Articole si vindecare, Despre Dumnezeu

Nimic nu trebuie fortat, ci doar chemat intr-o dulceata simpla a unei vorbe de dorinta …

Nimic nu trebuie fortat, ci doar chemat intr-o dulceata simpla a unei vorbe de dorinta …

Unii oameni sunt nefericiti pentru ca nu il cunosc pe Dumnezeu, nu il simt aproape si nu simt ca este lucrãtor.

Pentru ca este adevarat ca atunci cand simti ca Dumnezeu iti e aproape, cand ii simti lucrarea si infaptuirea transformarii tale in gandurile si in emotiile pe care le traiesti, cand te cuprinde si pe dinauntru si te cuprinde si de pe dinafara, nu ai cum sa fii nefericit.

Nefericirea e o stare pe care omul o traieste in interior in functie de imaginea experientei pe care o traieste sau care i se ofera din afara, de felul in care o percepe si de “locul” din care o traieste. 

O experienta poate fi traita dintr-o forma sau o interpretare a mintii sau poate fi traita dintr-un “loc” din sine din care omul stie, simte care este sursa experientei si poate apoi sa ii traiasca sensul ei real.

Iar in interior, atunci cand stii si simti ca acolo locuieste si creeaza viatã energia lucratoare care tine si creeaza viata in intregul univers  nu mai are loc “nefericirea”, ca o stare permanenta.

Si nici exteriorul nu il mai percepi acelasi, pentru ca gasesti in orice experienta, aceeasi energie care chiar daca s-a acoperit de forme, o simti si stii ca nu mai lasa loc nefericirii sa isi formeze chip din forma pe care o traiesti in asa fel incat sa se poata proiecta in tine o imagine a ei care sa umbreasca viata, pana aproape de esenta ei.

Nefericirea e o stare trecatoare, energia care naste viata in univers este permanenta.

Poti trai durerea ca o formã a compasiunii pentru om si pentru ce traieste omul ca fiinta pe acest pamant si aici fiecare se poate include si pe sine, dar nefericirea ca stare ce ocupa spatiul mintii si creeaza in jur nefericire prin emotii, nu mai poate fi traita ca si cum ar fi doar ea in noi, din acel moment incolo in care omul este traitor direct si conectat la experientã prin insasi sursa care genereaza viata si mentine existenta in echilibru, desi este adevarat ca uneori, ne este greu sa percepem echilibrul, in tot ceea ce exista.

Si poate, cu adevarat plecam saraci de pe pamant daca nu simtim macar o data ce inseamna Dumnezeu pana in insasi “carnea” noastra.

Si indiferent cum poate sunã aceasta, atunci cand simti ca te cuprinde, cand  simti ca e in tine si te impletesti cu Dumnezeu pana in cea mai materiala parte a fiintei tale, atunci stii ca e in tine si tu esti in el si nu te mai cuprinde niciodata indoiala la modul la care sa simti ca doar indoiala e in tine si tu ca om, esti singur. 

Si pentru aceasta, nici macar nu trebuie sa crezi atat de tare la inceput. La inceput, este nevoie doar sa vrei sa vezi, in sensul de a fi macar dispus sa vezi, ce inseamna “sa il traiesti pe Dumnezeu”, sa vrei sa vezi ce inseamna sa il simti ca e cu tine si sa vrei sa vezi ce inseamna sa ii simti lucrarea.

Si e nevoie doar sa vrei sa vezi ce inseamna aceastã transformare si sa o traiesti atat cat “inauntrul” tau permite.

Dorinta se trezeste apoi, intr-un mod treptat, pe masura ce primul pas a fost facut.

Apoi, insusi sufletul te indruma cum sa faci si ceilalti pasi, pana la comuniunea permanenta si constient traita intre cel chemat si cel care cheama. Sufletul isi stie calea.

Nimic nu trebuie fortat, ci doar chemat intr-o dulceatã simplã a unei vorbe de dorintã …

Pentru ca e pacat sa traim atata suferinta cand  in noi si in jurul nostru e atat de multa energie si Dumnezeu e atat de viu si lucrator in noi, in tot, in toti, in toate.

***

Este relativ usor sa il traim pe Dumnezeu departe de lume si cand nu avem responsabilitati umane. Insa cum il traim pe Dumnezeu atunci cand suntem in lume si suntem angrenati intr-un sistem sau in responsabilitati umane, sociale, familiale?

Detalii despre acest subiect in seminarul cu tema “Dumnezeu – Traire constienta“, sustinut vineri 15 august 2014 – accesati/apasati va rog, urmatorul link pentru informatii despre organizare – “Porti deschise catre sine” – vineri 15 august 2014 Bucuresti 

Daca credeti ca articolul poate fi de folos celor pe care ii cunoasteti, va rog frumos sa il distribuiti .

Va multumesc,

Autor, Alina Mihai 
Coaching • Consiliere • Terapie
Sedinte individuale si evenimente 

Poti lasa aici, un gand sau o traire ღ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.