Articole si vindecare

Septembrie 2011

Septembrie 2011

Exista din cand in cand momente cand putem percepe ca se deschid “porti de trecere” la un alt nivel de constiinta. Un alt nivel de constiinta inseamna pe scurt, trecerea la un alt nivel de intelegere. Un alt nivel de intelegere creeaza un raport cu noi insine, cu cei din jur, cu tot ceea ce este viu si traieste in acelasi timp cu noi si cu intreg universul care ne inconjoara, pe baza unor principii de evolutie si existenta din ce in ce mai simple, mai putin contextualizate si mai eliberate de potentialul de conflict.

Aceste “porti “sunt practic momente in timp, pentru ca desi la nivel universal timpul nu exista, in aceasta dimensiune in care noi traim el este inca parte a experientei noastre si trece.

Aceste “porti” sunt asigurate de un nivel energetic al unei mase “critice” de oameni care au ajuns la un anumit grad de adevar, de echilibru, de eliberare si de manifestare a unei cunoasteri pure si universale si a propriilor valori de sine care sunt in acelasi timp una cu valorile de sine ale tuturor.

Acest nivel este in acelasi timp sustinut de potentialul de evolutie inca nemanifestat sau manifestat in parte al tuturor, fapt care face posibila schimbarea la nivel global a constiintei noastre de intreg la modul fundamental cateodata atunci cand un numar mai mare dintre noi incep sa se alinieze la sine si sa inteleaga principiile desprinderii subiective de context.

Si tot in acelasi timp, un alt factor de sustinere este energia pura care exista in tot, in toate si in intregul univers, constiinta unui intreg mai vast in care fiintam si fiinteaza totul, inclusiv acest intreg mai vast.

Toata aceasta energie pura care ne contine si pe care o formam fiecare dintre noi prin noi insine si prin viata pe care o traim, exista in mod continuu in univers si se imbogateste prin propria experienta de “a fi”. Este si vesnica si in miscare de innoire in acelasi timp.

Asadar avem la dispozitie resurse si ele sunt in noi si langa noi in acelasi timp si in tot timpul.

Ceea ce ne poate conduce la ideea ca daca nu ne transformam acum o parte din programele purtate, avem sanse la infinit. Ele exista si exista si infinitul. Insa e bine sa ne gandim atent la “sansele la infinit” pentru ca foarte multe dintre ele tin de noi.

Cand ne alinem la noi si ne recunoastem treptat si alte dimensiuni putem avea momente in care sa percepem aceasta miscare de schimbare ca avand viteze ametitoare pe care fiind inca “in minte” pana in acel moment nu am avut cum sa le percepem. Ne dam seama in acel moment ce inseamna energie, cat de fin este totul si ce insemnam noi atat ca parte dar si ca intreg.

Integrarea acestei dimensiuni care face posibila aceasta intelegere este un proces care este determinat in timp de intentia de aliniere a fiecaruia dintre noi si de decizia pe care o luam “pe rand” fiecare dintre noi, la un moment dat sau in repetate randuri de a o sustine si prin ceea ce facem si traim si de dorinta de a gasi in viata si altceva decat tiparele de care ne dam seama ca ne creeaza realitatea de moment.

Cand deciziile noastre de viata urmeaza insa un alt sens decat sensul de evolutie de sine si cel de evolutie la nivel de intreg care este in fiecare dintre noi prezent prin informatia pura “care ne cheama” la intreg si pe care o accesam mai mult sau mai putin inconstient, atunci avem noi insine un alt sens decat cel care e deja prezent.

Si intrucat ceea ce urmeaza sa traim ca si sine realizat – cu alte cuvinte constient – in viata, inseamna pace, bucurie, cunoastere adevarata, vindecare, spirit viu pana la “sfarsit”, atunci cand nu suntem in acelasi sens “cu noi” cat si cu noi ca parte dintr-un intreg pe care il formam, experientele noastre de viata nu se pot curata de informatie de dezechilibru, de conflict, de manipulare, de ciuda, de control si “inaltare de sine” pe care le avem, ceea ce inseamna ca traim in continuare frica, nesiguranta si limitele acestei lumi.

Atat timp cat suntem inca in viata intrucat exista o miscare permanenta la nivel de intreg, asemenea “porti” exista si vor mai exista ca momente in timp. Insa de fiecare data nivelul vibrational va fi un altul. Pentru ca ceea ce este un camp de evolutie pentru toti are de fiecare data o alta informatie si un alt nivel. Ramanand in loc exista sansa sa nu mai percepem aceste momente prin bucuria pe care o simtim uneori a unui inceput in noi fara sa avem neaparat motiv si ca atare exista si sansa sa nu folosim aceste momente si incarcatura lor pentru intreg si sens, in tot ceea ce suntem si facem impreuna.

Si asa in timp ce unii putem trai deja in bucurie constienta altii putem trai in continuare in tristete si neinteles si bucurie dictata de motiv, “cerand” parca un soc pentru a ne trezi si pentru a vedea lucrurile altfel.

Cu cat ne “aducem” mai aproape de noi si de a ne trai constienti de sine aici si in acelasi timp pana unde ajungem ca si dimensiune fiecare dintre noi, cat ne permite totusi si nivelul vibrational de aici, el insusi in schimbare, cu atat mai mult aceste “porti” in timp vor fi trecute mai fluent si mai usor si vor fi insotite si de o bucurie cat mai constienta.

Insa in timp ce unii dintre noi vom experimenta si asa ceva si vom experimenta rezolvari ale unor situatii care vor aduce recunoastere si echilibru, parteneriate noi bazate pe libertate si respect, o parte dintre noi vom experimenta rezistente, opozitii, stari interioare de conflict si stari exterioare de conflict, o continuare a unui ciclu din care inca nu am iesit, vom experimenta stari de panica si nesiguranta, teama si angoasa pentru ca potentialul nostru de evolutie care e in noi si care simte ca poate in sfarsit sa se manifeste liber, nu are loc pentru a se manifesta.

In ceea ce priveste septembrie 2011 fara ca ceea ce urmeaza sa fie o predictie sau o previziune ci doar o informatie care poate fi recunoscuta dupa vibratia pe care aceasta o poarta, este o luna care contine o vibratie ce ne poate purta catre o noua dimensiune in evolutia pe care o avem.

Aceasta inseamna ca o parte dintre noi au o minte mai clara si o energie mai integrata si recuperata deja din cat mai mult context, atat al acestei vieti cat si cel al unei vieti multidimensionale, ceea ce face posibila trecerea intr-o noua etapa de evolutie ce contine din ce in ce mai mult adevar si o cunoastere ce ne va aduce noua tuturor o deschidere pe care foarte multi nu am mai cunoscut-o pana in acest moment.

Este o munca foarte mare care s-a depus pentru aceasta eliberare atat la nivel individual cat si la nivel de “impreuna”. Asa incat avem la dispozitie un camp de o vibratie curata, astfel incat cei care la un anumit moment dat au renuntat sa mai faca ceva cu viata lor au acum posibilitatea sa regandeasca anumite situatii si principii si sa o traiasca in continuare de la un alt nivel, ceea ce din punct de vedere al evolutiei este un aspect care conteaza.

Renuntarea la viata in mai multe forme ale ei este insa un subiect pentru mai tarziu.

Aceasta trecere inseamna capacitatea de a trai viata dincolo de paradigma si de a experimenta ce inseamna a crea din spirit si ce inseamna a crea cu capacitatea deplina a unui creator. Inseamna a trai ce inseamna integritatea unei fiinte umane si ce inseamna constienta ei.

Inseamna a intelege ce inseamna tot ceea ce a fost ca si evolutie pana acum si felul in care toata aceasta informatie isi gaseste locul in tot ceea ce inseamna evolutie si inseamna a intelege pasul catre o lume foarte noua, in care informatia vine din interiorul fiecaruia dintre noi in timp ce noi putem experimenta bucuria de a fi in viata si de a o cunoaste astfel impreuna.

Poate insemna putin atunci cand incercam sa intelegem prin simturile de acum, insa odata conectati la informatie vom vedea fiecare dintre noi ce posibilitati de evolutie putem cunoaste pentru mai departe, traind asa ceva, inca fiind aici.

Septembrie aduce din aceasta perspectiva inceputuri, pentru o parte dintre noi. Pentru cei care au adus propria evolutie la acel grad de asumare care le permite o capacitate de a crea si a trai cat mai constient si un raport cu ei insisi, cu lumea, cu viata si cu tot ceea ce inseamna si exista in acest univers si dincolo de el si care creeaza echilibru.

Starea de “a fi “ este astfel bine inteleasa pentru ca incepe trairea si manifestarea ei. Incepem sa vedem cum simplul fel de a fi liberi in tot ceea ce inseamna minte creeaza in jurul nostru echilibru si frumos si incepem sa constientizam ce inseamna el. Fara ca noi sa intervenim in nici un fel. Doar prin cine suntem si atat. In acelasi timp incepem sa vedem ce inseamna a fi si a trai in continuare in inertia acelor energii care mai sunt inca de echilibrat din si dintre noi si cum putem trai firesc atunci cand echilibrul si frumosul inca nu e posibil peste tot.

In aceasta etapa de evolutie eliberam din ce in ce mai mult ideea de forta si de interes care ne tin blocate extrem de multe resurse pe care le avem si pe care le putem folosi pentru a fi fiinte constiente si nu fiinte care actioneaza mecanic sub impuls. Pentru a fi fiinte care pot vedea in jur dincolo de context si de circumstanta, dincolo de asocieri si de deductii, eliberate de patima interpretarii si de patima in dorinta de a sti, lasand dorinta de a sti, curata. Acest fel de a privi in jur si de a vedea dincolo de circumstanta este cel care aduce echilibru.

Odata eliberata mintea din tipare informationale si care ne sunt in acelasi timp si tipare pentru viata si pentru evolutia pe care o traim, avem capacitatea de a ne racorda la esenta unei experiente si este firesc ca fiind conectati la ceea ce creeaza de fapt manifestarea, sa traim manifestarea in alt fel.

Eliberam astfel judecata care ne-a insotit in mai multe randuri in evolutie si care are radacini adanci in noi prin ceea ce am invatat de secole si de milenii, eliberam astfel conflictul care vine din interpretarea pe care o dam atunci cand mintea noastra este “masurata” de criterii si de ierarhii de orice fel, eliberam astfel teama pe care o avem ca fara tot ceea ce am invatat si stim pana acum nu se poate si nu putem trai, eliberam nesiguranta unei vieti traite in nevoia de “a obtine” pentru “a avea”.

Pare o lume ideala in care nu stim daca nu urmeaza sa ne plictisim. Nu am trait decat putin din tot ceea ce am putea trai. Si am trait constrans si am trait in imaginatia unei minti deja mult prea mult folosite si mai putin in realitatea in permanenta vie a unui spirit care a fost si este vesnic.

Asa incat obisnuiti fiind cu adrenalina luptei daca ne intrebam daca nu cumva urmeaza sa ne plictisim de atata pace si de atata bucurie cred ca putem avea o “mostra” din “actiunea” pe care o putem trai atunci cand suntem creatori constienti si cu drept deplin, daca vrem sa o cerem si atunci cand ne dorim.

Adevarul este intr-adevar o informatie care ne elibereaza. Si este poate una din informatiile care vor ramane in constitutia noastra pana ne vom fi eliberat cu totii in acel fel in care sa ne putem trai deja eliberarea si continuarea ei, aici.

Ea este deja posibila acum. Si va fi din ce in ce mai mult. Prin toti cei care au ales in 2009 sa ramana pe acest pamant si sa mearga inainte oricat de greu ar fi. Pentru ca inertia unei lumi care traieste inca in teama si in ignoranta poate fi uneori destul de mare. Insa cum nimic nu este imposibil decat pentru moment, aceasta informatie simpla pe care o putem numi principiu, a putut fi inteleasa si cei care au ramas au ales sa o aduca prin felul lor de a fi, aici.

E bine sa nu ne imaginam cum arata si cum se manifesta acest fel de a fi in amanunt. Pentru ca este o etapa in evolutie in care cu cat ne fixam mintea in criterii si ne tinem pe noi insine acolo, cu atat exista posibilitatea sa experimentam la un anumit moment “socuri” sau “rupturi”. Energia este foarte fina si de o puritate foarte clara care ca sa ne tina in viata si noi sa respiram, trebuie sa avem “plamani curati”.

Ce putem face sa ne mentinem energia in acelasi sens in care am inceput deja de cativa ani sa ne indreptam rapid, este sa evitam discutii lungi si justificative si sa perpetuam procese incarcate de vina si de judecati. Cand sunt necesare si nu pot fi evitate sa incercam sa nu justificam ci doar sa precizam fapte obiective si atat. Inainte insa e bine sa le cernem atent in noi, pentru a evita subiectivitatea si cand le expunem sa fim constienti ca uneori, chiar si o fapta obiectiva poate genera in jur o parere subiectiva si sa ne asumam propria interpretare sau propria concluzie constienta, dupa caz.

Cheia acestei “treceri” este asumarea. Pentru ca putem cu adevarat crea, atunci cand ne asumam deplin atat fiinta, energia, continutul care ne apartine si propria informatie la nivel de potential. Putem sa ne ajutam unii pe altii, putem lucra unii cu ceilalti impreuna insa felul in care o facem, e necesar sa respecte deplin implicarea celuilalt in propria evolutie, o alegere facuta la nivel de sine, si  o alta fiinta umana fata de care manifestarea nu mai este ghidata de la nivelul mintii si din interpretari ci prin intimitatea unei profunzimi din interiorul careia nu mai putem minti si nici amagirea nu o mai putem cunoaste.

Asa incat vom invata ca felul in care lucram unii cu ceilalti pentru ceea ce inseamna creatie, evolutie personala si vindecare la nivel de sine si intreg, pentru ca asta este ceea ce facem orice forma ar purta contextul in care ne situam, inseamna conectare si asta depaseste la un anumit nivel ceea ce numim teorie si concept.

Elementul principal al acestei etape si al acestei energii de viata este “fara forta”.

Cei care isi doresc si sunt pregatiti pentru a merge mai departe, au asadar la dispozitie, atat informatie cat si “curent”.

Dorinta proprie de a trai adevarat si in respect, de a cunoaste ce inseamna “a crea” mai mult decat “a stapani”, ce inseamna “adevarul” mai mult decat “interpretarea” si ce inseamna bucuria clipei fata de “bucuria de moment” precum si asumarea propriei energii, pot facilita acest moment si pot asigura o trecere stabila si fluenta.

Asa incat septembrie este aproape si va doresc sa aveti numai bucurie!

Daca credeti ca articolul poate fi de folos celor pe care ii cunoasteti, va rog frumos sa il distribuiti .

Va multumesc,

Autor, Alina Mihai 
Coaching • Consiliere • Terapie
Sedinte individuale si evenimente 
  •  
  •  
  •  
  •