Cursuri si evenimente

Dezvoltarea discernamantului (spiritual) editia II

Dezvoltarea discernamantului (spiritual)  editia II

a kissIn aceste vremuri, ajung la noi foarte multe informatii ce cuprind o gama foarte diversa de metode, de practici, de concepte, instrumente, teorii, sisteme si filosofii, din foarte multe parti, informatii care produc de multe ori confuzie, semne de intrebare si ne influenteaza in alegeri.

In acelasi timp in care rata transmiterii informatiilor creste si experientele pe care le traim capata diversitate, rapiditate, intensitate si complexitate si nevoia noastra de a le intelege intr-un mod real si autentic, creste.

Devine astfel esential sa ne dezvoltam discernamantul, aceasta calitate, pe care o avem intr-o forma sau o alta fiecare dintre noi.

Dupa observatii practice indelungate am constatat ca multe din instrumentele pe care le folosim, sunt contradictorii intre ele, deoarece au la baza filosofii care nu sunt compatibile unele cu celelalte, asa incat nu vin neaparat in sprijinul calitatii unor decizii pe care ne-o dorim si a claritatii noastre.

In acelasi timp, bazandu-ne pe instrumente mai mult decat pe discernamantul nostru, nu incurajam constienta si nici constiinta de sine, deoarece transferam increderea asupra instrumentului (sau practicii in sine) care ar trebui apoi sa ne ofere ceea ce avem deja de la natura in noi si anume capacitatea de a discerne. Facem astfel un ocol care de multe ori exercita o influenta asupra calitatii informatiilor si a sentimentelor pe care apoi ne bazam si le folosim in viata si in evolutia noastra acest lucru ducand apoi la o calitate as spune, mai nealiniata a deciziilor si experientelor pe care le traim.

Si in acelasi timp, sunt situatii concrete de viata in care nu avem practic posibilitatea sa folosim ceea ce folosim de obicei pentru a ne (trans)pune intr-o stare, pentru a ne clarifica sau a lua decizii. Astfel nu putem tot timpul sa audiem o melodie, sa intram in transa, sa facem diverse exercitii, sa stam intr-o pozitie anume sau sa ne imaginam cu totul altfel realitatea, intrucat din ce in ce mai mult viata ne cere prezenta si luciditate acolo unde suntem.

Un discernamant bine dezvoltat este, in opinia mea, capacitatea de a deosebi natural, firesc, ganduri, informatii si emotii, de a le clarifica intern, intr-un mod direct, prin sine, fara a apela la metode, practici si sisteme, instrumente, substante, sunete, intermediari sau inductia unor stari.

Intalnirile de dezvoltare a discernamantului (spiritual) sunt intalniri de grup de clarificare, ca suport pentru trecerea intr-o alta/noua etapa de dezvoltare a constiintei de sine si a unui discernamant din ce in ce mai rafinat si aplicabil atat vietii cat si unei evolutii cat mai constiente, intr-o stare de autonomie sanatoasa.

Pentru a trece in aceasta faza si pentru a ne putea baza pe ceea ce discernem, este necesar sa ne intoarcem cu adevarat catre noi insine, dincolo de tot ceea ce folosim ca practici si ca instrumente, cel putin o perioada pana cand ne centram in sine si capatam un centru constient al constiintei noastre.

Cu cat este mai dezvoltat si mai activ, discernamantul

 • ne mentine in contact organic cu adevarul si ne ofera claritate si liniste interioara
 • ne ajuta in aprecierea corecta, intr-un mod intern si ca atare si independent de instrumente, a informatiilor la care avem acces, a mediului, a experientei pe care o traim,  si a relatiilor dintre noi
 • ne ajuta in aprecierea emotiilor/starilor autentice si in deosebirea lor de emotiile/starile induse sau “contrafacute”
 • ne ajuta sa apreciem corect semnalele pe care le primim de la inima si minte, pentru a ne ghida interior cat mai autentic, folosindu-ne atat intelepciunea cat si capacitatea de a aprecia/evalua/trai emotional realitatea
 • ne ajuta in sesizarea contradictiilor intre idei, fapte si cuvinte si sa deosebim autenticul din comportament, atitudine si manifestare
 • ne ajuta in alegeri si in deciziile de zi cu zi, in alegerea caii de evolutie si dezvoltare, in alegerea unei directii in viata, in alegerea unui tratament medical, in relatii si pe linie profesionala
 • ne ajuta sa apreciem realitatea mai subtila, in a cerne si a evalua ceea ce numim noi “mesaje de la ingeri”, “mesaje de la entitati”, oracole sau “mesaje din propriul interior”
 • ne ajuta sa ne mentinem un status intern echilibrat in raport cu realitatea pe care o traim permitandu-ne in acelasi timp sa impartasim emotii
 • ne ajuta sa intretinem si sa dezvoltam firesc starea de prezenta 

Seminarul este dedicat tuturor celor interesati de o viata si o evolutie sanatoase, pentru aceia dintre dvs. care doriti sa va clarificati si sa va asezati intrebari pe care le aveti, informatii la care ati avut acces sau experiente ce tin de propria voastra viata, dezvoltare sau de practica spirituala pe care o desfasurati sau in general de practicile si caile de dezvoltare si evolutie personala si indiferent daca sunteti la inceput de drum sau va aflati deja intr-un demers de autocunoastere si transformare interioara.

Aceste intalniri va pot aduce contactul cu informatii autentice si experiente autentice de comunicare, la care va invit si va astept cu drag.

Desfasurare si organizare:

 • Marti 14 iunie – orele 18:30 – 21:30 
 • Participare financiara – 50 lei 
 • Aceste intalniri vor fi periodice si data organizarii lor, va fi anuntata pe site, prin email si prin retelele de socializare.
 • Intalnirile sunt intalniri de grup. In limita timpului disponibil vom efectua exercitii/experiente pentru claritate si constientizare. Persoanele inscrise vor fi anuntate din timp de o eventuala tema de discutie sau de eventuale aspecte pe care este de ajutor sa le lucreze in avans.
 • Locatia este in Bucuresti si va fi anuntata persoanelor inscrise. Va rog sa va inscrieti din timp, pe cat posibil. Locurile sunt limitate.

Inscrierea se poate face

 • fie telefonic la numarul 0727.157.947 - Alina Mihai,
 • fie trimitand un email la adresa alinamagdalenamihai@gmail.com
 • fie completand formularul de mai jos

In urma inscrierii dvs. veti fi anuntati de restul de detalii.

* Daca credeti ca acest eveniment poate ajuta persoane pe care le cunoasteti, va rog frumos sa distribuiti, evenimentul.

Cu drag,

Autor, Alina Mihai 
Coaching • Consiliere • Terapie
Sedinte individuale si evenimente 

Poti lasa aici, un gand sau o traire ღ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.