Constiinta de sine si propria legatura spirituala

acf9c8451136f0037c76bb562e408f9dInca muncim sa ne recastigam constiinta de sine, pe care din nestiinta, din confort, dorinta de apartenenta, teama si de multe ori din interes, am cedat-o unor “organisme” creditate cu o mai mare credibilitate, in defavoarea ei si astfel si in defavoarea noastra. 

Atat timp cat exista “organisme” sau sisteme, care isi aroga adevarul sau si-l aroga inclusiv pe Dumnezeu, e un act de cutezanta sa ne recunoastem propria constiinta si sa ne “revendicam” propria legatura spirituala.

Cutezanta, pentru ca pentru a face acest lucru e nevoie de un pas in afara acestor “organisme”, de un pas de atat de in afara lor, incat propria legatura spirituala sa ne devina echilibru.

Acest lucru nu inseamna a fi impotriva nimanui, ci a ne hotari, in cele din urma, cui de fapt, vrem sa apartinem.

Atunci, cand ne hotaram sa ne recunoastem constiinta, cand indraznim sa avem ca far calauzitor propria legatura spirituala, este insa de pastrat cunoasterea ca nu suntem unici in acest demers, altfel incepem sa cream noi ordini.

Propria legatura spirituala, constiinta de sine in intregul ei, nu se pot trai intre granitele unui “organism”, oricare ar fi sa fie el, ci doar, in sine.

In acel moment, apartenenta cautata la un “organism”, devine apartenenta la intreaga lume, care insa nu mai este separata in sisteme de credinta aflate in lupta intre ele si ca atare, se stinge lupta dintre noi. 

Constiinta, e un “bun” universal, care apartine tuturor. 

Creand sisteme, sau noi ordini sau un “organism”, pe baza propriei existente spirituale, o aseaza in umbra, deoarece regulile create in jurul unui “organism”, oricare ar fi sa fie el, creditat cu constiinta noastra, vor prima in defavoarea indrumarii ei.

Discernamantul, cu adevarat, nu se poate realiza in granitele unui sistem anume, ci urmand, la un moment dat,  “regulile” propriei constiinte, “testand” realitatea faptica a vietii, atenti fiind la consistenta si dinamica a ceea ce se intampla in interior, atenti fiind la consistenta si dinamica relatiei interior – exterior, invatand traire cu traire, ce inseamna a fi om, cu legatura proprie cu Dumnezeu.

Altfel, legatura proprie cu Dumnezeu, nu devine din concept, traire si nu se implineste prin traire, ca adevar fundamental, sadit in sinea noastra, a tuturor. 

Cu drag,

Autor, Alina Mihai Cum inflorim si evoluam uman, profesional si spiritual prin ORICE stare si prin ORICE  experienta  
Coaching • Consiliere • Terapie
Sedinte individuale si evenimente 
SPREAD THE LOVE
This entry was posted in Ganduri pentru evolutie si vindecare and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Poti lasa aici, un gand sau o traire ღ

Your email address will not be published. Required fields are marked *