Inspiratie intr-un cuvant ...

Simplitate

A fi simplu nu inseamna a fi lipsit de stralucire. Ci inseamna doar ca stralucirea ta sa vina intr-un mod firesc si neinfluentat, din ce este natural si autentic.

In esenta totul este simplu, in liniste recunoastem simplitatea, adevarul este simplu, viata in general este un proces complex insa este in acelasi timp si simplu, omul este o fiinta intr-o perpetua manifestare si creatie de sine insa este in acelasi timp si simplu.

Nu alegem insa simplitatea pentru ca desi ne atrage, nu e seducatoare ca multitudinea de forme prin care ne seduce simturile, complicatul.

Ne place sa ne complicam cateodata, deoarece senzatia pe care o traim atunci cand lucrurile devin mai complicate e tulburatoare si ne da impresia ca suntem vii, ocupati fiind sa facem totul, atunci cand totul se complica … simplu.

Cream o forta a imprejurarii in care mai intai avem nevoie sa ne complicam, pentru a ajunge apoi din nou, la simplu.

Cercul vietii devine atunci unul vicios.

Parerea noastra despre simplitate este importanta.

Simplul, a fi simplu, simplitatea isi pot manifesta realitatea si valoarea cand nu le confundam la om cu lipsa de valoare, viu si personalitate, cand nu le confundam la viata cu lipsa de vioiciune, complex, divers, culoare, cand nu le confundam intr-o relatie cu monotonia si cand intelegem ca in evolutia spirituala, simplitatea isi gaseste loc in a trai firesc, cat mai natural si mai direct realitatea si divinitatea.

Simplitatea este atat o stare cat si un fel de a fi care pastreaza in prim plan tot ce inseamna frumusete naturala.

Simplitatea este abilitatea de a vedea lucrurile complicate, clar.

Simplitatea este arta de a fi si a trai liber, in tot si tot ce este (pare) complicat.

Simplitatea inseamna liniste interioara.

Simplitatea este capacitatea de a lua si de a trai lucrurile asa cum sunt si nu cum par, in fiecare clipa.

Adevarul exista in noi la modul foarte simplu.

Si un cautator adevarat stie ca oricat de frumoasa ar fi sa fie forma (materia creata si tot ce tine de ritual), ea nu inlocuieste niciodata adevarul. Un cautator adevarat gaseste adevarul, dupa care traitor al lui fiind, se bucura de forma si traieste in lumea formei, fara sa mai creada insa ca forma reprezinta in totalitate adevarul.

Simplitatea este sensul pe care poate, atrasi la un moment dat de multitudinea de forme care sunt in jurul nostru, nu l-am da nicicum cautarii noastre.

Sedusi de bogatia de senzatii pe care le traim prin forme, e greu sa credem ca simplitatea poate darui trairi care sa insemne cu adevarat o optiune, pentru a o alege.

Exista insa o etapa in evolutia noastra care pune in prim plan aceasta simplitate, bogatia de senzatii implinindu-se in acel moment din trairea constienta a fiecarei clipe si a “continutului” pe care il experimentam, acolo unde suntem.

Cu drag,

Autor, Alina Mihai 
Coaching • Consiliere • Terapie
Sedinte individuale si evenimente 

Poti lasa aici, un gand sau o traire ღ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.