” 

Omul ca sursa de energie si de echilibru …. –  un articol despre om, ca sursa de energie si de echilibru, in care veti gasi observatii,despre cum functionam din punct de vedere energetic si nu numai, despre “vampirismul energetic” in contextul unei realitati interioare influentata mult de frica si de lupta, despre energia spirituala si felul in care ne inspira si produce in noi calitati “umane” menite sa aduca in experienta vietii crestere si echilibru, despre constiinta noastra, “aspectul” dat de la natura pentru a ne orienta si a face din calatoria noastra pe pamant, o experienta vie, implinitoare si implinita.

” Fiecare om este o sursa de energie iar organismul nostru este un sistem care o produce, o receptioneaza, o prelucreaza  si 0 transmite mai departe prin emotii, prin gandurile care iau nastere in constiinta si in mintea noastra si prin faptele in care asezam emotiile si gandurile pe care le avem. Fiecare om are de la natura capacitatea de a isi autoregla simplu si firesc nivelul sau de energie in functie de mediul in care este, prin insasi constiinta sa care functioneaza atunci cand e activa cam ca un regulator de tensiune (dispozitiv electric care are scopul de a mentine valoarea tensiunii electrice dintr-un anumit circuit astfel incat sa nu apara fluctuatii) … ” 

Pisica alba, pisica neagra, sau despre noroc si ghinion …un articol despre mecanismul superstitiei, despre “noroc” si “ghinion”, despre sugestie si conditionarea de obiecte “aducatoare de noroc”, despre forta creatoare de realitate care este in noi, despre evolutie si libertate

” Ceea ce influenteaza cu adevarat experienta pe care o traim, sunt asocierile pe care le facem in mintea noastra. Acestea sunt legaturi energetice care transfera emotii in trairile pe care le avem si incarca experienta vietii cu o semnificatie care poate ajunge apoi realitate… “

Asculta ce vorbesti …un articol despre ascultarea constienta, despre constientizare ca “procedeu” de transformare a starii de conflict in stare de resursa, despre sugestie, autisugestie si din nou despre constientizare, despre fuga de realitate si despre trairea constienta a “pragurilor de durere” ..

“Am avut si eu momente foarte dificile in viata, asa cum cred ca poate sa spuna fiecare dintre noi. Si la un moment dat, dupa ce mi-am inceput procesul de autoanaliza,  cand povesteam cuiva despre ce traiam, m-am surprins ca ma aud pe mine insami foarte clar si altfel decat pana atunci. Spuneam ca, “am niste momente mai dificile” insa auzindu-ma, am trait in mine realitatea, adevarul acestor vorbe, adevar care comunica din mine, cu mine, prin intermediul cuvintelor pe care le rosteam si prin intermediul simturilor mele …”

Despre fermitate si nehotarare, despre claritate, suparare, capricii, dialog – Am scris acest articol pentru ca am observat ca ne incurajam in duritati diverse sub impresia ca ne educam aspectul fermitatii (pe care il percepem ca pe o calitate) si se intampla astfel, sa nu sesizam sau stim de fapt ce incurajam. Fermitatea este cu adevarat o calitate insa trebuie avut putina grija cum o intelegem pentru a nu dezvolta de fapt cu totul alte trasaturi de caracter.

“ Deseori credem ca a fi ferm inseamna sa fii mai dur si se intampla sa aducem in comportament fermitatea astfel inteleasa, creând manifestari diverse care pot rani. Fermitatea insa nu inseamna sa fii dur sau agresiv si/sau nepoliticos. Fermitatea inseamna sa fii aliniat…“

Viata = evolutie spirituala =Viata – un articol despre cateva aspecte pe care le sesizez deseori in discutiile individuale sau la seminarii sau prin simple observatii ale mediului din jur despre relatia care s-a creat intre evolutia spirituala si viata, o relatie care din pacate din perspectiva pe care am detaliat-o in articol, este in defavoarea atat a vietii in sine, cat si a evolutiei spirituale, precum si a noastra si a relatiilor dintre noi. In articol sunt cateva intrebari la care poate fi de ajutor sa reflectati. 

“De multe ori, poate si datorita unei abundente de tehnici si metode care promoveaza rezolvarea in plan imaginar si imediat a tuturor problemelor de viata, credem ca evolutia spirituala inseamna o acumulare de tehnici si metode, prin care ne rezolvam la modul exclusiv problemele de viata, ajungand de multe ori sa credem astfel, ca “ele” si nu “noi” …“

Flori de ganduri pentru mame …. – un articol dedicat mamelor noastre de 8 Martie, un articol dedicat relatiei pe care o avem cu mamele noastre, care subliniaza sentimente absolut umane care ne ajuta sa ne vindecam poate, rani mai vechi. 

“Astazi de 8 Martie am simtit sa scriu cateva randuri despre relatia dintre mama si copil. Relatia dintre mama si copil este una din relatiile cele mai puternice de pe acest pamant, pentru ca e prima relatie pe care o traim concret. Mama este reperul cel mai important in viata (concreta) a unui copil si nu as vrea sa dezavantajez cu absolut nimic barbatul. Pur si simplu este un reper daruit de la natura tuturor prin nasterea pe care o traiesc impreuna o femeie cu copilul ei.“

Ce facem noi cu sufletul pe care il avem … sau despre forta vietii si impacarea sufletului – un articol despre neimpacarea si incarcarea sufletului, despre importanta de a lucra periodic la impacarea sufletului nostru,  un indemna la a avea grija si la acest aspect pe langa alte aspecte ale vietii noastre, despre cele doua axe principale prin care putem avea grija de trecut in timp ce ne traim prezentul. 

“Cam ca in poza alaturata arata sufletul cand pleaca, de destul de multe ori. Incarcat cu tot ce am trait, un continut care in functie de continutul mintii poarta si imagini, care duc alaturi si emotii si trairi. Cand sufletul nu e impacat arata ca un loc in care am inghesuit diverse lucruri, de folos si fara de folos, in care nu am mai facut curat demult, pe care nu l-am mai improspatat demult, in care totul e aglomerat si in care daca vrei sa gasesti ceva, nu iti arde sa mai cauti.”

Credeam ca stii ca te iubesc ….. sau despre comunicare in relatiile de cuplu (si nu numai) – un articol despre comunicare constienta, stare de prezenta, tacere vie, in relatiile de viata si in cuplu. O impletire de notiuni psiho – spirituale pentru a crea un ansamblu dedicat vietii interioare si vietii in cuplu, cu aspecte mai practice care tin de practica de viata si practica de cuplu. 

E un lucru stiut ca in orice relatie comunicarea este importanta. Si totusi uitam de multe ori acest lucru. Uitam sa comunicam in cuplu, uitam sa comunicam in general. Sau pur si simplu nu ni se mai pare important sa (ne) spunem “lucruri”. Luam de-a gata faptul ca la inceputul unei relatii ne-am facut marturisiri si credem ca celalalt trebuie sa le tina minte vesnic.

Caracterul omului si evolutia spirituala – un articol despre caracter, despre legatura cu valorile de sine si cu evolutia spirituala, despre congruenta ca modalitate de masura a propriei evolutii si despre comportament, despre energie si propria energie ca o sursa pura. despre ce inseamna a “lucra la caracter” ca alternativa la practicile de evolutie spirituala …

Frumosul, in viata si in relatiile noastre sau ca act terapeutic, nu poate fi creat dintr-o stare de revolta. Ci din pace sufleteasca. Iar pacea sufleteasca vine si din calitatea de a fi om, din “coloana vertebrala”, din si prin ceea ce numim noi “caracter” si poate nu intamplator avem in constiinta noastra si in informatiile din mosi stramosi, corespondenta dintre verticalitatea coloanei vertebrale  si ceea ce inseamna “caracter” …

Despre schimbare, trezire si transformare personalaun articol despre aspecte ale schimbarii, despre trezirea constiintei, despre etapele transformarii personale dar si colective, despre cum lucreaza valorile de sine ca suport constient si autentic, despre zona de confort in relatie cu limitele personale, despre rezistentele la schimbare pe care le avem …

La fel ca viata in sine, ca expresia naturii inconjuratoare si schimbarea este un proces. Si un proces se desfasoara in etape, dintre care, in cazul schimbarii si la nivel uman, prima etapa este constientizarea necesitatii ei. Dupa aceasta insa, pentru ca schimbarea deopotriva interioara cat si exterioara sa se infaptuiasca autentic, schimbarea cere timp, perseverenta, implicare si valori, intr-o combinatie de la caz la caz, de la situatie la situatie, de la om la om, de la relatie la relatie, de la colectiv la colectiv …”

Despre  judecata, adevar si formele realitatii … – Articolul contine aspecte ale judecatii, conexiunea dintre judecata si adevar, conexiunea intre aspecte ale realitatii si ale perceptiei noastre in functie de “locul” din care traim si privim realitatea experientelor individuale si a experientei colective pe care o construim cu totii.

“Realitatea pe care o traim, e formata dintr-o intrepatrundere de aspecte, dintre care sunt cele care iau forma subiectiva a interpretarilor umane asupra realitatii si sunt mai mult sau mai putin aproape de realitate si un alt aspect este ceea ce e de fapt realitatea si ceea ce se intampla in mod real, in realitatea pe care o percepem…”

Renuntarea, pasul constient inspre eliberare – un articol ce prezinta perspectiva iluminatoare a renuntarii si evidentiaza aceasta perspectiva in cateva situatii concrete de viata, in dependenta de Dumnezeu, in dependenta in cuplu, in atasamentul fata de propria parere/viziune, in practicarea unui obicei (viciu), in dependenta de un sistem sau de o practica anume. Articolul prezinta si diferenta dintre binele autentic si binele subiectiv pentru a usura intelegerea modului in care renuntarea se implineste autentic.

Nimic din ceea ce tine de aceasta lume si de manifestarea noastra in ea, nu creeaza dependenta. Insa omul in uitarea lui de sine si in indepartarea sa de adevar, poate sa devina dependent de absolut orice, de la tot ce are forma materiala, pana la propriile-i senzatii. Ceea ce este adevar pentru spirit, pentru minte este paradox. Intelegand sensul pur al renuntarii vom sti si cum sa facem dar si cand, asa incat sa fiintam la modul autentic, in baza prezentei si a darurilor noastre naturale…

Spirala evolutiei noastre … – un articol care bordeaza experienta continuitatiiin evolutia noastra, pornind de moedlul spiralei evolute noastre si “traduce” ce inseamna evolutia continua in termenii manifestarilor umane si ai calitatilor de care avem nevoie in etape de schimbare.

Spirala evolutiei arata ca exista un “centru” de la care totul porneste si se expandeaza din etapa in etapa, din interior catre exterior, din ceea ce nu se vede catre ceea ce se vede, acest tot capatand de la etapa la etapa o expresie diferita, o stare diferita si o experienta diferita iar pentru noi ca oameni si o intelegere diferita, toate acestea tinand cont de ceea ce s-a intamplat “anterior” …”

Suferinta nu este o garantie a evolutiei noastre … – este un articol ce abordeaza experienta suferintei prin prisma conceptelor care o intretin, aratand cum se perpetueaza suferinta si dezvaluind o parte din mecansimul ei. Alaturi de aceste informatii, mai exista in articol informatii despre invatarea retrospectiva si cea anticipata, ce pot fi de folos acelora dintre dvs. care doresc informatii despre stadiile constientei si ce inseamna acestea in mod concret in viata si in evolutia noastra. Intrucat subiectul poate fi dezvoltat mai mult decat atat, articolul este astfel si un indemn la reflectie personala.

Una din cauzele majore ale suferintei este insasi felul in care ne raportam noi la suferinta, ce credem noi despre experienta ei. Astfel exista credinta ca “fara suferinta nu se poate”, aceasta afirmatie fiind prin adoptarea ei necercetata, o alta paradigma a vietii noastre. Se spune ca “suferinta mantuieste” si plecand de aici intr-un sens mai larg, ca “daca nu am fi suferit nu ne-am fi inteleptit”, ca “suntem cine suntem astazi” (in cazul in care ne place cine suntem), ” datorita faptului ca am suferit” si multe alte alaturari asemanatoare care fac din suferinta mai mult sau mai putin un idol. …

A vedea imagini nu inseamna si discernamant spiritual … – Articolul prezinta cateva aspecte de clarificare asupra notiunilor de clarvedere, clarviziune, clarsimtire, intuitie, inspiratie divina si discernamant spiritual, alaturi de cateva obstacole legate de acestea, pe care le putem intalni in evolutia noastra.

Pentru cei interesati de cultivarea unor simturi ce ofera acces la lumile subtile, a vedea imagini dincolo de ce vedem concret si e vizibil cu ochiul liber pentru majoritatea dintre noi, nu inseamna ca am dezvoltat neaparat si discernamantul spiritual. A vedea imagini dincolo de aspectele concrete ale realitatii, este doar o faza si este faza imediat urmatoare starii de a nu vedea nimic altceva decat concretul …

Mai binele nu e dusmanul binelui … sau cum ne influenteaza cliseele evolutia si viata – Un articol despre felul in care ne influenteaza inconstient sintagmele devenite clisee in viata noastra, o invitatie la o cercetare periodica a constiintei noastre si a bagajului de concepte si idei pentru a vedeadaca nu necesita o actualizare in raport cu experientele si intelegerea de viata atat individuala cat si colectiva. Articolul invita la actiune ca alternativa la conceptualizarea excesiva care ne cuprinde in aceste vremuri si ca sens sanatos al vietii si al evolutiei noastre. 

Orice adevar, informatie, precept, concept care nu e inteles si e rostit mecanic doar pentru ca alte persoane il rostesc, devine un cliseu. Un cliseu este o informatie care si-a pierdut sau ingustat sensul printr-o repetare limitata la forma de a suprafata pe care o pot da cuvintele unui sens pe care ne-am dorit sa il exprimam. Unul dintre cliseele cu care am crescut majoritatea dintre noi este “mai binele, este dusmanul binelui”. …

Devenirea e procesul evolutiei noastre pentru a fi mai constienti …Un articol despre viata noastra si calatoria ei, despre “calator” si “impresiile” sale …

Devenirea noastra este procesul evolutiei pe care o traversam, prin care omul e din nou o fiinta constienta. Suntem fiinte de energie care ne manifestam si prin manifestarea noastra ceea ce rezulta, inseamna forme. Esenta noastra este energia in forma ei absoluta. Ii putem spune Dumnezeu, Forta Vietii, Constiinta Pura …

Cand creatia incepe  …  de aceasta data, constient –  Un articol despre calea omului cel simplu, omul constient, calea prin virtuti. Virtutile sau valorile umane sunt cai catre constiinta si cu cat sunt mai “in adevaratul sens al cuvantului”, cu atat mai mult ceea ce ne va ghida este ceea ce intelegem prin ceea ce denumim deseori “constiinta pura”, “Dumnezeu”, “Sinele Inalt”, si alte apelative asemanatoare.

Care este rodul evolutiei noastre in viata practica, uzuala ? Ce inseamna omul ca fiinta in evolutie si dezvoltare si care e manifestarea lui prin demersul lui de a evolua?

O relatie buna cu neprevazutul, inseamna o relatie buna cu sine si cu Dumnezeu .… – un articol despre neprevazut, despre cum putem trai neprevazutul fara sa ne blocheze simturile si capacitatea de a gandi, despre beneficitatea starrii de “a nu sti”

Cu cat acceptam mai usor neprevazutul, cu atat mai repede sistemul nostru, care are 0 puternica si perfecta capacitate de adaptare, va incepe sa ne furnizeze informatii relevante si energie pentru pasii urmatori, astfel incat sa ne intalnim cu situatia pe care o traversam intr-un mod cat mai coerent si favorabil. …”

Ce ne scoate la lumina din propriile sisteme de gandire ? – un articol despre propriile cutii mentale, cum recunoastem cand ne-am inchis in ele si cum stim cand suntem liberi

Viata noastra se construieste in jurul informatiei si a emotiilor pe care le avem fiecare dintre noi. Chiar daca suntem in pace si in echilibru, chiar daca suntem clari la minte si iluminati, chiar daca avem acces constient la linistea interioara si la simplitate, la spatiul mai subtil comun creatiei tuturor lucrurilor care exista ….

“Lasa ca ne intelegem mai tarziu …” sau despre contracte si relatii – un articol despre impactul emotional si nu numai pe care il are asupra noastra, relizarea unor intelegeri care nu au toate termenele clare, despre modalitati de prevenire a unor discutii conflictuale in relatii personale sau contractuale.

In materialitatea lumii noastre se intampla lucruri pe care daca stim cum sa le asezam, ne putem pastra si dezvolta spiritualitatea. “Lasa ca ne intelegem mai tarziu …” este o formula foarte des intalnita atunci cand se incepe o colaborare intre doua persoane sau mai multe si cand una dintre parti incearca sa stabileasca cateva repere clare in momentele de inceput ale colaborarii …

Gandul bun si simplu – Un articol despre increderea in solutii si despre conectarea cu acel spatiu al constiintei noastre in care se afla adevarul , despre accesibilitatea si accesarea acestui adevar de care avem nevoie, prin incredere, rabdare si disponibilitatea sa continuam in propria viata pasii care sunt necesari “implementarii” adevarului pe care il cautam, ca solutie cateodata la situatiile de viata.

Uneori in viata totul pare complicat, greu de inteles sau de neinteles in acele clipe si totul parca se aduna in jurul nostru intr-o tesatura de idei care ne strange. Cu cat reusim insa in chiar acele clipe sa pastram in noi ideea ca dincolo de toate, dincolo de tot ce stim sau ce nu stim in acele clipe, dincolo de tot ce vedem ca se intampla si dincolo de tot ce credem noi ca se intampla, mai exista un spatiu ….

Cu cat Dumnezeu devine Sursa, omul devine Creator Un articol despre “adunarea” noastra in Sursa, despre etape si despre transformare, despre recunoasterea prezentei noastre in Sursa si asumarea rolului de Creator a tot ceea ce pleaca de la noi, gand, emotie, cuvant si fapta. 

Exista mai multe feluri in care e descris momentul perceput a fi, al intalnirii constiente intre om si Dumnezeu, simtit, trait de om, in existenta materiala a firii sale. Vorbim despre patrundere  atunci cand credem si plecam de la ideea ca este in afara noastra, vorbim despre coborare ….

Putem crea fara a mai distruge … un articol despre acest moment al evolutiei noastre, despre felul in care ne sprijinim unii pe ceilalti dand sens experientei noastre in comun, precum si despre felul in care ne separam unii de ceilalti …

Lumea e un perimetru cu limite si granite care se pot deschide in functie de noi.In aceasta lume noi ne sustinem unii pe ceilalti, indiferent ca stim sau nu stim acest lucru. Asa este creata lumea. Pentru a ne sustine reciproc . Noi insa, o cream si dupa felul nostru de a fi …

Spatiul de la mijloc … – un articol despre calitati si “defecte”, despre  acest spatiu al constiintei noastre in care se aduna toata informatia pe care o inregistram, un spatiu activ si viu si care are proprietati de alchimizare atunci cand noi alegem sa se intample acest lucru. Avand aceste informatii, alegerea ne apartine. Tot ce vine din acest spatiu, din spatiul constiintei noastre nu forteaza, doar propune.

Traim prinsi intre calitati aspirationale pe care le incurajam de multe ori mai mult in plan imaginativ sa se dezvolte si defectele pe care le percepem, astfel incat uneori este dificil sa apreciem corect adevaratul sine pe care il avem si care construieste acum, realitatile care urmeaza…

Tandrete … – un mini articol despre cat de importanta e tandretea in viata noastra, despre cateva aspecte ale tandretei care ne pot ajuta sa o manifestam mai des si sa o intelegem intr-un mod plenar.

Tandretea este forma cea mai delicata si mai fin patrunzatoare a iubirii. Tandretea intre indragostiti si cei care iubesc, este doar impartasire si imbogatire a celuilalt prin atingeri fine prin care ceva mai profund decat asteptarile dorintei, se exprima. Este atingere si gesturi, doar cu sentiment … 

Poveste despre timp si oameniun articol despre timp, oameni, despre viata, atitudine ca vindecare si indemnuri simple 

Timpul, e facut din oameni … Si la un moment dat a existat o intamplare undeva intre o fata si un om trecut de o varsta, care statea in acel moment in fata unui televizor uitandu-se cumva prin el. Omul era trist si plecase undeva departe intr-un loc din mintea lui, care ii adancea ridurile de pe fata si ii cobora din ce in ce mai mult colturile gurii…

Libertatea si spatiul personalun articol despre cum ne gandim la spatiul personal si libertate atunci cand ne dorim relatii. 

Deseori ne simtim amenintata libertatea atunci cand suntem in relatii sau suntem pe punctul de a intemeia sau incepe o relatie, mai ales cand este vorba despre o relatie pe termen lung.

In afara de anumite aspecte obiective de comportament care pot cateodata constrange libertatea exprimata a unui om, exista aceasta dorinta de a ne pastra un spatiu personal…

Nu suntem “prosti” … sau despre “prostie” si consecintele pe care le creeaza acest cuvant–  un articol care descrie cateva aspecte legate de cuvantul “prost”, o referire la neputintele pe care le avem si la furia legata de acestea, o referinta la felul in care ne raportam prin prisma neputintei si a furiei noastre la cei care sunt “declansatori” ai lor si sunt oamenii din jurul nostru, o evaluare a cuvantului “prost” si a derivatelor de gen cum ar fi “prostie” si a consecintelor pe care folosirea mai mult sau mai putin indelungata a acestor cuvinte le creeaza.

Articolul nu este o critica la adresa persoanelor care folosesc acest cuvant, ci este un indemn la constienta si la deschidere fata de sine si de oameni. La a ne accepta propriile neputinte si neputintele celor din jur, nu din prespectiva resemnarii ci din perspectiva unor limite care exista in contextul individual si colectiv al fiintei noastre, pe care insa fiecare prin aceasta viata pe care o traim le poate depasi la modul constructiv.

Deseori folosim termenul de “prost” si de “prostie”, chiar in cercuri educate, incercand sa exprimam o “limita fundamentala” pe care credem noi, ca un om o are in a intelege, a pricepe si a comunica. Si “prostia” unui om ne infurie foarte tare. Si ne infurie pentru ca in acel moment, limitele lui pun limite in calea noastra, facandu-ne sa ne simtim noi limitati …

Despre integrarea, vindecarea, asezarea experientelor de viata –  un articol despre integrarea, vindecarea, asezarea experientelor de viata, ce inseamna integrarea experientelor de viata, factorii care influenteaza timpul in care o experienta a vietii noastre se aseaza in constient si in constiinta, experientele extinse ale constiintei noastre, bariere pe care le putem crea si care opresc experienta vietii noastre sa se aseze corespunzator, importanta integrarii, asezarii experientelor de viata, cum putem ajuta acest proces al vindecarii si al asezarii experientelor pe care le traim.

Se spune deseori ca despre sine, despre Dumnezeu, despre iubire ca sentiment universal, despre adevarurile conceptuale de genul “ a fi una” sau “a fi”, pe care le experimentam … nu putem vorbi, pentru ca nu avem sau nu gasim cuvinte sa descriem “minunatul” si “nesteptatul” lor si ca de fapt nici nu este necesar intrucat “numai trairea este importanta” si nu si exprimarea experientei in cuvinte…

Daca gandurile noastre ne creeaza realitatea, de ce sa nu avem un viitor mai bun …– un articol despre speranta, despre contributia noastra la echilibrul vietii noastre si la echilibrul vietii colective, despre importanta discernamantului in ceea ce priveste expunerea noastra la informatii diverse, despre potential si despre iubirea dintre oameni.

La fiecare inceput de an, exista prevestiri. Simtim, gandim, cautam, primim, diverse informatii despre cum e viitorul si cum va fi anul care vine. E in firea noastra sa il cercetam desi, in acelasi timp, ne dorim din ce in ce mai mult discret ori poate mai direct, sa traim prezentul …

Intre constiinta si control, ce anume vom alege? – un articol despre control si autocontrol, despre constrangerile pe care controlul le aduce in viata si in trairea noastra, un articol despre constiinta si valori ca alternativa la a trai viata in echilibru, intr-o forma vie de traire si contact cu propria fiinta si cu tot ceea ce ne inconjoara

Cheia pacii nu este sa invatam controlul ci sa intelegem de ce nu suntem inca in pace, deoarece pacea e natura noastra.

Pentru a fi in pace nu este necesar sa invatam sa ne controlam emotiile si nici gandurile. Ele se vor aseza pe masura ce ne vom dori sa le intelegem…

Iubirea intre dreptate, dorinta si neascultare, intre tineri si parinti  – un articol despre felul in care supararea parintilor pe copii, poate produce influente grave asupre vietii acestora, un articol despre importanta sentimentului de incredere in parinti pe care parintii este necesar pentru sanatatea lor, a copiilor lor si a relatiei cu copiii, sa il construiasca, un articol despre discernamantul la copii

Sunt experiente in viata cand parintii se supara foarte mult pe copii pentru ceea ce aleg copiii.  Uneori supararea parintilor este dusa la extrem, parintii ajungand sa isi doreasca nu neaparat binele copiilor lor, daca binele pe care si-l doresc copiii este diferit fata de binele pe care parintii il doresc…

Cum e cand in Dumnezeu traieste bucuria  … – un articol despre bucuria trairii in Dumnezeu si despre unirea bucuriei dintre om si Dumnezeu

Cand in Dumnezeu traieste bucuria, este ca atunci cand izbucneste rasaritul …
Cand albina descopera polenul …
Cand o mama isi aude primul strigat in lumea asta al propriului copil …
Cand cel care te-a respins odata pe nedrept simte sincer ca ii pare rau ..  ‘

Accepta-ma asa cum sunt – iubire sau abuz? – un articol despre unul din miturile dezvoltarii personale, despre propria constiinta si despre importanta dezvoltarii ei precum si a constientei in cazurile de abuz, despre interpretarile eronate pe care le putem da unor “formule” de atragere a fericirii si despre presiunea pe care o putem pune asupra celor care sunt in jur nefiind constienti de ceea ce numim “reciprocitate”

Multe din suferintele vietii noastre vin din sentimentul ca nu suntem acceptati de cei din jur. Ca nu ne putem gasi un loc in lume, ca nu ne putem gasi un loc in viata unui om, un loc suficient de bun in care sa ne simtim de fiecare data ca “acasa”.

Tot dorinta si nevoia noastra de acceptare ne determina de multe ori sa facem compromisuri, sa mimam anumite sentimente, sa ne transformam chipul, exteriorul si interiorul dupa reguli despre care invatam in timp ca sunt foarte importante si ca garanteaza o reusita, o constanta a acceptarii…

Randuri despre adevar si ipocrizie… – cateva randuri despre ipocrizie, o energie a disimularii, o energie grea care combate in primul rand iubirea pe care o putem simti in viata noastra

Ipocrizia este o urma foarte trista pe care o putem lasa in noi si in viata noastra si la fel, si in cei din jur si in viata lor si astfel si in campul constiintei colective.  Ipocrizia este dragoste si atentie amagita…

Despre trasformare si cutremur – un articol despre cutremur si despre procesul transformarii, despre ceea ce cream sau determinam potrivit cu ceea ce continem si cu ceeace manifestam, despre felul in care mediul reactioneaza la ceea ce emitem, despre constientizare si despre implicarea constructiva in tot ceea ce cream

Azi noapte a fost cutremur, un cutremur scurt dar care s-a simtit destul de bine. Cu siguranta ca cutremurul va fi abordat de mai multa lume, as vrea doar sa subiliniez cateva aspecte pentru cei care vor dori sa le citeasca. Cutremurul este o experienta de viata in care nu avem ca oameni prea multe optiuni. E ca in avion cand sunt turbulente mari si singura optiune pe care o ai din punct de vedere fizic, este sa iti pregatesti parasuta si sa stai cat poti de calm…

Randuri scurte … Om si Dumnezeu – un articol despre cele doua abordari ale lui Dumnezeu, a vietii, a iubirii si adevarului, prin imaginatie si prin traire …

Eu spun Iubire,

Tu spui Iubire,

Insa “Iubirea” este diferita pentru amandoi.

Eu iti spun Iubire din ceea ceea ce traiesc si sunt, Tu imi spui Iubire din ce crezi tu ca e iubirea sau din ce iti imaginezi…

Nimic nu trebuie fortat, ci doar chemat intr-o dulceata simpla a unei vorbe de dorinta …  – un articol despre trairea constienta a existentei lui Dumnezeu, despre forta cu care incercam cateodata in a avea simtire si despre o chemare simpla dar din suflet ceea ce aduce maimult decat simtire …

Am observat ca oamenii sunt nefericiti pentru ca nu il cunosc pe Dumnezeu, nu il simt aproape si nu simt ca este lucrãtor. Pentru ca este adevarat ca atunci cand simti ca Dumnezeu iti e aproape, cand ii simti lucrarea si infaptuirea transformarii tale in gandurile si in emotiile pe care le traiesti, cand te cuprinde si pe dinauntru si te cuprinde si de pe dinafara, nu ai cum sa fii nefericit.

Deznadejdea nu este un pacat … sau despre deznadejde si speranta – un articol dedicat celor care judeca oamenii aflati in deznadejde, care considera ca acestia nu au credinta in Dumnezeu, un articol dedicat celor care sunt in deznadejde pentru a ramane in viata orice ar fi

Deznadejdea este o traire cu care ne intalnim uneori pe parcursul vietii din cauze multiple si este o traire absolut umana … Sunt oameni care sunt deznadajduiti si sunt oameni care sunt si mai deznadajduiti cand afla ca deznadejdea e considerata un pacat, un pacat pentru necredinta pentru care omul este sanctionat.

Imaginea de sine, adevarul si vindecarea prin naturalete – un articol despre mastile de caracter, despre imaginea de sine, despre ceea ce inseamna in procesul vietii “a fi natural”, despre vindecarea nu doar la nivel de sine pe care naturaletea noastra o atrage, aceasta fiind expresia materiala a curgerii fluide a energiei din interiorul nostru

Imaginea de sine este un concept care acopera acele trasaturi de caracter pentru care ne este teama sa nu fim respinsi si judecati, pentru care noi insine ne judecam, si pe care si noi le judecam la randul nostru. Ce acopera de fapt imaginea de sine?

Puritatea din privirea unui om … – un articol despre puritate si despre felul in care se reflecta ea in orivirea unui om, din nou despre control si cum ne indeparteaza acesta de la a trai ceea ce inseamna cu adevarat, cuvantul “impreuna”

Puritatea se observa in ochii unui om, cand cerul mintii sale nu e umbrit de niciun gand care sa semene intre oameni … “impotriva”. Privirea ni se schimba atunci cand in minte e un gand si in suflet apare o incarcatura care deopotriva inseamna si seamana, “impotriva”.

In palme avem inimi … – despre puterea vindecatoare din palmele noastre si ce transmit acestea si despre cum sa avem “mainile curate” pentru a vindeca prin ele, fara ca macar sa ne propunem

”  Cand daruim din ce e asezat in causul lor, in jur se naste vindecare si mai mult decat atat … Cand ne intalnim unii cu altii si ne strangem mana sa ne privim curat in ochi si sa o stragem sincer fara asteptari sau vreo dorinta … 

Promisiunea intre consecinte si valori – elemente de nuanta si detaliu – o perspectiva a constiintei asupra angajamentelor, legamintelor si promisiunii, detalii despre tipurile de promisiuni si felul in care ne transforma, detalii despre forme de aparare si refugiu, nuante ale dezlegarii si ale vindecarii relatiilor dintre noi.

Exista foarte multe feluri si moduri de “a promite”. Ca e “in mic” sau e “in mare” promisiunea e o parte din propria fiinta, din energia proprie, investita in “probabilitate” si in intentia de a face ca promisiunea sa se intample si este in acelasi timp, o parte din mecanismul proiectiei de sine …

2013 – o chemare, un an al schimbarii si al abundentei  – o descriere a anului 2013, din cateva perspective in mai mult sau mai putin detaliu – materializare, schimbare personala, munca, energia vietii, rugaciunea, relatia cu Dumnezeu, politicul, stiinta, cultura, invatamantul, relatiile, cuplurile, parteneriatele, evolutia spirituala …

2013 este un an care reprezinta o chemare la mai bine, la mai multa pace, la mai multa munca dar si la vacanta binemeritata, la mai multe fapte bune facute constient si autentic, la mai multa renuntare, la prietenie, la mai mult discernamant si la mai multa unitate si …

Decembrie, 20 – 22 decembrie 2012 – Apocalipsa sau eliberare ?! – un articol despre perioada urmatoare, despre felul in care ne cream realitatea, despre ce ne influenteaza si ce nu, despre reactiile noastre, despre mit si adevar, despre viata, trasaturi ale lui Dumnezeu, legatura dintre micro – macrocosmos, contrarealitate si contratensiuni in evolutia noastra.

Despre aceasta perioada se spun multe si in multe feluri. Uneori zugravita optimist, alteori in feluri sau cu vesti ce ne pot bloca discernamantul, aceasta perioada este deja pentru multa lume o perioada importanta cu mari investitii ale energiei proprii, energie psihica si emotionala si posibil si o energie materiala…

Ganduri despre pace … ganduri despre lupta … – un articol despre lupta, un artiol despre pace, viata, vindecare, impreuna.

 Lupta cu sine, lupta cu boala, lupta cu frica, lupta cu “demonii pe care ii avem”, lupta cu “demonii pe care ii au ceilalti”, lupta cu mintea, lupta cu ratiunea, lupta cu emotiile, lupta cu vorbitul in public, lupta cu “ispita”, lupta cu frigul …

Septembrie 2012pasi catre o noua era …

Evolutia noastra se petrece in etape si se intampla in timp, asa cum inca il percepem.  Acest articol este in continuarea articolului de anul trecut, septembrie 2011, despre portile vibrationale si despre cheia portii de atunci…

Un omagiu pentru om, creatie si viata!

Un concert extraordinar pentru tot ceea ce aduce! Pentru bucurie, pentru performanta,  pentru arta si profesionalism, pentru tinuta, pentru maiestrie, pentru zambet, pentru chipul sincer si suport, pentru unic si divers, pentru pasiunea de a crea si bucuria de a face, pentru armonie si intreg, pentru lucrul in echipa, pentru bucuria pe care o putem avea unii pentru altii atunci cand fiecare isi expune propria performanta …

Despre cuvantul “trebuie” si incarcatura din cuvant … – un articol despre trebuie si despre vindecare, despre vindecarea noastra si vindecarea celorlalti, despre cuvinte, energia din cuvant, educatie si implicare.

Se spune uneori  ca “ nu e bine” sa folosim cuvantul “trebuie”. Sunt insa situatii si situatii. Cand privim totul din perspectiva diversitatii in exprimare pe care o traim, cand adaugam la asta nivelele de constiinta pe care le traversam in intelegerea lumii in care suntem, cand ne gandim ca “om” inseamna la inceput “trup” si “minte”…

Invata de la viata, invata de la tot … – un articol despre simplitatea invatarii din orice

Invata de la aglomeratie sa iti gasesti un loc fara sa calci pe nimeni pe picioare si nu cum sa “te strecori” …
Invata de la lipsuri sa vezi unde prisoseste in viata ta si unde e risipa …
Invata de la timp ca timpul trece si ca acum ca inca il mai ai, poti sa te “ridici” si sa faci ceva cu viata ta …

Un articol despre libertatea mintii noastre – un articol dedicat mintii noastre si valorii ei, un articol dedicat intregirii noastre, valorizarii si valorificarii tuturor partilor componente a ceea ce suntem ca fiinta, un articol dedicat sperantei in asocierile cu bolile mintale

Exista ceea ce numim, minte. Asta este un lucru clar. Ce este mintea insa ne mai intrebam. Si intrebam. Primim raspuns si in noi, raspunsul capata noi definitii. Reinterpretam raspunsul conform cu filtrele si informatiile care exista deja in noi si apoi traim si reactionam pe baza acestor interpretari….”

Despre sinele superior/inferior, trairi si constientizare, dezvoltarea ca intreg – un articol despre notiuni si separare, despre “sus si jos”, despre ” sine” sau “eu” superior, despre ignoranta, despre constienta si constientizare, despre imaginatie, experienta autentica si trairi induse, despre transfer de sine si capacitatea de a ne confunda la nivel de sine, despre roluri si impartire, despre unificare, diversitate, bucurie si adevar.

Exista cateva perechi de notiuni care prin scenariul sau povestea lor, atunci cand le adoptam fara a incerca mai intai sa le intelegem, induc separare in fiinta noastra. Si intrucat totul e un tot, orice separare la nivel de sine, ajunge sa se manifeste si in relatiile pe care le avem, in raportul pe care il avem cu viata sau cu ceea ce consideram a fi fatete diferite sau planuri ale acestui univers…

Iubeste si nu doar atat … – un articol despre iubirea ca sentiment universal, despre echilibrul din iubire, despre ceea ce ar putea sa fie si este in acelasi timp iubirea atunci cand nu incercam sa ne-o imaginam ci doar ne dorim sa vedem ce inseamna cu adevarat si incurajam trairea ei prin principii cosntructive de manifestare a emotiilor dintre noi

Daca poti iubi si atunci cand nu ai sau nu mai ai nici un motiv,
Daca poti iubi si atunci cand ai toate motivele din lume,
Daca poti iubi si atunci cand nimeni nu iti da nimic “in schimb”,
Daca poti iubi si atunci cand toti se bucura cu tine …

Viata de acum, multidimensionalitate, integrare sau scindare? – un articol despre viata pe care o avem acum, despre refugiul in lumi paralele ignorand prezentul,  despre energia contextuala si acumularea ei, despre “cercul vicios al pozitionarii de sine”, despre trunchierea vietii si negare, despre constienta, inconstienta, integrare si purificare.

Visam uneori la o alta realitate sau la o alta viata decat cea pe care o traim. Si o si imaginam de multe ori. « Visam » cu ochii deschisi sau inchisi o lume populata de fiinte care nu sunt, nu mai sunt sau sunt si in plan fizic si care in plan imaginar au o alta « dimensiune » si cu care ori ne imprietenim ori devenim dusmani, o lume in care reusim sa facem echilibru mai usor sau sa « castigam » mai des …

Despre libertate in cuvinte si intrebari

” Traieste in nume propriu.
Fara nimic imprumutat de care sa te folosesti, din exterior.
Recunoaste cand gresesti. Accepta. Si recunoaste cand e cazul. Cand simti ca poti si vrei si “este necesar” sa fie echilibru. Nu cand esti fortat.
Renunta daca simti ca in ce faci mai mult cauti sa iti dai o forma, decat ca ce faci, este ce faci pentru ca te reprezinta, asa alegi si vrei sau asa esti cu adevarat…”

Despre hotararea si nehotararea de a evolua sau de a urma implinirea la nivelul lumii materiale  – un articol despre hotarare si nehotarare, despre fericire si experienta renuntarii, despre scindare si despre experienta unui prag “total”.

” Sunt momente pe drumul evolutiei de sine pe care incepem la un moment dat sa il parcurgem constient pentru ca ne dorim sa facem asta, in care traim sentimentul ca parca  nu avem « dreptul la fericire ». Cand credem ca trebuie sa renuntam la tot pentru a ne implini la un potential care transcende aceasta lume, cand ne gandim ca trebuie mereu …”

Cand privesti in ochii unui om …

” Cand privesti in ochii unui om, accepta tot ce vezi,
Cand privesti in ochii unui om, respecta tot ce vezi,
Cand privesti in ochii unui om si privirea iti este ocolita multumeste …”

Septembrie 2011 – un articol despre “portile vibrationale” sau “portile de trecere”, despre luna septembrie a anului curent, despre “cheia trecerii” in etapa urmatoare, despre anul 2009 ca an in care ne-am eliberat masiv, despre lumea “noua” si despre “continuare”.

” Exista din cand in cand momente cand putem percepe ca se deschid “porti de trecere” la un alt nivel de constiinta. Un alt nivel de constiinta inseamna pe scurt, trecerea la un alt nivel de intelegere. Un alt nivel de intelegere creeaza un raport cu noi insine, cu cei din jur, cu tot ceea ce este viu si traieste in acelasi timp cu noi si cu …..”

Despre sinceritate, cunoastere, mister in viata si in evolutie – un articol despre puterea sinceritatii, despre valorile morale si “spiritualitatea” pe care uneori o cautam, despre cunoastere si dezvoltare, despre falsitatea dintre noi, despre dimensiunea extraordinara pe care o creeaza sinceritatea in lume prin manifestarea ei in relatiile dintre noi

” Sinceritatea este o valoare a esentei noastre de sine care are o puritate, o frumusete si o vibratie aparte. Este o prezenta foarte fina si contine prin ea insasi, adevar, cu apartenenta directa. Prin sinceritate, atunci cand o intelegem si o manifestam asa cum este ea cu adevarat avem capacitatea de a recunoaste si manifesta, adevarul sau ceea ce este cunoastere pura de cea mai fina calitate…….”

Despre viata si mandrie II – intregirea din perspectiva adevarului si a separarii, forme ale mandriei si tipologia lor, despre “multumesc” si sinceritate, despre mandria suferintei, despre tristete versus bucurie, despre cum vindeca si intregeste cunoasterea de sine si despre viata pe care o putem trai.

Intregirea e unificarea de contrarii. Inseamna recuperarea energiei vitale si a energiei pure din notiuni ca vina, ca rusine, ca mandrie si altele asemnatoare, inseamna cunoasterea adevarului despre sine, despre creatie si despre univers, o cunoastere curata, pura care permite ca fiinta asezata de acum in adevar sa isi integreze pana la “completare” structuri dupa structuri pentru o eliberare totala si o continuare a evolutiei si in alte planuri si dimensiuni…….”

Despre viata si mandrie I –  inceputurile mandriei, separare si dualitate, mandrie si caracteristici, despre “cercul vicios” al separarii de sine, despre ce vindeca mandria si despre umilinta, despre frica in vindecare si eliberarea ei, despre roluri, grade, ierarhii, dorinta de identitate si nevoia de a fi recunoscuti.

”Mandria este un subiect cu o cunoastere bogata. E o energie care ne preocupa si ne-a preocupat si isi are locul ei in tot ceea ce e deja intreg. Mandria isi are inceput in separare.
Asa incat odata cu aspecte ale mandriei, gasim mai departe si aspecte ale separarii de sine si ale vietii pe care o traim in dualitate…….”

Pacea sinelui si invidia din noi – un articol despre invidie si capacitatea ei de a crea boala in sistemul nostru si a innegura relatiile dijtre noi, despre cum o recunoastem si despre cum putem sa vindecam fiinta noastra de manifestarea ei

”Invidia este una din energiile cu o rezistenta aparte pe care le putem contine. Este o energie care actioneaza la suprafata in sensul in care actioneaza vadit, fara ascunzisuri, spre deosebire de mandrie care este o energie care prefera sa actioneze deghizat si mai mult la nivel subtil…”

Un articol pentru viata – o dedicatie pentru viata si pentru cine suntem noi.

”Pentru cei care o iubesc si care nu au incetat sa creada in ceea ce este viata cu adevarat,
Pentru cei care cauta in ceea ce traiesc adevar si libertate …
Pentru cei care cred si stiu ca viata pe care o traim este totuna cu cine suntem noi,
Pentru cei care merg in viata in fiecare zi si vor sa traiasca in bucurie…”

Teama de schimbare

”Momentele de schimbare pe care le traim sunt momente in care fiinta noastra incearca sa se reaseze in spatiul sau interior si ne da ocazia sa asezam si noi intr-un interval de timp relativ scurt, uneori, o cantitate importanta de informatii, sa eliberam o cantitate importanta de paradigme si de obiceiuri de a fi si a trai si sa cumulam si acumulam o calitate importanta a unei energii proprii cu elemente bine reprezentate in interior acolo unde rezida cu adevarat siguranta pe care o cautam de multe ori in afara noastra. ……”

Putem sa credem …? – sau un articol despre vindecare si eliberarea mintii.

”Putem sa credem ca in cea mai mare durere pe care am trait-o sau chiar o traim exista ceva care ne apartine?
Putem sa credem ca eliberarea mintii aduce sanatate in planul fizic in care traim boala ?
Putem sa credem ca purificarea constiintei ne aduce impreuna pentru a nu ne mai desparti vreodata de cine suntem noi ? …….”

Despre egoism si acceptare – un articol despre egoism si perspective ale lui, despre cum il recunoastem, despre vindecare si eliberare, despre sacrificiul de sine si despre iubire, despre invinovatire si manipulare, despre judecata si justificare, despre alegere si renuntarea la sine, despre conditionare, bucurie pura, acceptare.

”Cand ne gandim la egoism, avem in vedere perspectiva in care suntem considerati egoisti si in aceeasi masura perspectiva in care cei din jur sunt egoisti din punctul nostru de vedere. Ambele perspective pornesc miscari interioare si ambele pornesc de la definitia pe care o dam cuvantului egoism si pe care o purtam stocata in subconstient. ……”

Despre teama de a pierde si atasament – un articol despre teama de a pierde, despre panica, efect si cauza, despre a fi si a avea, despre orientare si sens in viata si in evolutie, despre potential si implinire, despre atasament, posesie si eliberarea prin constiinta, despre dorinta de a construi si abundenta.

”Traim de foarte multe ori cu teama de « a pierde ». Ne e teama sa nu pierdem ceea ce avem ca bunuri si pozitie, ne e teama sa pierdem pe cineva la care tinem si care trece intr-o alta forma de existenta, ne e teama sa nu pierdem pe cei care inseamna « totul » pentru noi …….”

Despre nevoia de a avea nevoi, obiceiuri si starea naturala de a fi – un articol despre nevoi, despre mecanici de viata, despre formarea lor, despre rezistenta la vindecare din obisnuinta si nevoie, despre control si dreptul la existenta, despre fuga dupa stari si despre sanatatea de “a fi”.

”Nevoia are un mecanism care nu este neaparat diferit de celelalte mecanisme pe care le intalnim in timp ce ne desfasuram procesul de revenire la intreg. …….”

Despre ego si lupta cu sine – un articol despre ego si integrare la nivel de sine, despre scenariul si realitatea de lupta, despre asocierile mentale, despre vindecarea prin intentie, despre alegere si tinuta de sine, despre valorile de sine si a trai in adevar si despre echilibru.

”De multe ori cand ne gandim la noi insine si ne gasim diverse atribute care nu ne plac, ne referim la ego. Si sunt situatii in care credem sau spunem ca ego-ul este orgoliul nostru. In timp ce orgoliul chiar exista in noi ca forma de energie cu o vibratie unica  dupa care poate fi recunoscut ca atare, ego-ul este mult mai mult decat atat …….”

Despre constiinta, minte, vraja si manipulare – un articol despre “linistirea mintii”, despre procesul de intregire si despre multidimensionalitate, despre vremuri de intoarcere, despre energia de vrajitorie, blestem si manipulare, despre vindecarea prin alegere, despre non-judecata, despre renuntare, despre recunoasterea de sine si calea constiintei.

”Ne  nastem fiecare dintre noi cu o anume capacitate de a manifesta, de infaptui sau de a face. Ne folosim intentia si sensul pe care il dam noi la ceea ce facem determina un rezultat. …….”

Despre cum traim “in afara noastra” si sanatatea de sine – un articol despre identificare si pierderea de sine, despre drumul de viata si posibilitatea de a nu-l urma, despre constienta, despre purificare, despre eliberare si recuperarea de sine, despre autenticitate.

”Pastram in noi o “amintire” a realitatii noastre interioare, a unui drum propriu, pe care il dezvaluim in timp ce traim ori il transformam intr-una sau mai multe din realitatile care exista in jurul nostru. …….”

Despre protectie in viata si in evolutia de sine – un articol despre ideea de protectie, despre constructii la nivel mental, despre ce manifestam prin nevoia de protectie, despre implicatii si interactiuni in lucrul cu sine si intr-un demers terapeutic si despre puritate si constiinta ca un alt fel de “a fi”.

”Traim intr-un univers energetic, vibrational. Si intr-un timp in care tot mai multi dintre noi incepem sa simtim si sa intelegem ce inseama asta. Si intr-un univers in  care deseori simtim nevoia de protectie. …….”

*


©|DREPTURI DE AUTOR

Articolele pot fi distribuite cu mentionarea autorului si a sursei – Alina Mihai | www.alinamihai.ro. Site-ul este protejat prin drepturi de autor. Pentru mai multe amanunte accesati va rog, pagina Informatii legale. Va multumesc anticipat pentru suport! 

 Autor ©  Alina Mihai – Toate drepturile rezervate