Un om care traieste haos, are in chiar acele clipe potentialul de a trai reversul …

Un om care traieste haos la un moment dat in viata lui, are in chiar acele clipe, potentialul si isi creeaza in chiar acele clipe, imprejurarea de a trai reversul.

Ceea ce numim noi “haos”, acea traire care simtim ca ne dezmembreaza viata, psihicul si firea, nu exista fara ca in “fondul” si “substanta” ei sa nu fie si altceva care ne sustine in timp ce ea se manifesta …

Precum floarea are o tulpina prin care isi primeste seva care o creeaza, asa si orice forma de manifestare a noastra, are in spate un “suflu” ca un fir de viata pe care in timp, l-am formulat in parerile pe care le avem si care ajung la un moment dat, in comportamentul nostru.

De multe ori, acestea sunt sau devin in timp, contradictorii nu doar intre ele ci si in raport cu ceea ce inseamna viata cat si cu cea mai congruenta forma de manifestare a vietii prin comportament uman, pe care o putem trai.

“Haosul” e doar o forma de (re)organizare a firii, a perspectivei si a psihicului nostru pe cu totul alte baze decat cele de pana atunci. Mai profunde, mai aproape de adevar.

Tot ceea ce traim la “suprafata” prin manifestarea noastra, e un “suflu” caruia ii dam directie prin ceea ce credem noi ca inseamna viata, cand viata este … el.

Atat avem nevoie, daca “haosul” devine experienta, sa ne amintim in primul rand de “suflul” care e in noi si care inseamna viata si “sa ne asezam” apoi, cat mai concret, mai simplu si mai congruent in el, pentru a cerne, inca o data, iluzia de adevar, interpretarea de realitate, din gandurile si din comportamentul nostru.

“Haosul” nu e obligatoriu. Pana la un punct, e o consecinta pe care am creat-o, partial individuala, partial si colectiva, in timp ce de la un anume punct incolo, el exista doar cat si daca, il (mai) alegem noi.

GoldSeparator

Autor, Alina Mihai Cum inflorim si evoluam uman, profesional si spiritual prin ORICE stare si prin ORICE  experienta  
Coaching • Consiliere • Terapie
Sedinte individuale si evenimente 
SPREAD THE LOVE
This entry was posted in Ganduri pentru evolutie si vindecare and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Un om care traieste haos, are in chiar acele clipe potentialul de a trai reversul …

  1. Autor Alina Mihai | © Terapie si Evolutie constienta says:

    Cu mult drag Stefania ! Si eu multumesc frumos !

  2. Stefania Monica CROITORU says:

    multumesc!

Poti lasa aici, un gand sau o traire ღ

Your email address will not be published. Required fields are marked *