Despre Dumnezeu, Inspiratie intr-un cuvant ...

Decenta

514155903_9155c8ef5e_bDecenta este o trasatura a simplitatii.

Si amandoua sunt trasaturi ale frumusetii care vine din ceea ce numim acum, a fi, acea prezenta a noastra in lume care exista, creeaza si atinge, care nu loveste, nu impinge, nu impune, nu isi doreste sa convinga sau sa demonstreze cu orice pret.

La fel ca simplitatea, decenta vine dintr-o traire mai mult subtila a vietii si a fiintei noastre, dintr-un inteles care aseaza impreuna din ce in ce mai mult intr-un singur rost si in ordinea dintai, aspectele pe care le avem, in care nu evidentul este primul, ci subtilul.

Decenta e finetea cu care insusi Dumnezeu traieste in suflet si ne sfatuieste in marea de emotii si de ganduri, in care totul pe acest pamant, se intampla.

Intre “liniste” si “zgomot”, “zgomotul” atrage intr-o prima faza, in majoritatea dintre cazuri.

Pentru ca suntem antrenati sa observam doar ce e vizibil si ce ne atrage atentia la modul evident.

De aceea este dificil sa observam subtilul, de aceea este dificil sa “privim” in suflet, dupa indrumarea care ni se potriveste.

Pentru ca subtilul, in cea mai mare parte a lui, este decent, nu vrea neaparat sa iasa in evidenta, iar indrumarea autentica pe care o primim in suflet nu ne forteaza niciodata sa o alegem, nu se lupta sa o recunoastem si sa o traim apoi prin noi, in lume. Ne lasa sa o alegem.

Intre “liniste” si “zgomot”, “zgomotul” atrage intr-o prima faza.

Cu toate acestea insa, “linistea”, pacea care e la noi in suflet, “sfatul tainic” din interior, este cea si cel langa care tot mai multi, prefera sa ramana.

GoldSeparator
Cu drag,
Autor, Alina Mihai 
Coaching • Consiliere • Terapie
Sedinte individuale si evenimente 

2 thoughts on “Decenta

  1. Alina, apreciez faptul că ai abordat acest subiect. Îmi place formularea ta despre decența care (citez) “nu lovește, nu împinge, nu impune [și] nu își dorește să convingă sau să demonstreze.” Da, sunt de acord că decența este un aspect al frumuseții. Mulțumesc pentru inspirație !

Poti lasa aici, un gand sau o traire ღ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.