Articole si vindecare

Cand privesti in ochii unui om …

Cand privesti in ochii unui om …

Cand privesti in ochii unui om, daruieste timp primei impresii care se aseaza pe retina sa iti povesteasca ea, despre adevarul ei, 

Cand privesti in ochii unui om, respecta tot ce vezi si pune propria parere intr-o privire care nu impune ci ofera doar, ceea ce tu crezi, 

Cand privesti in ochii unui om si privirea iti este ocolita, nu te mania, nu suferi, nu te umple de intrebari si nu o lua extrem de personal. Pot fi sute de motive pentru care cineva nu priveste in ochii tai, nu doar unul si nu doar cel care iti e dictat de nesiguranta sau de frica. Da-i clipei libertatea ei si omului, respect pentru dreptul sãu de a alege ce sa faca cu privirea lui. 

Cand privesti in ochii unui om nu cauta in ei prea mult si nu cauta in ei, altfel decat cum, ai cauta in tine. Ferestrele sufletului unui om, nu se deschid cu forta. 

Cand privesti in ochii unui om gandeste-te inainte, ca s-ar putea sa deranjezi. Nu privi patrunzator iar daca simti ca ti se ingaduie privirea, priveste bland si cu onestitate in ei. 

Cand privesti in ochii unui om care nu iti multumeste, multumeste tu si nu forta pe nimeni sa rosteasca un “multumesc” pe care nu il simte sau nu stie, nu doreste sau nu poate sa il rosteasca. Ia cunostinta doar, despre acest lucru si pastreaza intacta bucuria ca ai avut tu, ceva de oferit. 

Cand privesti in ochii unui om si simti durere ca nu esti primit, te poti gandi ca te respinge. Si poate fi adevarat. Intoarce-te insa la durerea pe care tu o simti si incearca sa o intelegi. Nu pune nici o vina asupra lui, e la fel de liber ca si tine si e mult mai important sa intelegi de ce tu simti durere, atunci cand crezi ca esti respins.

Cand privesti in ochii unui om si ceri ceva si nu primesti, nu mai continua sa ceri cu forta si la nesfarsit, ci lasa sa vina totul de la sine si daca el e cel de la care tu sa poti primi, vine un moment si acest lucru se intampla. In rest, tu continua si mergi, tinand cont si sa nu dai tu cu forta celor ce nu pot, nu vor, sa primeasca de la tine. 

Cand privesti in ochii unui om si vrei sa judeci, inchide ochii si tine judecata in tine pentru inca un timp in care poti sa intelegi ce e in el si ce e si in tine. In acest fel te vei imbogati cu intelepciune in loc sa porti cu tine, povara unei judecati.

Cand privesti in ochii unui om si ai ceva de spus, spune simplu si priveste limpede in ei,

Cand privesti in ochii unui om care nu te (mai) respecta si poate rareori a considerat ca esti o parte din ceva mai important din viata lui, accepta. E decizia lui. Mergi insa frumos in drumul tau, respectandu-te pe tine. Nu cersi prezenta ta in viata nimanui pentru ca nimeni nu este obligat sa o accepte, deoarece si tu accepti doar daca poti si vrei,

Cand privesti in ochii unui om care isi doreste tot ce ai si il doare ca nu are el, intreaba cu inima deschisa cum poti tu sa il ajuti sa isi dea seama ca tot ce ai si isi doreste sau il doare ca nu are el, poate avea si el in timpul si in felul lui si ca tot ceea ce ii lipseste e sa isi asume drumul lui, pentru a descoperi comoara care e in el,

Cand privesti in ochii unui om si ii ceri sa iti recunoasca un merit pentru un bine care i se intampla lui, gandind ca este nerecunoscator, accepta ca in tot ce i se intampla bun are el, un merit. Si daca e adevarat ca ai si tu un merit, undeva, in acest bine al lui, nu cere sa ti-l recunoasca, lasa contributia ta sa insemne in continuare ceva bun. Si fa in continuare si intotdeauna, tot ce faci doar pentru ca asa simti tu si vrei si este ceea ce alegi. In acest fel iti construiesti binele din viata ta, pe care tu il meriti, pe un termen lung.

Cand privesti in ochii unui om si vezi ca alege altceva decat sa mearga pe acelasi drum cu tine, accepta si nu te supara, fiecare are drumul lui. Si mergi cu pace pe al tau daca drumul tau e ceea ce tu vrei,

Cand privesti in ochii unui om si ai vrea sa creada despre tine altceva decat ce crede, nu forta privirea. E e o alegere a lui ce crede despre tine, asa dupa cum este si o alegere a ta ce crezi despre el si cei din jur. Dupa cum ne e la fiecare si putinta si dorinta de a crede in ce vrem sau de a cauta ce este autentic in fiecare dintre noi.  

Cand privesti in ochii unui om, nu pretinde si nu duce din propria vointa nimic, in ochii lui. Comunicarea din priviri hraneste, doar daca dialogul este etic.

Cand privesti in ochii unui om cauta sa intelegi ce simte fara sa fortezi si daca simti ca el nu intelege ce simti tu, nu-i nimic, intelege tu in continuare. Sufletul din tine va gasi o cale catre celalalt, sau timp, poate, sa astepte sa fie inteles iar daca nu, va gasi cu siguranta un alt suflet cu care sa traiasca bucuria de a se intelege.

Cand privesti in ochii unui om care te minte, nu reprosa si priveste doar putin, oricum de multe ori se intampla sa nu poti mai mult pentru ca in tine e durerea lui pe care el atunci nu o stie, o va sti atunci cand este cazul si daca isi doreste sa traiasca in adevar.  Acest lucru nu schimba insa cu nimic, nimic din tot ce este, adevar, chiar daca nu e atunci, recunoscut.

Cand privesti in ochii unui om care are multa nerabdare, ai rabdare tu, pentru ca in nerabdarea lui s-ar putea sa te raneasca fara ca macar s-o stie si rabdarea ta poate echilibra pornirea lui,

Cand privesti in ochii unui om gandeste-te la bucurie si nu te teme de privirea lui, caci ce privire poate sa raneasca oare, sinceritatea cu care tu insuti poti privi ?

Cand privesti in ochii unui om spune-i adevarul despre tine in timp ce il privesti fara ca macar sa vrei s-o spui, asa simte ca nu il vei minti nici despre el, nici despre tine si daca e ceva ce nu ai cum sa spui atunci, e ca uneori fiecare « lucru » are un moment al lui,

Cand privesti in ochii unui om nu forma imagini si nu intra in mintea lui, mintea lui e un spatiu care ii apartine numai lui, iar imaginile ne separa si ne invrajbesc. Simtamintele sunt mult mai sanatoase de trait. Dar este adevarat ca sunt mult mai sanatoase de trait, atunci cand nu pornesc din minte.

Cand privesti in ochii unui om, nu lua nicio pozitie si nu interpreta vreun rol, locuieste-te pe tine si priveste in ochii lui liber de puterea sau de obligatia vreunui rol, priveste autentic.

Cand privesti in ochii unui om gandeste liber, nu inchide omul in pareri inainte sa iti ofere singur, liber, cine e.

Cand privesti in ochii unui om lasa-l sa-ti raspunda in timpul in care poate el si nu forma pareri de rau ca nu s-a intamplat deja sau cand vrei tu. Uneori, e nevoie de un timp pentru a ne povesti pe noi, in fata altui om.

Cand privesti in ochii unui om, gandeste-te la cum ai fost privit si te-a durut si incearca pe cat poti, sa nu privesti la fel pe cei din jur.

Cand privesti in ochii unui om, iubeste omul si e posibil ca omul care e in fata ta, sa simta ca iubirea ta de om, o trezeste pe a lui. 

Cand privesti in ochii unui om, incearca sa ii dai speranta din priviri.  

Priveste, clipeste si incearca sa te oglindesti cat mai curat in ochii lui ღ

Daca credeti ca articolul poate fi de folos celor pe care ii cunoasteti, va rog frumos sa il distribuiti .

Va multumesc,

Autor, Alina Mihai 
Coaching • Consiliere • Terapie
Sedinte individuale si evenimente 

Poti lasa aici, un gand sau o traire ღ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.