Articole si vindecare

Gandul bun si simplu sau meditatie pe gand

Gandul bun si simplu  sau meditatie pe gand

Va propun sa reflectam puțin la gandul bun si simplu..

Uneori in viata totul pare complicat, greu de înțeles sau de neinteles in acele clipe si totul parca se aduna in jurul nostru într-o țesătură de idei care ne strange.

Cu cat reusim insa in chiar acele clipe sa pastram in noi ideea ca dincolo de toate, dincolo de tot ce stim sau ce nu stim in acele clipe, dincolo de tot ce vedem ca se intampla si dincolo de tot ce credem noi ca se intampla, mai exista un spatiu mult mai vast care contine vederea de ansamblu asupra a tot ceea ce se intampla, mai exista o sursa de “lumina” care nu e stinsa ci doar acoperita de toata aceasta tesatura, cu atat mai mult cream o punte catre aceasta sursa.

Si cu atat mai mult, constiinta noastra va putea percepe cunoasterea venita de la sursa in toata aceasta tesatura, pentru a ne fi apoi vizibil drumul care schimba starea de consum pe care o traim, intr-o stare de resursa.

Simplitatea inseamna printre altele si a aduce din mediul nevazut, ceea ce inseamna adevarul, si a il pune in evidenta, fara cai intermediare care il complica si transforma.

De aceea cand totul pare mult prea complicat, un simplu gand, care e altul decat cel care ne strange in tesatura, poate sa transforme uneori pe loc, alteori in timp, tesatura care strange, intr-o perspectiva care inseamna, o eliberare si apoi un inceput de altfel de gandire si de actiune.

Acest gand este ceea ce numim noi, “gandul bun”, care initial nu are o forma, gand care isi gaseste forma sa concreta in adevarul de moment de care avem nevoie, pe limba fiecarui om sau cu alte cuvinte, potrivit felului in care fiecare dintre noi decodifica informatia interior. 

Este ceea ce “extragem” de cele mai multe ori inconstient, dintr-un spatiu infinit si simplu, atunci cand ne dorim sa fim prezenti cu adevarat in propria viata si ceea ce traim in lumea materiala “cere” o continuare la ceea ce se intampla in prezent. 

Prin gand, spatiul infinit al constiintei noastre comunica cu noi, punandu-se in forma potrivita, de care avem nevoie noi, ca oameni, oricat am fi de evoluati, pentru a comunica unii cu altii, pentru a impartasi idei si pentru a merge mai departe in creatia realitatii noastre.

In functie de cat de aproape este fiecare de o constiinta clara, gandul este o informatie care se formeaza in mintea unui om, cat mai aproape de ceea ce numim in repetate randuri “gandul bun”, informatia curata, care in acest plan al materiei in care toti cream pornind de la ganduri si idei, reprezinta adevarul si inspiratia de care atunci avem nevoie, pentru inca un pas de viata, pentru inca o comunicare intre noi, pentru inca o clipa in care fiinta noastra fiinteaza intr-un plan in care se exprima si prin simturi si idei.

Ne referim la “gandul bun” care exista de multe ori in conversatiile noastre prin chiar aceasta exprimare, ca la acel gand (informatie) care ne poate lumina mintea in momentele mai tensionate, care ne poate aduce adevarul, care ne poate aduce o varianta mult mai potrivita decat cea pe care o vedem in momentul respectiv, care ne poate aduce o “salvare”, o solutie la ceea ce in plan uman avem de rezolvat, respectiv calea cea corecta pentru ceea ce traim.

“Gandul bun” este o expresie pe care o cunoastem de demult, pe care o folosim de foarte multa vreme si intr-un trecut ne raportam cu totii doar la “gandul bun” sau la informatia corecta sau la adevarul intrinsec sau la “adevarul din strafund”, pastrandu-ne mintea conectata la o sursa de adevar care exista in chiar fiinta noastra, “in interiorul” constiintei pe care o avem.

Intre timp insa au aparut repere, informatii, sub cele mai diverse forme si care au mutat destul de exclusiv centrul atentiei noastre la modalitatea lor de a functiona si de a intermedia raspunsuri, informatii, “semne” si “mesaje”, creand o imagine despre cum trebuie sa arate adevarul, indepartandu-ne astfel de la ideea in sine de adevar.

Faptul ca exista insa un gand (informatie) pe care il numim si il recunoastem ca fiind “gandul bun” (informatia corecta sau adevarata) fara ca initial cineva sa ne invete acest lucru, atesta ca in constiinta noastra e inregistrata informatia ca atare si este o dovada in plus ca “gandul bun”, exista.

Iar noi prin existenta noastra, ne conectam ori cu forme mai reduse sau interpretate ale lui (ale informatiei corecte sau originale despre ce traim) ori ne conectam la spatiul infinit de unde se formeaza aceste informatii pentru a le percepe mai apoi ca informatii, fiind in acest fel siguri ca ceea ce “vehiculam” ca informatii intre noi, sunt informatiile corecte, care ne sunt de ajutor.

In credinta populara “gandul bun” este cel care alunga raul si el vine intotdeauna de la Dumnezeu.

Asa incat, atunci cand ne este greu si nu numai, putem sa ne gandim ca intotdeauna exista un gand (o informatie) de la care mai apoi pleaca o idee, care poate aduce o “lumina”, o perspectiva noua, in contextul de moment, pe care fiecare il traieste in planul material, pe acest pamant.

Nu este necesar sa ii dam de la inceput o forma, cum ca ar trebui sa arate intr-un fel sau altul, sau ca tine de o anumita intepretare si doar de acea interpretare, cat sa avem rabdarea si increderea necesare, pentru a ne putea mentine disponibilitatea de a primi din partea constiintei noastre in mintea constienta, informatia necesara conform cu circumstanta de moment pe care o traim.

Acest lucru inseamna sa nu opunem ganduri, ci sa incercam sa ne mentinem conectati cat mai flexibil la experienta de moment, evaluand prin observatie cat mai constienta ceea ce se intampla si permitand felului in care functionam de la natura in interior, sa selecteze si sa aseze in forma potrivita informatiile relevante pentru ceea ce traim.

Simplul fapt ca avem cunoastere despre “gandul bun” sau “informatia corecta”, permite creierului nostru sa isi refaca sau sa isi reactiveze acele cai prin care alta data era in legatura permanenta in primul rand cu “gandul bun”, respectiv cu acel spatiu infinit, universal, prin constiinta noastra si abia apoi cu informatiile cu care intra in contact, folosind in tot ce se intampla, “gandul bun” respectiv informatia corecta, ca pe un ghid.

Intr-un interval de timp ce tine de persoana si situatie, creierul reactioneaza si “gandul bun” (informatia corecta) isi (re)gaseste calea catre mintea constienta unde cand ajunge, ceea ce traim pare revelatie de foarte multe ori si de tot atat de multe ori putem fi uimiti de “cat este de simplu”.

“Gandul bun” este de foarte multe ori, solutia la care pe moment nu ne gandim.

Pentru ca suntem obisnuiti si sa gandim ca daca alegem calea cea mai grea, va fi cel mai bine si cu cat este mai grea calea, cu atat este mai certa garantia ca suntem pe calea buna.

Insa acest lucru trebuie bine asezat in constiinta noastra.

Daca o cale grea ar “sfinti” doar prin simplul fapt ca este grea, ar fi foarte multa lume in rolul respectiv.

O solutie simpla poate fi o solutie care ne ajuta sa nu ne complicam la modul inutil viata, relatiile, existenta si situatia in care suntem, si poate fi numai atat, o solutie simpla.

O solutie simplu de inteles, simplu de aplicat ca pasi prin care poate fi materializata.

Dar daca o raportam la “calea cea mai grea care este cea mai buna”, o putem vedea ca pe un compromis pe care foarte probabil, nu o vom alege. 

Pe de alta parte, compromisul nu inseamna neaparat o solutie simpla, cu atat mai mult cand lucrurile se intampla pe un termen lung.

Calea simpla este cea de compromis, atunci cand preferam confortul, investitiei si contributiei personale, atunci cand santajam emotional pe cei din jur pentru a ne asigura o existenta, atunci cand desi putem sa facem singuri multe lucruri preferam sa le faca altii, sau preferam ca pentru beneficii de statut sau materiale sa renuntam la principiile pe care le avem si la constiinta.

O solutie simpla inseamna compromis atat timp cat se bazeaza pe un compromis.

Pe scurt, in opinia mea, compromisul este o renuntare nedorita, asumata doar partial, de aceea traim cu inima indoita, ceea ce inseamna ca investim o energie indoita in ceea ce urmeaza si se intampla deseori ca dupa un timp, sa regretam “alegerea” facuta. 

Altfel, o solutie simpla poate insemna o alegere inteligenta de moment.

In orice circumstanta dificila a vietii suntem, poate fi de ajutor sa ne amintim ca vis-a vis peisajul de moment al experientei, care ne ingrijoreaza, credinta noastra din acea ingrijorare este ca are doar o versiune, versiunea din acel moment, lucru care este fals.

Ramanand fixati in aceasta idee, pastrand gandul nostru doar in versiunea de moment ca fiind si singura versiune care poate exista, totul poate sa devina si mai complicat.

Pentru ca prin combinatia ei de ganduri, a acestei versiuni, cerul mintii noastre se innoreaza.

Putem sa ne pastram in tesatura povestii pe care o traim pentru un timp, analizand-o, observand ce se intampla mai mult decat “brodand” in continuare tesatura respectiva, sau brodand in continuare griji prin intermediul ei, dupa care este bine sa iesim putin din tesatura, sa ne dam un scurt ragaz de la prezenta in interiorul ei, stiind ca dincolo de ea exista si o alta realitate mult mai ampla in care rezida adevarul, pentru a vedea in “lumina” lui, ce anume am analizat.

Si cerul mintii noastre incepe sa se insenineze si totul sa devina clar.

Si apoi, cu un gand de inceput, proaspat, viu in minte, ne putem “intoarce” iar in tesatura si sa o traim nu ca pe ceva care ne strange, ci ca pe o poveste care accepta in continuarea ei implicarea noastra, putand astfel sa ii modelam prin inspiratie si actiune, continuarea si finalul.

Sa avem curaj sa iesim putin din tesatura experientei de moment si din versiunea ei ingrijoratoare si sa cautam gandul autentic respectiv solutia, perspectiva, care ne aduce pace.

Acest gand exista intotdeauna si trebuie doar sa ni-l dorim si sa fim dispusi sa avem o contributie in actiune dupa ce venim si constient, in contact cu el, aceasta disponiblitate pentru actiune ajutand in mod concret la materializarea lui in mintea noastra.

Gandul bun vine de la Dumnezeu sau din acel spatiu al constiintei noastre unde daca am fi prezenti cu mintea la modul constient, nu ne-am minti nici noi pe noi cautandu-ne inconstient scuze sau acuze si nici nu ar mai exista interpretari care sa distorsioneze adevarul si informatia de ansamblu cu privire la ceea ce traim.

Actiunea insa, respectiv continuarea faptica a informatiei pe care o primim, prin tot ceea ce suntem, ne apartine dupa aceea, noua, aceasta insemnand de fapt materializarea “gandului bun” si asezarea lui ca baza a realitatii noastre.

Va doresc cu drag o minte libera si “gandul bun” sa va fie in permanenta aproape,

Daca credeti ca articolul poate fi de folos celor pe care ii cunoasteti, va rog frumos sa il distribuiti .

Va multumesc,

Autor, Alina Mihai 
Coaching • Consiliere • Terapie
Sedinte individuale si evenimente 

Poti lasa aici, un gand sau o traire ღ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.