Articole si vindecare

Despre libertate in cuvinte si intrebari

Despre libertate in cuvinte si intrebari

Traieste in nume propriu. Fara nimic imprumutat din exterior, de care sa vrei sa te folosesti pentru a iti face un nume. Si daca vreodata imprumuti ceva, da credit. Respectul fata de munca unui om, este o valoare in sine. Cand o traiesti, ea poate inspira creativitatea ta. 

Recunoaste cand gresesti. Accepta. Si recunoaste cand ceea ce se intampla devine evident. Nu te lupta cu adevarul, pentru ca adevarul vine sa elibereze si nu vine sa condamne.

Renunta daca simti ca in ce faci mai mult cauti sa iti dai o forma, sa iti faci un nume care sa insemne totul si daca simti ca ceea ce faci, nu faci pentru ca iti place, pentru ca asa alegi si vrei si pentru ca intr-adevar, te reprezinta.  Renunta la a mai crea din ego pentru ego si creeaza din esenta. 

Continua cand simti ca asa vrei si inseamna totul pentru tine. Cauta sa vezi bine inainte insa, sa nu fie doar ambitie personala si sa nu te amagesti si daca vezi ca vrei sa mergi, urmeaza-te si mergi!

Fa lucrurile in felul tau chiar daca asta inseamna sa nu fii regasit in standarde deja create. Ai o viata pe care tu esti cel care o traieste. Si nu e niciun standard care sa o traiasca in locul tau. Si cand o faci, incearca sa o faci curat. Autentic inseamna si atunci cand tot ce faci sa faci firesc si nu pentru ca vrei cu orice pret sa fii un unicat. Esti deja un unicat, numai ca atunci cand stii ce inseamna asta nu mai vrei sa il  si demonstrezi.

Renunta la tot ce inseamna amagire. Si mai ales la a mai amagi in jur atunci cand stii ca amagesti. Cauta sa vezi unde este amagire in tine si in viata ta. E nevoie de curaj pentru a cauta ce inseamna amagirea pentru ca a gasi, presupune apoi sa faci ceva. Nu te teme de schimbare, adevarul vine dintr-o sursa care nu iti ofera doar curaj si in acel moment in care poti sa iti asumi schimbarea, curajul se transforma in ceea ce a fost de la inceput si anume in incredere in sine si in ce faci. 

Renunta in sfarsit, la lupta. Si mai ales cand lupta devine o placere si/sau un obicei. Atunci e nevoie de un pic mai mult curaj. De ce? Pentru ca a fi om, ne pare cateodata ca e prea putin, in timp ce a fi “razboinic”, “luptator”, sunt etichete pot sa iti ofere o identitate …  Acest tip de identitate insa, iti rapeste calitatea de a fi om. Poti sa te respecti si sa iti respecti punctul de vedere si fara dusmanie si fara sa vrei “sa invingi” pe cineva. Si din nou respectul tau fata de tine si fata de crezul tau atat timp cat el nu e rigid si este autentic, poate inspira de data aceasta si pe cei din jur.  Si poate aduce insasi pacea si nu doar, o intelegere si atat.

Poti spune multumesc, cand e tot ce nu ai vrea sa spui cuiva atunci cand simti ca fiinta ta “o cere” sau stii ca celalalt de langa tine chiar ti-a fost de ajutor, oricine ar fi sa fie el?

Cat de mult poti sa accepti si sa recunosti adevarul despre tine, pe care si tu il stii in acel moment undeva in gandul tau, atunci cand adevarul iti este spus si de cei din jur? Si de la cine poti sa il accepti sau, poti sa il accepti de la oricine …?

Spune “iarta-ma” atunci cand simti ca ai nevoie de iertare. Sa nu iti fie rusine sa o spui. A spune “iarta-ma” atunci cand tot ce simti e ca ai nevoie de iertare e un lucru minunat pe care insa nu trebuie sa il fortezi. “Trebuie” doar sa il simti asa cum este pana in strafund. Nu spune “iarta-ma” daca in ascuns mai urmaresti sa demonstrezi ceva. Tie sau oricui. Nu spune “iarta-ma” doar din obligatie. Fii un om cinstit. In univers, in jur, se simte asta si tot ce pleaca de la tine “aduce” si creeaza un raspuns. In primul rand in viata ta. Si cand esti cinstit, ce se trezeste in tine si ajunge si in jur, e curat si aduce, bine. 

Fii cine esti chiar daca este diferit de tot ce e in jur si lumea te respinge. Nu te impune, doar fii si traieste-te pe tine asa cum stii si esti. Si fii in toate, constient! Astazi poate nu esti deloc primit, insa maine e o alta zi. Ramai onest si indrazneste sa iti porti fiinta limpede, curat, frumos si vei gasi in lume si o cale si corespondenti. Nu esti singurul care este diferit. Fiecare este diferit in felul lui. Teama de a ne trai unicitatea e insa uneori un pic cam mare. E mai usor sa reprezinti ceva deja creat decat ceva ce poti crea acum, prin tine. E mai usor, e adevarat, insa iti rapeste libertatea de a fi. 

Nu abandona un crez care iti apartine, insa dezvolta intelepciunea de a renunta la el cand simti ca te transforma si te inchide, cand simti ca a inlocuit valorile din tine si cand timpul pentru el s-a implinit. Nu forta si nici nu prelungi o experienta dincolo de timpul ei. Ce poti trai, e infinit ….

Fii liber, autentic. Fiinta ta are deja un chip in interiorul ei. Care e complet.

Fii vesel cand asa simti, chiar daca cei din jur vor sa traiesti in suferinta. Fiecare dintre noi alegem.

Crezi in viata si intr-un singur lucru. Directia sa iti fie clara. Poti sa crezi la nesfarsit si in acelasi timp si la fel de mult, si in bine si frumos si in interes si in minciuna ? Nu nega ca exista in toate cate sunt o “existenta”. Sau ca exista fiecare. Insa intelege-le si vezi cum se manifesta. Si care a fost la inceput. Apoi alege si transforma. Nu in negare, in lupta cu ce vezi  si in autoconvingere sta totul, ci in inteles si in actiune! Cand crezi imprastiat sau amestecat si in chestiuni contradictorii sfarsesti prin a fi impartit si a trai in separare, in iluzie, in lupta si in nestiinta de a fi. Si cam atat.

Renunta la tot ce inseamna interes. E calea cea mai scurta catre evolutia spirituala. Creeaza si ofera si lasa liber tot ce pleaca, tot ce vine.

Poti renunta la forta si manipulare mai ales atunci cand tot ce ti-au adus este destul de mult? Exista sansa sa pastrezi ce ai adus la tine chiar si asa, daca stii cand sa renunti. Si sa te intorci la a merge pe alt drum.

Elibereaza pe cei din jur de orice plan, nevoie sau proiectii pe care le-ai facut. Nu te teme ca vei fi singur si nu vei mai avea nimic. Cand fiecare este liber asa cum este in felul lui, a fi impreuna devine realitate. Si iubire in cea mai pura forma a ei si abia atunci ai si fiecare are, tot.

Fii curat si sincer.

Mergi inainte cand “toata lumea sta”. Indrazneste sa simti ritmul care ti se potriveste. Opreste-te daca asa vrei. Alearga daca poti, fara insa a te grabi tot timpul si doar din obicei, fara sa implici in tot ce faci  discernamant.  E un ritm care e al tau. Uneori e lent, alteori este alert.

Canta pe strada la gandul ca viata traieste in fiecare om oricat de mult am crede sau ai crede poate, ca omul pe care il vezi atunci, este “pierdut”. Traieste, e in viata inca si e suficient sa intelegem cat mai multe de aici daca dorim. Intelege si da mai departe tot ce intelegi, in felul tau! Cine are de primit, primeste insa nu gandi la asta cu aroganta. Si  incearca intotdeauna sa nu iei niciodata sansa la “a fi” a celui care este langa tine sau a celui pe care il intalnesti in experiente. Nu pune etichete care nu se dezlipesc.

Recunoaste ca ai ajuns sa stii. E mult mai simplu sa spui ca nu esti bun sau ca nu stii insa a recunoaste ca esti bun in ce ai ales sa faci si ai un merit la tot ce esti sau la tot ce ai adus aici, in lume, e de multe ori destul de greu. Strabate falsa umilinta si recunoaste ca esti bun atunci cand stii ca e asa. Nu e nevoie de nici o confirmare din exterior dar daca vine, primeste-o si traieste-o simplu si modest. Nu fa din ea podoaba. Astfel “a sti”, se poate dezvolta continuu. Altfel, ramai doar cu “podoaba”.

Gandeste liber si cu mintea ta. Discerne si creeaza! Fii tu cine simti ca poti sa fii, daca simti ca in tine e mai mult decat ce stii acum. Limpede, curat, frumos. Pasnic si in ritmul tau. Vei gasi pe drum oameni cu care sa te insotesti si cu care sa cunosti bucuria adevarata de “a fi” si de a merge impreuna.

Gaseste calea acolo unde “nu se poate” sau “nu se poate decat intr-un anume fel”, in termenii concreti ai lumii materiale sau ai gandirii la care am ajuns ca oameni. Calea este si de fiecare data omul poate sa o gaseasca pentru adevar si rezolvare. Insa cand o cauti, nu o cauta cu ambitie personala, pentru ca asa s-ar putea sa nu o recunosti.

Exprima-te fara sa imprumuti. In fiecare e un original care poate sa creeze o lume. Lumea, o cream oricum, insa lumea pe care o cream de multe ori, este o realitate care nu e din strafund ci e din suprafata. E mereu mai simplu sa imiti, sa copiezi, insa imitarea nu este o cale nici sa te cunosti si nici sa traiesti experienta exprimarii  autentice a comorii care e in tine si a celei, care esti.

Un “nu” e la fel de bun ca si un “da”. Universul nu interpreteaza si nu asculta cum se spune, doar de “nu” sau doar de “da”. Universul respecta ceea ce cu adevarat dorim si atat. Si poate face asta pentru ca e un Univers care stie si intelege. Nu ar exista intelepciune si neconditionare in univers, daca universul ar asculta doar de “nu” sau doar de “da”. Gandeste-te insa atunci cand formezi pe “nu” sau “da” in tine, sau daca s-au format deja, daca te reprezinta si atat. Si atunci, sopteste-le. Nu trebuie sa strigi. Se aude infinit din momentul in care in tine e constituit deja, raspunsul. Oricare ar fi si atunci cand e raspunsul tau si e curat. Si nu iti fie teama sa spui din cand in cand si “nu”. Lucreaza doar sa intelegi un pic mai mult din tot ce spui si spune un “nu”, pasnic si doar atunci cand este necesar si “da”, atunci cand chiar il simti. 

Renunta! La tot ce te domina si domini. Poti? Renuntarea e la tine. Rezultatul este minunat si il poti trai cu cei din jur.

Priveste frica ce traieste in tine. Nu fugi de ea. E acolo cu un sens. Vezi despre ce e vorba. Si cand cel de langa tine nu poate iesi el din frica lui, ai curaj si iesi tu din teama ta. Asa, ii poate fi si lui mai bine.

Fii bun.

Renunta la iubirea ta atunci cand inrobeste si creeaza boala in jur. “Iubirea” poate uneori ucide viata care e in noi. Cand e plina si de interes si de ambitie personala. Iubirea in adevaratul sens al ei, este iubire si atat. Ea vindeca si elibereaza. A iubi pe cineva si a vrea sa fii iubit cu forta nu este iubire. Este un abuz. Crede ca iubirea poate fi adevarata insa iesi din granitele unui mit pentru a trai ce e deja inchis in el. Renunta la tot ce stii despre iubire si da-ti voie sa o traiesti asa cum era la inceput. Pura, infinita si la fel de libera ca noi. Apoi incet, incet, am inceput sa o aservim.

Ai curajul si respecta fiinta care esti. Invata despre tine daca continui sa te mai intrebi ce esti. In tot ceea ce exista, exista si raspuns. Traieste acest raspuns si invata depsre tine, in timp ce il traiesti.

Discerne! Asuma! Si Iubeste! 

Pentru mine, cel mai frumos, mai sanatos si mai trainic sentiment de libertate, vine din pacea pe care o ai in suflet.

Daca credeti ca articolul poate fi de folos celor pe care ii cunoasteti, va rog frumos sa il distribuiti .

Va multumesc,

Autor, Alina Mihai 
Coaching • Consiliere • Terapie
Sedinte individuale si evenimente 

Poti lasa aici, un gand sau o traire ღ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.