Articole si vindecare

2013 – o chemare, un an al schimbarii si al abundentei

2013 – o chemare, un an al schimbarii si al abundentei 

2013 este un an care reprezinta o chemare la mai bine, la mai multa pace, la mai multa munca dar si la vacantã binemeritata, la mai multe fapte bune facute constient si autentic, la mai multa renuntare, la prietenie, la mai mult discernamant si la mai multa unitate si din toata aceasta perspectiva, un al schimbarii personale, un an al muncii dar si al abundentei pe care acestea o pot aduce.

In mediul subtil care ne inconjoara, se inregistreaza multe informatii.

Obiceiurile pe care le avem sunt o informatie consistenta care din punct de vedere energetic se simte foarte bine, foarte clar.

Tendintele pe care le avem si care nu sunt inca formate in obiceiuri, atat in sensul dezvoltarii unor dependente cat si in sensul aprofundarii unor directii de evolutie si constientizare, se simt de asemenea din punct de vedere energetic si pot fi deosebite si evidentiate.

Tendintele si obiceiurile noastre au in continut si mai multe informatii, care de asemenea se inregistreaza in acelasi mediu subtil care ne inconjoara in permanenta, si si acestea se pot simti si pot fi evidentiate, deoarece informatia in care noi am investit si investim cu gandul, cu emotia, cu fapta si cuvantul, capata in timp materialitate si ca atare aceasta materialitate poate fi simtita in raport cu adevarul si cu sensul unic si real al experientei.

Capacitatea de a simti si evidentia aceste informatii este o chestiune de evolutie personala si mai putin de cercetare sau metoda.

Informatia necesara se releva pur si simplu cand venim in mod firesc in experienta vietii noastre, in contact cu o persoana, loc, informatie, situatie sau intrebare, pentru simplul fapt ca nu ne opunem existentei acestei informatii, oricare ar fi continutul pe care informatia il aduce, ca e incarcat sau nu cu ura, ca e incarcat sau nu cu agresivitate, ca e incarcat sau nu cu neincredere sau cu lipsa de sinceritate.

Asa continutul poate fi apreciat cu exactitate, in interiorul nostru ca persoana fiind deja constituit reperul in urma acestei libertati totale, adevarul care e in toate sau realitatea clara a ceea ce se intampla.

In felul in care am evidentiat pe scurt mai sus cum se intampla crearea de materialitate a unei informatii si a unor energii pe care le continem, mediul in care fiecare dintre noi traieste capata in acest fel, o consistenta personala si o consistenta colectiva.

La nivelul colectiv se aplica aceleasi principii ale mediului subtil ca si la nivelul personal si ca atare se pot simti in acelasi fel sau in acest fel descris mai sus, anumite perspective de evolutie a unui mers universal, a mersului planetei, a intregului care suntem, a poporului pe care il formam, a familiilor si relatiilor pe care le avem.

Schimbare prin decizie si exemplu personal

Totul este in permanenta in miscare si schimbare, totul emite in permanenta  si cum si noi emitem in permanenta unde, miscarile de la obiceiuri la tendinte si de la tendinte catre obiceiuri, pot fi de asemenea simtite si pot fi explicate in detaliu.

Se poate spune astfel, cand un om trece de la viciu la insanatosire conform unor miscari interioare, sau daca obiceiul este prea puternic si tendinta de insanatosire nu ii face fata.

La nivel de grup sau la nivel de tara, precum si la nivel global, se pot spune aceleasi lucruri cu singura diferenta cã ne referim atunci la o informatie cumulata ce se impregneaza in mediul subtil din jurul nostru, alcatuita din tendintele si obiceiurile celor care construiesc grupul, tara, respectiv pamantul.

Cand o masa critica de oameni, si nu este foarte relevant sa ne preocupam de numar, a trecut de punctul in care obiceiul de a face rau, de a se vinde si de a face compromisuri pentru a da doar cateva exemple, e inregistrat ca obicei, aceasta insemnand cã in atitudine si in manifestare au ales in mod constant pentru un interval suficient de timp, alt tip de atitudini si comportament, este cel putin probabil ca in timp si restul sa faca acelasi lucru.

Si nu vorbim de copierea fara constienta a unui comportament sau de imitare, de neuroni oglinda sau de influenta la nivel subtil directionata ori de impregnarea mediului subtil prin vointa noastra indreptata catre un scop” anume”, ci de faptul ca avand o alta stare in interior, viata se traieste altfel si exemplul personal, ofera si alt tip de informatii, pe care cei din jur le pot pune astfel alaturi de deciziile pe care le iau in mod obisnuit avand acum si alta perspectiva, sau posibilitate de a alege.

Si atat timp cat vedem ca e posibil si cã e mai bine, intr-o modalitate simpla care tine doar de noi, e putin probabil ca cineva sa vrea sa se complice, sau sa isi intretina boala, esecul si nemultumirea intr-un sistem care se vindeca din ce in ce mai mult.

Schimbarea despre care este vorba, se va petrece conform cu o decizie personala si prin exemplul celor care sunt in jur, fara ca acestia sa isi propuna neaparat sa fie un exemplu.

Acestea vor crea oportunitati pentru schimbare si la nivel de individ, de grup, de tara, zona sau planeta, schimbari ce vor fi la nivel de potential la inceput pana cei ce inca se mai tem de ce va fi sa vina sau se intreaba ce inseamna acest “mai bine” si stau inca in expectativa pana sa aleaga sa il manifeste la nivelul sufletului si actiunii lor, sa poata extrage din ceea ce traiesc tot ce au nevoie ca informatie si experienta, pentru ca la un moment dat sa se poata hotari in ce directie vor sa isi continue mai departe viata.

Potential de abundenta

2013 este un an al abundentei, al prosperitatii, in sensul in care multa energie spirituala a fost deja impamantata, adica adusa aproape de pamant, cu alte cuvinte aproape de materializare, prin ceea ce am comunicat deja de mai multe ori si in articole precedente, prin contributia tuturor acelor oameni care au lucrat activ la evolutia si la imbunatatirea in mod real, concret a calitatii vietii lor in foarte multe sensuri, adaugand dimensiunii materiale si dimensiunea  non-unicitatii materialitatii noastre, fara sa separe acestea doua, ci traind in trup, cu o constienta clara si stabila, un adevar unic si realizat despre natura noastra, un adevar simplu care tine de originea pe care o avem, de aspectul cosmic si universal al ajungerii in forma si mai putin de aspectul ezoteric la care in timp am inceput sa raportam aceasta “ajungere in forma” si mai apoi am inceput sa ne raportam si noi la el.

Astfel, exista in viitorul care ne cuprinde si un potential destul de activ de realizari frumoase materiale, o realitate materiala pe care nu putem sa o ignoram si careia in sfarsit reusim din ce in ce mai mult sa ii apreciem valoarea si sa o folosim in mod corect, fara sa ne-o mai facem rege.

Resurse

Suntem din ce in ce mai constienti ca pentru a darui este nevoie sa avem resurse si acest lucru ramanand impreuna cu dorinta de a le crea corect, de a le impartasi curat si de a darui onest fara sa ne masuram masura cu metode exclusiv umane, pamantesti, prin masuratori diverse, ci apreciind-o printr-o implicare mai activa a sufletului si a constiintei noastre pentru a putea include totul astfel incat tot sa fie in echilibru, noi si cei din jur, face posibil ca resursele de care avem nevoie pentru a materializa in plan uman dorinte, sa se manifeste.

In momentul in care un om isi implica propria constiinta in procesul vietii, implicand in toate si discernamantul,  resursele care ii apartin de drept pentru procesul vietii lui, incep sa se materializeze, omul respectiv mentinand in acelasi timp prin implicarea constiintei o conectare vie si pe termen lung cu sursa existentei noastre la nivel de spirit, care prin furt si compromis incet – incet, se pierde.

Resursele de drept tin de potentialul nostru. De aceea atunci cand ne temem ca altii pot sa ni le fure, ca pot fura energia spirituala pe care o avem pentru a o folosi in locul nostru, e bine sa cunoastem ca asa ceva nu poate sa se intample deoarece indiferent de grefe, de proiectii si de suprapuneri, unicitatea a ceea ce fiecare am creat ca mostenire spirituala, ne e protectie si nu permite ca furtul de resurse sa se intample.

Ceea ce interpretam ca furt din punctul acesta de vedere, este perceptia noastra ca asa ceva poate sa se intample alaturi de teamã careia ii cedam si care impreuna, ne creeaza o realitate in plan mental, pe care mai apoi prin sugestie incepem sa o si traim. Singuri ne taiem resurse doar pentru ca putem sa credem ca cineva ni le-a furat. Si in loc sa investim in ceea ce dorim sa facem, in mod cinstit, curat, energia noastra spirituala, investim intr-o realitate bazata doar pe frica si pe nestiinta si este si normal ca mai apoi, lucrurile sa inceapa in timp “sa nu ne iasa”.

E bine sa mai amintim la acest aspect cateva lucruri.

Si unul este ca suntem singurii proprietari de drept ai potentialului pe care il avem. L-am construit prin munca noastra si noi suntem cei care ori nu il folosim deoarece nu ajungem la acele calitati umane ce permit accesarea lui si materializarea resurselor care il compun, ori nu folosim corect atat cat accesam, indepartandu-ne in timp de la a mai avea acces facil la sursa energiei pure pe care o continem,  alimentandu-ne din acel moment incolo cu preponderenta din energia transformata pe care am creat-o crezand in lucruri neadevarate, sau furand sau facand mai multe alte fapte care convertesc in plan uman o energie pura, intr-o energie de o calitate mai putin curata.

Cand ajungem in aceste faze, procesul de a avea din nou acces si a incepe sa materializam resurse direct din energia spirituala pura pe care o avem si ne apartine, e putin mai dificil si pot sa apara complicatii, insa asta se intampla deoarece nici noi nu ne decidem ce cale sa urmam, si nu se datoreaza neaparat sau se datoreaza mai putin celor ce ar putea sa fie ocupati sa ne fure din resurse.

Pentru a avea acces si a mentine un contact cat mai bun cu energia spirituala pura pe care o avem, nu este necesar sa fim neaparat perfecti, cat sa nu depasim masura pe care o avem fiecare dintre noi, in sensul exagerarii materialitatii noastre.

Altfel, cu cat cineva este mai curat in sine, cu atat materializeaza din ce in ce mai mult din aceasta energie, aducand un echilbru in toate planurile existentei sale, dupa cum ii este potrivit.

! Inca o informatie importanta la acest aspect, este ca in aceste vremuri in care miscarea evolutiei noastre este mai rapida, orice gen de comportament care se bazeaza in cea mai mare parte pe furt si compromis, nu mai poate fi primit si transmutat de masa colectiva ci ramane in posesia si in transmutarea proprie a individului care l-a manifestat si il accepta.

Deoarece aceste lucruri pe care le semnalam ca furt de energie spirituala si resurse se mai manifesta pe pamant, pentru a nu se crea o senzatie de disconfort mental si o realitate paralela, subiectiva pe care sa incepem sa o si traim, este insa important sa fim noi insine curati.

Astfel cine vrea sa lege sau sa fure, se va fura pe sine, atat timp cat celalalt este curat in contextul evolutiei colective de acum, in care foarte multa lume trece deja la un alt nivel de atitudini si in care aceste obiceiuri nu mai pot fi transmutate si acoperite de masa colectiva.  

Uneori prin toate aceste lucruri apare frica de a ne dori resurse, abundenta,  deoarece exista in noi, teama de a pierde.

Important este insa nu sa nu ni le dorim de frica de a nu pierde, ci de a le dori corect si de a le avea in paralel cu intelepciunea de a nu ne pierde.

Munca, o investitie in viata si o experienta spirituala 

Resursele de care avem nevoie se vor materializa prin munca si idei.

Vom intelege insa altfel munca, ii vom vedea adevaratul potential evolutiv pe care il aduce, vom realiza din ce in ce mai mult ca prin munca fiecare aduce in lume propria energie spirituala, nu o vom mai privi ca pe o corvoada cum se intampla sa o privim cateodata , ci ca pe o posibilitate de a materializa multe lucruri bune pentru cei din jur si pentru noi, si vom reusi in timp sa facem  din contextul muncii noastre de moment, atunci cand poate pare mai putin implinitor, un moment de introspectie pentru a vedea ce se intampla cu adevarat in noi si un moment de planuri noi, aceasta neinsemnand neaparat si nu intotdeauna, faptul de a schimba serviciul sau de a pleca in alta parte.

Vom invata in timp ca cinstind experienta muncii, aceasta experienta in comun, vom crea la fel, in timp, bazele pentru a o trai in acord cu sine si in echilibru si cu cei din jur, chiar si atunci cand cei din jur nu isi doresc neaparat acelasi lucru, sau cand consideram ca nu facem neaparat ce ne dorim sau avem situatii in care ni se face o nedreptate.

Munca noastra reprezinta in acel interval de timp orar in care o desfasuram, o investitie a propriei energii in propria viata dar si in viata celorlalti din jur. Orice investitie are doua sensuri. Ori creeaza, ori distruge … Si rezultatele se vad in timp.

Este foarte important sa intelegem ca pentru cei care sunt dispusi sa munceasca cu adevarat, resursele se materializeaza mai stabil in timp si mai usor in functie si de momentul si etapa in care este fiecare, in timp ce pentru cei care apeleaza in continuare preponderent la metode mai putin cinstite, resursele vor ramane din ce in ce mai mult, la nivel de potential.

Pentru cei care vor munci in continuare doar din obligatia de a munci sau de a asigura hrana pentru cei din jur, nemultumiti de munca lor si suparati pe circumstanta sau facand din orice pas al muncii lor o dovada de concurs si ambitie personala, va fi putin mai dificil deoarece nemultumirea si supararea pe context, ambitia personala orientata in scop competitiv, consuma din resurse si nu materializeaza un rezultat stabil in timp.

A fi nemultumiti sau a investi in procesul vietii tipul de mai sus de ambitie personala si orgoliu, ne mentine in trecut sau blocati intr-un scenariu ce nu e prezent, in timp ce situatia noastra evolueaza chiar sub ochii nostri in fiecare clipa…

Greu de perceput miscarea clipei si miscarea acestui continut al vietii, miscarea profunzimii noastre si a clipei pe care o traim cu atentia impartita …

Cu atentia impartita, pierdem continutul clipei si fara continutul clipei e mai dificil sa stim ce anume materializam.

Energia vietii

Pe langa un an al muncii si al prosperitatii, 2013 este si un an al initiativei personale.

Energia  vietii se pune in miscare atunci cand omul nu asteapta, ci cand omul incepe sa lucreze.

Rugaciunea

Din acest punct de vedere ( de mai sus) si perspectiva mai profunda a vietii noastre reprezentata pentru unii dintre noi prin sau la nivel de rugaciune, va capata si o alta nuanta, fiind definita astfel si mai mult in profunzime si mai mult in conectare si in trairea cat mai autentica a unor simtaminte.

Rugaciunea noastra va fi mai mult de multumire decat de solicitare si de implorare pentru ca vom investi mai mult in viata stiind deja de acum, ca pe Dumnezeu il vom gasi in fiecare actiune.

Nu il vom mai cauta mai mult pasiv pe Dumnezeu in rugaciunea de solicitare, ci il vom gasi activ in cea de multumire, cand deja avem o contributie proprie la viata si am luat aminte si la sprijinul pe care il avem deja in orice clipa.

Rugaciunea o vom face mult mai mult prin inima. Inima practic va fi obisnuita sa traiasca prin interiorizare acest lucru fara sa o “provocam” neaparat sau din ce in ce mai putin prin minte, prin cuvinte sau formule.

Cu acest fel de actiune si cu o cunoastere profund interiorizata a unui unic Dumnezeu pe care il gasim in orice actiune, vom crea din ce in ce mai mult lucruri bune si folositoare in acelasi timp in care ne traim la nivel uman intr-o umanitate in schimbare, viata pe pamant.

Fiecare act de a trai devine din ce in ce mai mult o bucurie si aduce bucurie si in jur.

Relatia cu Dumnezeu

Relatia cu Dumnezeu este in schimbare si va fi din ce in ce mai mult, o relatie reala. Nu o vom mai trai numai in ganduri, in momente dedicate, locuri pe care le-am numit speciale sau in minte prin tehnici si in imagini deseori imaginate ori in emotii exaltate.

O vom trai in suflet si in constiinta si asta in fiecare clipa, simplu, liber si direct, nemaicautat sau determinat de la acel punct incoace de nimic ci pur si simplu realizat, ca parte a unui sine constient si care participa activ la viata, fara ca asta sa insemne ca cine va trai si va cunoaste aceste sentimente va fi un Dumnezeu peste toata firea.

Cine traieste aceste sentimente va fi departe de cuvantul “tuturor” pentru ca va intelege ca suntem  fiecare dintre noi, o constiinta intre constiinte, oameni intre oameni indiferent de cat de “inaltati” putem ajunge.

Iar cine este “primul” dintre noi, care manifesta aceste sentimente pe langa meritul pe care il are, are numai “importanta” faptului ca asa ceva este posibil pentru cei care inca nu o cred.

Aceste sentimente si calitatea de a le manifesta reprezinta o mostenire intrinseca, ce apartine fiecaruia dintre noi de cand am inceput sa ne manifestam in forma si sunt accesibile fiecaruia dintre noi in masura evolutiei noastre si a dorintei noastre sincere de a evolua, de a le trai si a le cunoaste.

Pe Dumnezeu il vom gasi din ce in ce mai mult dincolo de paradigma si de nume, dincolo de forme, lasand formei dreptul la istoria pe care a creat-o si la istoria pe care am creat-o fiecare dintre noi prin intermediul ei, insa ne vom raporta nu la istorii exclusiv ci la adevar si la adevarul din istorii.

In masura in care istoriile vor contine adevarul, vor pastra in mintea noastra locul neschimbat  insa in masura in care istoriile nu reprezinta adevarul, locul lor se va gasi insamantat de adevar si aceasta va oferi in continuare mintii noastre, perspectiva constiintei ce poate avea acces la vederea de ansamblu, dincolo de spatiu, timp si forma.

Adevarul este unul. Fiecare il acceseaza in functie de tiparul sau de libertatea mintii si de echilibrul sau interior. Asa il are si asa il daruieste sau il manifesta in viata si in lume. 

Vom intelege in sfarsit ca teama de Dumnezeu ne apropie un timp de Dumnezeu insa pe termen lung ne creeaza bariere si mai mari decat cele pe care le-am avut si ne indeparteaza.

Vom vedea in timp ca nu condamna Dumnezeu cat condamna omul si tot in timp, frica de Dumnezeu se va transforma in constientizare, in asumarea cu curaj a propriilor greseli sau consecinte pe care le-am creat si in transformarea lor in lectie de viata invatata iar inceputul intelepciunii va fi nu de la frica de pedeapsa unui Dumnezeu aflat “deasupra” si “in afara” noastra, ci de la iubirea pentru un Dumnezeu al carui loc si ale carui calitati reale vom fi in masura sa le stim si sa le recunoastem.

Insa este intr-adevar nevoie de o constiinta clara si activa in timp, ca aceste lucruri sa se intample si de aceea ne vom mai intalni o perioada cu ideea de “teamã care ne educa”.

Mediul politic

Politic, vor mai fi schimbari in lume. Din aceeasi perspectiva a unui adevar care ne cuprinde si al carui loc este in fata, pentru ca toti cei care suntem pe pamant, sa ne putem manifesta in echilibru, un drept real de a alege.

Fiecare parte care tine cu o parte, in tara si in lume, va avea ocazia in timp sa vada mai multe adevaruri, in timp ce noi ca si popor vom avea ocazia si vom si putea intr-un timp anume, sa discernem acele elemente care sa ne aduca impreuna si sa fim o natie adevarata, un popor intreg, unit si perfect capabil sa isi traiasca o frumoasa mostenire si sa o exprime in lume.

Viata are felul ei in care face totul si din punctul acesta de vedere noi avem nevoie doar sa ne dorim sa ne fie un pic mai bine si sa ne ocupam cinstit de munca noastra. Si sa faca fiecare tot ce poate el mai bun, mai bine, acolo unde ii este locul.

Stiinta

Din punct de vedere al stiintei, se vor face alinieri la vindecari cat mai naturale ramanand insa ce este al stiintei al stiintei, insa nu numai al stiintei. Meritele se impart si se impart real de aceasta data prin recunoasterea pe care stiinta o va oferi unor metode si unor oameni care prin insesi transformarea si asumarea lor, au reusit sa aduca in lume o viziune noua care pana la urma este de folos  pentru fiecare.

Teama ca medicina s-ar putea sa nu mai fie ce e astazi, va fi inlocuita de noi oportunitati cand cei care o practica vor realiza cu adevarat ca ceea ce conteaza este binele celui pe care il trateaza si nu tratamentul sau practica de care este atasat.

Cultura

Cultura va fi in transformare si in beneficiul unor arte ce se vor crea pentru a ne “inalta” din punct de vedere al constiintei perspectiva unei vieti frumoase pe care o putem avea, lasand realitatii actuale, locul ei in ceea ce inseamna echilibru.

Vom avea un suflet plin insa creativitatea noastra se va manifesta acolo unde e contextul potrivit pentru fiecare, pentru ca fiecare prin creativitatea sa se simta implinit.

Creativitatea se va imbogati cu simt practic iar cei cu simt practic si mai rationali se vor imbogati cu creativitate.

Creativitatea nu inseamna numai arta ci si a gasi solutii. Nu vom fi artisti cu totii ci vom fi mai inspirati, fiecare in locurile noastre.

Invatamantul

Invatamantul va trai in timp, schimbari majore. Copiii vor fi cei care vor ajuta enorm de mult la introducerea unor materii noi si  la aducerea in scoli si facultati a unor oameni drepti si bine educati care sa nu se sperie si sa nu induca teama pentru ascultare in situatia in care un copil e prea activ. Nu intotdeauna este cazul pentru diagnostic si lucrurile incep incet incet sa nu se mai rezolve doar prin tehnica de “premiu si pedeapsa”.

Copiii prin insasi starea lor ne vor indica destul de clar ce au nevoie.  Intr-un colectiv in care sunt mai multi oameni, starea lor se va schimba si vor da foarte bune rezultate in preajma unor oameni bine pregatiti profesional insa si de  o anumita calitate a lor, umana, o calitate esentiala ca viata sa mearga bine mai departe.

Copiii simt destul de liber, o parte dintre ei, toate aceste lucruri si vor indica exact ce au nevoie, tipul de corespondent adult care sa stie cum sa faca sa aduca tot in echilibru si sa nu constranga la modul abuziv manifestarea lor, ci sa ii ajute sa si-o inteleaga.

Multi copii chiar si dintre cei diagnosticati cu diverse boli, contin informatii noi despre o alta viziune a vietii si nu mai pot primi aceleasi informatii pe care le-am primit si noi si faptul ca nu primesc corespondent pe energia lor, ii face uneori sa simta panica sau sa devina agresivi.

In momentul in care sunt insa in preajma unor oameni care manifesta cat mai mult acest set de calitati ce definesc o persoana evoluata – pace, intelepciune, echilibru, creativitate, onestitate, rabdare, afectiune, implicare, bunavoie si bunavointa, hotarare, discernamant, bucurie neconditionata, modestie, autentic, unitate, demnitate, etica umana si respect , blandete, hotarare, fermitate, alaturi si de experiente si de o pregatire care sa confere un statut echilibrat profesional, atunci cand este vorba de un mediu educational, copiii incep sa se linisteasca si sa devina receptivi, se deschid catre actiune si creativitate si incep sa impartaseasca din universul lor interior intr-un mod echilibrat.

Parintii care pana acum nu au avut ocazia sa cunoasca si alte perspective, pot incepe sa devina atenti la copiii lor si sa caute sa afle si altfel de pareri inainte sa inceapa sa se teama.

Energia constiintei colective este buna per global. Sa nu ne ingrijoram cu privire la copii si viitor si sa nu facem separare intre noi, asta insemnand sa nu consideram ca suntem noi cei care trebuie sa alegem gene, aceasta pentru ca de multe ori intram in tot felul de procese din dorinta de a fi siguri ca vin cei mai buni copii pe lume.

Nu sta in masura noastra sa alegem gene. Este un act care vine din orgoliu. Dar sta in masura noastra sa respectam viata care este in acest moment pe acest pamant asa cum s-a creat deja si sa devenim noi insine mai buni si mai curati stiind ca astfel toata constiinta colectiva se purifica si va genera in timp gene care sa ne reprezinte constiinta cu adevarat.

Oricine are dreptul de a evolua. Sa nu luam dreptul nimanui atat timp cat noi insine nu suntem inca liberi … si atat timp cat nimeni nu ne-a luat pana acum nici dreptul nostru de a evolua, oricat am fi fost sau suntem inca … rai.

Si daca ne dorim copii din “cei mai buni”, sa devenim noi insine “cei mai buni” parinti.

Relatii, cupluri si parteneriate

La nivel relational, se intampla lucruri bruste. Insa orice este brusc in plan uman, a fost creat deja in timp asa incat “brusc” inseamna doar perceptia noastra. Vine un moment cand anumite informatii se aduna si ating nivelul la care suntem pregatiti sa le primim si sa le intelegem, trecand apoi la actiune.

Vom realiza adevaruri despre oameni si vom construi in timp un potential frumos de a ne aseza nivelul de raport. Ne vom vedea valoarea si nu ne vom mai masura cu cei din jur. Vom elimina mai multe titluri si vom construi valoare.

Exista premize pentru realizarea de parteneriate sau relatii noi in care fiecare isi va respecta valoarea si in care nu nevoia pentru bani sau pozitie sociala primeaza, sau nevoia personala pe care o avem oricare ar fi nevoia aceasta – de iubire, de statut, de sex, de siguranta materiala sau emotionala, nevoi de sanatate sau nevoi sociale, ci dorinta de a pune alaturi de valoarea celuilalt propria valoare si dorinta  de a construi impreuna “un ceva frumos” in lume, o experienta in comun frumoasa si o experienta pentru ceilalti in care pot fi si lucruri materiale, care sa imbogateasca acest pamant prin nevoia pe care o implinesc si prin bucuria pe care o aduc, iar parteneriatele, cuplurile, prieteniile, relatiile care deja exista, au in continuare sanse sa se aseze astfel incat sa fie echilibru, respect si daruire reciproca.

Pentru toate acestea insa, e nevoie sa invatam si despre reciprocitate si despre daruirea reciproca

“Razboiul dintre sexe” va mai avea putin si se termina. Pentru ca vom intelege ca ambii venim din acelasi spirit care s-a creat la acest nivel, in doua  prin complementaritate, cu acelasi potential in fiecare de a redeveni intreg, cu aceleasi calitati in continut puse in miscare dupa reguli clare sau principii, ale constiintei.

Barbatul va valoriza femeia ca pe un om asa cum este, cu acces la aceleasi drepturi ca si el, iar femeia va valoriza barbatul ca pe un om asa cum este, cu acces la aceleasi drepturi ca si ea, creand la modul “impreuna” din drumul lor in doi atunci cand vor alege liber aceasta experienta, un univers pentru mai multi, fiind cu adevarat “umar la umar” si nu unul “capul” si unul “gatul”, unul “gaina” si celalalt “cocosul”, unul mai presus si unul mai prejos.

Exista un semn distinct al evolutiei spirituale care e in om, cand omul ajunge la acest grad de acceptare si intelepciune. Si e o bucurie aceasta realizare pentru ca aduce multa pace pe pamant, iubire si respect si uniune intre oameni.

Evolutie spirituala

In evolutia spirituala, vom materializa din ce in ce mai multa energie spirituala. Vom intelege ce e creativitatea si ce inseamna a imagina, vom intelege constientizarea si vom folosi imaginatia pentru  a intelege si a darui o forma muncii noastre si nu pentru a determina organizat schimbari la nivelul mintii si vom pastra capacitatea de a crea direct din constiinta si din suflet.

Daca ne dam voie sa exprimentam asa ceva, vom avea descoperiri frumoase, in mai multe randuri si domenii, ce ne vor permite colectiv si individual sa ne usuram procesul ce urmeaza.

Vom reusi in timp, sa ne stabilizam ca si constiinta, deoarece in acest moment exista o disipare datorita explorarii.

Vom reusi treptat, si la fel in timp, sa ne ancoram la nivelul material cunoasterea pur interioara si vom iesi din granitele false ale unei evolutii ce ne ofera un transfer de autoritate in exterior si nu neaparat numai unor oameni.

Putem deveni in timp sclavii unor ritualuri si ai unor afirmatii, a unor obiecte pe care sa le veneram, ai unor entitati pe care doar credem ca le cunoastem si de care ascultam fara neaparat sa le si cunoastem, ai unor locuri fara de care la un moment dat ne putem surprinde ca nu mai functionam.

Exista un beneficiu al materializarii care ne salveaza atunci cand ne dorim si noi sa evoluam, de la a face greseala esentiala a “caderii”. Felul in care ne comportam. Felul in care ne comportam transpune in fapta ganduri si emotii si relatia dintre ele. Pe langa felul in care ne comportam, un beneficiu in acelasi sens al lumii materiale, este timpul. Pentru ca in timp, daca stim sa ne uitam la ce se intampla, observam cu siguranta tot ce avem nevoie.

Tot in aceasta zona a existat mereu si mai exista inca o preocupare vis-a-vis de extraterestri, de fiinte ce ne survoleaza si ori ne folosesc/manipuleaza constiinta, ori ne ajuta in evolutia noastra. Vom fi expusi din ce in ce mai mult la aceste informatii. Multe sunt reale, o parte insa nu sunt adevarate.

Pana cand la nivel de constiinta colectiva vom depasi granitele mintii, ceea ce traim reprezinta pentru foarte multa lume o creatie mentala. Sunt gandurile noastre conform unor perceptii si conform unor credinte, pe care le investim emotional in virtutea altor ganduri care au deja materialitate, si asa cream o realitate din care ne hranim, o parte dintre noi.

Expusi fiind la aceste informatii si creand mental realitatea, putem fi influentati de aceste informatii care vor patrunde in minte si vor genera lantul propriu de asocieri facand o bresa in constiinta noastra.

O cale sigura de a depasi acest impact care poate sa genereze teama si din nou transfer de autoritate in favoarea unor entitati a caror existenta e bine sa nu ne preocupe inca, este de a ne ocupa de viata noastra, de locul pe care il avem in noi in ideea de a il umple si de a ne locui total.  

Orice forma de existenta ce nu apartine de acest pamant, trateaza cu respect o constiinta dezvoltata, un om care isi stie si isi umple locul si un om care isi stie si isi implineste rostul.

Cand traim la nivel de constiinta, nimeni nu mai poate sa patrunda in minte. Este o lege a firii si existenta pe pamant este din punctul acesta de vedere, o existenta ce ne protejeaza daca vreti prin propria materializare, de acele lucruri ce nu sunt de folos unei evolutii sigure, reale, atunci cand acest lucru il dorim, il intelegem si incercam sa il realizam si noi.

Avem nevoie de discernamant si asta este ceea ce deja din ultimii doi ani a inceput sa se formeze prin curajul unor oameni care au indraznit sa caute raspunsuri si care au indraznit sa aleaga sa le reprezinte intr-un mod cinstit, modest, ceea ce nu inseamna neaparat umil cat mai degraba nu intr-un mod artistic.

Vom realiza din ce in ce mai mult ca este important sa intelegem cum ajungem sa avem discernamant si vom cauta sa ne dezvoltam capacitatea de a intelege.

Cuvinte de final

Traim un timp frumos in care se separa graul de neghina. Si viata, este o sita naturala.

Nu ne obliga nimeni sa cultivam la nesfarsit, neghina.

Oportunitati au fost mai multe pentru a ne creste grau in suflet si sunt si in continuare.

Procesul este mai rapid acum si selectia e din ce in ce mai naturala, in sensul in care chiar daca vom dezvolta mijloace pentru a “intoarce” rezultatul unor actiuni in ideea de a nu fi afectati de consecinte, atat timp cat nu se va petrece o schimbare la nivelul constiintei noastre si in fapta prin sinceritate, energia care ne inconjoara pentru ca este mult mai fina, mai curata, nu mai poate sa primeasca aceste fapte si ca atare in noi, se vor trai la un moment dat acele consecinte.

Cei care vor face raul cu intentie si vor profita de un nevinovat, vor trai la un moment dat acele experiente nascute din propriile fapte – nu neaparat aceleasi si aceasta nu inseamna karma – cu ocazia de a si le recunoaste pentru a se elibera de ele.  Iar cei ce vor fi cu adevarat nevinovati isi vor aduce mai aproape potentialul lor pentru a il realiza, prin insasi actiunea lor de a ramane limpezi in conditiile oricarei circumstante, atat cat e uman posibil.

Pamantul este in schimbare si ne asteapta lucruri bune.

Luptele din mici orgolii ca nu suntem primii care facem, spunem anumite lucruri, ca nu suntem primii sau nu suntem singurii care sa faca totul pentru ceilalti, ne consuma inca timpul respectiv si constiinta, insa in timp vom invata sa recunoastem si in ce fac altii lucruri bune si vom trece individual si impreuna, la a implini cu adevarat ce inseamna esentialul.

Este foarte multa treaba in lume… e atat de multa foame si atat de mult razboi…atat de multa boala si atat de multa suferinta … atat de multa ambitie personala inutila si atat de multa vanzare de sine, abuzuri, compromis … le-am creat pe toate noi pe de o parte si e perfect adevarat sa le purtam in sange timp de o perioada.

Nimeni  nu e atat de aspru insa, incat sa ne ceara sa le purtam la infinit.

Avem in fata o chemare.

La a ne petrece un timp cu noi si la a vedea pe ce baze vrem sa ni se intample viata.

Nu e nevoie sa ne facem planuri in ideea in care am vrea sa ni se intample anumite lucruri care pot sa insemne sa ne desenam noi insine experienta vietii in detaliu, in avans, ci e nevoie sa ne hotaram cu adevarat ce vrem sa experimentam in viata ca si sentimente, ce emotii, sentimente si valori vrem sa ne construim in suflet si sa incercam in fiecare clipa, atat cat e posibil, sa le dam si actiune.

Daca vrem sa stim spre exemplu ce inseamna a fi prieten, daca vrem sa stim ce e iubirea, daca vrem sa stim ce inseamna abundenta in acelasi timp in care nu ne pierdem modestia, daca vrem sa stim ce inseamna Dumnezeu in acelasi timp in care stim sa fim in continuare oameni, daca vrem sa stim ce e libertatea si multe altele asemanatoare.

Viata le urmeaza apoi, desenand ea pentru noi acele experiente potrivite, in asa fel incat sa se si intample tot ce ne dorim, daca si noi avem incredere si acel grad de libertate pentru a permite vietii sa creeze pe masura dorintelor si resurselor care sunt in noi, viata pentru noi prin experiente.

Prin schimbarea noastra, lumea va vedea ca e posibil tot ce ne spunem cateodata de  milenii ca nu e posibil.

E posibil sa ne fie bine, sa avem de toate si sa fim in continuare oameni in ideea in care sa nu pierdem din valori, sine, calitati, principii.

E posibil sa se poata pune lucrurile in miscare si fara compromisuri, fara mita si cadouri, ci pur si simplu prin valoare.

E posibil ca evolutia sa se intample fara lupta si e posibil sa traim eliberarea firii noastre din “pacat” sau consecinta, in aceasta viata.

E posibil sa cunoastem fiecare adevarul si nu doar cativa care sunt mai “vrednici” dupa o perspectiva tot umana intrucat in adevar nu se creeaza reguli dupa care fiecare am fi clasati si e posibil sa cunoastem ce inseamna Dumnezeu avand o relatie unica, directa, personalizata si cu totul si cu totul personala.

Lumea nu apartine numai celor care sunt “invingatori” ci ne apartine.

Pentru ca toti construim aceeasi lume.

Consideram cateodata ca un om este “invingator” si pentru ca vedem nu renunta. Si dintr-o perspectiva personala, nu la lupta nu trebuie sa renunte un “invingator” ci la speranta, la bine, la credinta lui curata, la emotii pure, la discernamant, la incredere, la viata.

Un “invingator” este cel care alege ceea ce pana la urma e alegerea comuna pentru toti, este un om care se decide in final sau intr-un final dinaintea unei noi etape unde vrea sa fie el la modul  clar si autentic, un om care se comite la un moment dat, in sensul in care hotararea lui nu mai e de intors, un om care intre bine si cu totul altceva, alege la un moment dat sa se indrepte numai catre bine.

Si viata il va invata ce inseamna asta, si prin sine insusi, prin indrumarea lui interioara, si prin multe experiente si prin oameni.

Nu vom iesi din suferinta si nu vom ajuta nici suferinta lumii atat timp cat ne vom atinti privirea doar la suferinta si la “nu se poate”.

Trebuie sa vedem la un moment  dat ca nu exista numai asta si nu in sensul obligativitatii ci in sensul unei perspective mai complete care ne ajuta sa intelegem sensul dar si inutilitatea cateodata a suferintei pe care o traim, daca suferintã este ceea ce ni se intampla.

O cream si o perpetuam si din obisnuinta si din atasament.  Programul “rau cu rau, dar mai rau fara rau” si teama de a nu gresi, ne-au tinut de secole in casnicii si in relatii total nefericite, in situatii pe care le-am perpetuat doar pentru ca le cunoastem desi nu ne-a fost bine, sau am ramas in locuri din care am fi vrut sa ne eliberam de mult insa simplul fapt ca le-am stiut care este “rostul” ne-a creat in continuare lanturi …

Ca acest program mai exista multe. E bine sa ne dam la inceput de an o sansa si sa primenim si mintea facand o curatare ampla de programe care au conditionari si sa nu uitam ca pe langa minte avem si constiinta si ca amandoua pot aduce pace in suflet.

E un an frumos cu multe lucruri bune.  In care ne putem intalni unii cu ceilalti din ce in ce mai mult de la nivel de suflet si ne vom putea bucura de realizarile frumoase si oneste ale tuturor. Nu ne vom mai simti mici unii in compania celorlalti si nici lipsiti de realizari marete.

Un an in care desi inca la nivel de potential, tot ceea ce inseamna bine pentru fiecare este mai aproape.

Sa speram ca vor raspunde cat mai multi chemarii de a fi mai bine, de a fi mai buni si de a manifesta calitatile pe care le avem la modul reciproc.

Sa avem speranta si increderea active si un an frumos, prosper si abundent in tot ce e mai bine, pentru fiecare dintre noi!

Daca credeti ca articolul poate fi de folos celor pe care ii cunoasteti, va rog frumos sa il distribuiti .

Va multumesc,

Autor, Alina Mihai 
Coaching • Consiliere • Terapie
Sedinte individuale si evenimente 
  •  
  •  
  •  
  •