Ganduri pentru evolutie si vindecare

Asa cum nu poti forta un copil sa creasca …

*

Asa cum nu poti forta un copil sa creasca, nu poti forta nici un om sa se schimbe sau sa se dezvolte.

Exista un ritm al existentei, ca o “nota” care e comuna tuturor “cânturilor” ei, aflate in manifestare.

Si exista un ritm interior, uman, al “cãntului” in sine, creat prin viata noastra, care il urmareste, mai de aproape sau mai de la distanta si care nu poate fi fortat sa isi schimbe pasul fara ca prin forta, sa nu percepem sau sa inregistram ca oameni, perturbare.

Am fost poate fortati sa crestem sau am fost poate incetiniti si viata noastra, a cunoscut perturbari in expresie si dezvoltare.

Traind un timp ritmuri, cânturi, care nu ne apartin, incepem la un moment dat sa cautam inconstient acea “nota” a existentei care ne-a dat viata si care ne creeaza ritmul propriu, in care asezati stim ce anume vrem sa exprimam si cum, si cum sa ne traim aceasta viata.

Ritmul uman de existenta si de dezvoltare perturbat, poate fi inspirat sa isi alinieze “pasul” la cel care ii trebuie omului in sine, pentru ca acesta sa isi implineasca atat aspiratiile intelectuale, necesitatile organice, hrana emotionala si apartenenta la intreg.

Cand alinierea se intampla, omul isi (re) cunoaste, isi intelege, isi accepta si isi traieste constient si creativ prin natura sa umana, caracterul sau universal, “trairea existentei” si realitatea faptului ca nu e despartit de “Viata”, ci e insasi “Viata”.

Si asa, “cantul” e “cantarea”. Iar omul este linistit.

Autor, Alina Mihai 
Coaching • Consiliere • Terapie
Sedinte individuale si evenimente 

Poti lasa aici, un gand sau o traire ღ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.