Articole si vindecare

Viata = Evolutie spirituala = Viata – Intrebari pentru sine

Viata = Evolutie spirituala = Viata – Intrebari pentru sine

De multe ori, poate si din cauza unei abundente de tehnici si metode care promoveaza rezolvarea in plan imaginar si imediat a tuturor problemelor de viata, credem ca evolutia spirituala inseamna o acumulare de tehnici si metode, prin care ne rezolvam la modul exclusiv problemele de viata, ajungand de multe ori sa credem astfel, ca “ele” si nu “noi”.

“Meditam” pentru iertare, ne imaginam cum ne curatam trecutul, facem initeri, ne inducem stari prin care ne imaginam ca blocajele pe care le avem nu mai apar, “taiem” imaginar legaturi energetice intre noi, apelam la multe feluri de deschidere a mintii pentru a ne dezvolta comunicarea telepatica, pentru a intra in contact imaginar/indus cu sinele mai luminos si incet, incet, ne indepartam de tot ce e uman si de adevaratele conexiuni pe care instrumentele nu ni le pot da, pentru simplul fapt ca sunt, intermediari adica se aseaza “intre” noi si ceea ce ne straduim sa accesam. 

Astfel, ne indepartam de emotiile noastre pe care credem ca le integram doar daca ne imaginam sau ne sugestionam ca facem acest lucru, ne indepartam de propriile informatii adoptand total cateodata, alte informatii doar pentru ca se spune ca “federatia intergalactica a transmis ….”, nu ne mai folosim discernamantul si ne punem constiinta la dispozitia unor “entitati extraterestre” pe care le credem benefice doar pentru ca ne indeamna la “lupta impotriva intunericului” sau ni se adreseaza cu “iubitii nostri”, sau cu “suflete dragi” sau cu “copiii mei” si altele asemanatoare.

Preocupati sa “meditam”, sa comunicam telepatic, sa calatorim astral, sa practicam ritualuri, nu mai stim cum sa comunicam real nici cu noi insine si nici unii cu ceilalti, nu ne mai gasim cuvintele, nu ne mai conectam unii la ceilalti decat daca vorbim aceeasi limba ezoterica, sau ne place acelasi autor sau ne descoperim afinitati pentru fractali sau sirul lui fibonacci, sau vibram pe aceleasi acorduri muzicale spirituale.

Si mai mult decat atat, intr-un mod paradoxal, nu ne mai acceptam unii pe altii decat daca facem parte din aceleasi cercuri.

Nu ne mai intelegem starile, nici pe ale noastre si nici pe ale celor din jur pentru ca nu mai facem efortul de a ni le intelege si cum sa il mai facem cand pentru orice ni se intampla avem deja raspunsuri … ori e luna albastra, ori suntem intr-un proces de trezire spirituala, ori suntem sub atac psi, ori e trauma din copilarie, ori e de vina vreun demon sau o legiune de demoni, ori e un blocaj energetic, ori vine energia noua si ne da simptome, ori e de la “ego” sau “mintea”e de vina, sau “maestrii spirituali” au raspunsuri mult mai bune si e suficient sa le citam sau sa le tinem minte.

Cat mai stim insa sa ne identificam noi insine emotiile cu acuratete si sa le punem in contextul in care le traim?

Cat mai putem spune cu certitudine interna ca emotia “x” este ceea ce traiesc acum?

Cat mai stim sa ne verbalizam firesc trairile cu propriile cuvinte, fara sa ne ducem mai intai in fraza binecunoscuta ca “acest lucru nu se poate pune in cuvinte”?

Cat mai stim sa descriem NOI realitatea pe care o traim fara a imprumuta diverse explicatii?

Stim sau am invatat cu adevarat dupa toata aceasta “cultura spirituala” care sunt gandurile noastre si ce preluam din jur sau am ajuns doar sa ne insusim fara cercetare mult din ceea ce accesam?

Stim sa facem diferenta intre imaginatie si autentic?

Cat mai stim sa dialogam deschis unii cu ceilalti, uitandu-ne unii in ochii celorlalti, in loc sa inchidem ochii si “sa rezolvam” conflictul in astral …?

Mai stim sau cat mai stim cine (mai) suntem, fara “trusa de instrumente spirituale” ?

Mai stim oare sa fim oameni, preocupati sa fim atat de spirituali?

Am reusit sau nu, sau cat am reusit sa il traim de fapt pe Dumnezeu, simplu si firesc si indiferent de circumstanta?

Evolutia spirituala autentica nu ne absoarbe in ritualuri si mecanici care ne obisnuiesc sa preferam doar anumite conversatii, doar anumite locuri, doar anumite planuri dintre care preferat e cel imaginar, doar anumite melodii, doar anumite persoane, doar un anumit limbaj, doar anumite ocupatii … evolutia spirituala ne trezeste si la Dumnezeu dar si la umanitate, la intregul ei si ne daruieste acceptare fata de viata pe pamant asa cum este ea acest lucru neinsemnand sa devenim pasivi sau indiferenti la tot ce se intampla si ne daruieste trairea constienta a vietii pe pamant intr-un mod simplu si direct, PRIN insasi firea si fiinta noastra, evolutia spirituala fiind atunci asigurata, modulata simplu, din interior prin relatia cea mai importanta – conexiunea cu sinele profund interior.

Daca simtim ca devenim din ce in ce mai izolati in practicile noastre, daca simtim ca fara “trusa de instrumente spirituale” nu mai stim nimic si nu mai stim ce suntem sau pacea si conexiunea ne dispare, daca simtim ca folosim un limbaj pe care ne vine din ce in ce mai greu sa il traducem, daca simtim ca a intra in contact cu oameni care cred altfel decat noi si practica altfel decat noi spiritualitatea e greu si dificil si ne provoaca, inseamna ca am mai creat inca o conditie la starea noastra, daca simtim ca preferam compania doar a anumitor oameni cu preocupari mai spirituale sau spirituale la fel ca ale noastre, daca simtim ca suntem pretiosi in exprimare si ne place sa fim recunoscuti ca fiinte spirituale, daca simtim ca nu mai stim ce e diversitatea in sunete si tonuri si altele asemanatoare, e bine sa ne oprim putin din tot ce facem si sa ne uitam putin mai in adanc dar si la realitate. 

E bine sa ne dam o pauza si sa ne gandim daca nu cumva dintr-o cutie am intrat in alta, e drept putin mai altfel, dar atat timp cat este o cutie, tot o cutie este si nu inseamna ca am evoluat sau ca am facut pasi prea departe atat timp cat in loc sa ne apropiem de constienta, viata, oameni, firesc si universal, ramanem prinsi tot intr-un spatiu al mintii si al conditionarii noastre si al relatiilor dintre noi chiar daca acest spatiu se numeste sau il numim noi, “spiritual”.

Practicile ne pot fi de ajutor, pentru ca nu sunt obligatorii, ci poate numai necesare pentru un anume timp si pentru cine vrea sa inteleaga un anume lucru si atat timp cat nu ne pun in minte si in suflet noi bariere care ne despart de data aceasta in umani si spirituali, atat timp cat bucuria vietii ramane bucuria vietii si nu se transforma intr-o bucurie din ce in ce mai conditionata a vietii respingand tocmai lucrurile simple ale vietii catre care intr-un mod paradoxal ar trebui sa ne indreptam.

Ne sunt de ajutor atat timp cat libertatea noastra din punct de vedere interior creste, atat timp cat intelegerea asupra noastra insine, a naturii umane si a vietii in esenta iarasi creste in acel mod firesc, intuitiv, empatic, atat timp cat devenim din ce in ce mai deschisi cu ceilalti oricine ar fi sa fie ei intelegand corect ce inseamna acest lucru, atat timp cat ne putem pas cu pas si fiecare in ritmul si in felul lui si cu cuvinte proprii, explica viata atat cat avem nevoie pentru noi si cat au si cei din jur nevoie.

Ne sunt de ajutor atat timp cat ne mentinem orizontul liber si nu ne indentificam cu ele si nu le confundam cu destinatia in sine.

Ne sunt de ajutor atat timp cat ne duc catre firesc, catre autentic si catre simplitate.

Altfel evolutia spirituala devine doar un mijloc prin care ne indepartam de noi si unii de ceilalti izolandu-ne in abstract si in imaginar, izolandu-ne in sfere din ce in ce mai conceptuale crezand ca “acolo” si in acest fel ne vom intalni cu “cine suntem cu adevarat” si iluzionandu-ne ca traim de fapt la modul autentic, in “aici si in acum” si suntem eliberati, de toate.

Viata = Evolutie spirituala = Viata 

Daca credeti ca articolul poate fi de folos celor pe care ii cunoasteti, va rog frumos sa il distribuiti .

Va multumesc,

Autor, Alina Mihai 
Coaching • Consiliere • Terapie
Sedinte individuale si evenimente 

2 thoughts on “Viata = Evolutie spirituala = Viata – Intrebari pentru sine

 1. Buna seara,

  Va multumesc pentru aprecierea articolelor pe care le-ati citit si pentru timpul si atentia pe care le-ati acordat citirii si patrunderii spiritului lor.

  Articolele se adreseaza (asa cum este mentionat in paginile de prezentare ale site-ului) persoanelor care au preocupari, intrebari in zona de autovindecare, dezvoltare personala si evolutie spirituala constienta prin propriile resurse si valori, ca o alta perspectiva alaturi de toate celelalte informatii si practici existente precum si publicului larg in masura in care este dornic sa se informeze in legatura cu aceste subiecte.

  Aceste articole sunt un rezultat concret al unor experiente personale si a practicii profesionale efectuate pe termen lung si ca atare ele ofera o perspectiva experientiala, integrata si sedimentata, perspectiva care este oferita intotdeauna ca un popas de reflectie celor care isi doresc sa isi aloce un timp din timpul lor, pentru acest lucru.

  Cum spuneam anterior si cum este mentionat pe intreg parcursul site-ului, abordarea mea se desfasoara in jurul autovindecarii, trairii si evolutiei constiente.

  Asa incat si acest articol si intrebarile pentru sine care le contine, sunt redate din aceeasi perspectiva, pentru a incuraja constienta celui care isi poarta pasii pe o cale sau o alta si ajunge sa citeasca si acest articol.

  In articolul de mai sus, intrebarile puncteaza clar efecte constatate practic in primul rand de mine, ca autor al articolului in multe din situatiile pe care le-am traversat si eu in propriul meu proces de transformare precum si in situatiile pe care le-am intalnit si le intalnesc, in viata si in practica profesionala.

  Sunt totodata puncte de plecare intr-un proces de introspectie al fiecarui cititor, care punandu-si aceste intrebari are ocazia sa se autoevalueze, sa vada daca este in mod real pe o cale de evolutie autentica sau este intr-un proces de autoiluzionare care poate avea efecte uneori grave nu doar asupra vietii sau a evolutiei in sine sau a ego-ului cat mai ales asupra functionarii psihice si sa isi aleaga astfel abordarea intr-o mai mare cunostinta de cauza.

  Nu am mentionat nicaieri despre “violenta, pornografie ori abandonul in fata vietii”, insa inteleg de ce ati ales dvs. sa asezati acest exemplu in comentariul dvs.

  In acest sens, cred ca (nu doar) ultimele paragrafe din articol subliniaza faptul ca nu este vorba despre o extrema ori negare a unor beneficii ce pot aparea in urma unor practici, ci despre o evidentiere a acelor aspecte care pot fi de folos doritorilor de viata si evolutie constienta.

  In ceea ce priveste mesajele de la “entitati galactice” mai tinere sau altele decat cele de 2000 de ani, subliniez inca o data necesitatea dezvoltarii unei constiinte de sine si a unui discernamant spiritual pentru a putea “cerne” informatiile intre ele, respectiv interpretarile umane de sursa mesajului in sine, respectiv ce credem noi ca am primit ca informatie si informatiile originale, dat fiind ca acest gen de distorsiuni se intampla si in comunicarile concrete, intre noi ca oameni.

  Faptul ca ne simtim bine, nu inseamna neaparat ca ne si este bine. Inductiile mentale au acest scop de a produce o stare de bine prin asocieri diverse, sau prin asocierea unor diversi stimuli cu asocierile mentale. Acest lucru se poate intampla foarte subtil cateodata si nu sesizam obisnuiti fiind cu acest mod de a trai pe baza de asocieri mentale, adica pe baza de reactie, stimul – efect, care din aceste asocieri provoaca reactiile noastre si nu sesizam daca reactiile noastre traduse prin stari de bine, sunt intr-adevar autentice si ne aduc BINE.

  De aceea este important sa cercetam putin sau mult, dupa cum prefera fiecare, dincolo de acest “bine”, si modul in care se produce, pentru a nu dezvolta pe langa ce mai avem fiecare de lucru, alte si alte iluzii de data aceasta, spirituale.

  In final, eu pun la dispozitie aceste informatii insa decizia de a reflecta la ele apartine fiecaruia.

  Va multumesc pentru mesaj si pentru ocazia oferita de a clarifica aceste aspecte.

  Cu acelasi respect, va doresc si eu o seara linistita !

 2. Cu toata sinceritatea apreciez cuprinderea materialelor dumneavoasta .Toate pe care le-am citit dovedesc o mare cunoastere a spiritualitatii dar indraznesc sa fac totusi un comentariu referitor la gradul concret de constientizare al oamenilor. Dupa felul in care sunt postate par sa se adreseze publicului larg . Prin experienta vietii ce am trait-o am constatat ca marea majoritate a oamenilor habar nu au de ce inseamna ,, Sine,astral,,ezoteric,multidimensiuni,constienta,constiinta …… etc .Pina sa patrunda la noi curentul New Age , singura optiune a oamenilor erau cabinetele de psihiatrie pentru femei si alcolul pentru barbati .Va spun cu toata certitudinea ca nu aveau de loc la cunnostinta despre scindari interioare,nu detineau deloc un limbaj care sa poata sa explice lipsa conectarii cu corpul ,cu mediul ,cu divinitatea ori sa aiba o idee ce cauta in aceasta viata.Cred ca traim o perioada extraordinara in istoria omenirii avind acces la atita informatie, materiale, si scoli de spiritualitate. Oamenii au posibilitatea sa aleaga in functie de nivelul fiecaruia, oricum ne schimbam , ati remarcat si D.vs in unele articole, pe masura ce evoluam cautam altceva ,potrivit noii intelegeri ce am dobindit-o. Si eu am frecventat multe cursuri si credeti-ma nici una nu promoveaza violenta, pornografia ori abandonul in fata vietii .Pin la urma daca unii se simt bine daca li se spun mesaje de la galactici, arhangheli ori altcineva de ce ar fi mai rau decit mesajele cultelor oficiale care provaduiesc de 2000 de ani celasi lucru ?. Cu respect si imi cer scuze daca am deranjat.

Poti lasa aici, un gand sau o traire ღ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.