Ganduri despre pace, ganduri despre lupta ...

Daca credem ca ne vom atinge pacea cea launtrica …

Folosim cuvinte ca “iubire” sau “iertare” alaturi de cuvantul “arma” si folosim cuvinte ca “viata” si “evolutie” alaturi de cuvantul “lupta” si apoi vorbim despre “pace in interior”.

Daca credem ca ne vom atinge pacea cea launtrica vazand si folosind calitatile si valorile pe care le avem ca pe niste arme, ne amagim pe noi si nu numai pe noi.

Daca credem ca ne vom atinge pacea cea launtrica facand din evolutia noastra, lupta cu starile si gandurile noastre pe care este necesar de fapt sa le intelegem, ne amagim pe noi si nu numai pe noi.

Traim ceea ce alimentam si ne hranim din ceea ce oferim.

Pacea ca stare interioara vazuta ca un rezultat al luptei cu noi insine, pastreaza si justifica pe “a lupta”, asa incat acele mecanisme care tin de lupta, raman in continuare active in noi. 

Se creeaza o legatura de conditionare intre ideea de pace si lupta astfel incat starea de pace din interior este doar un armistitiu, o stare temporara, recunoscuta doar prin intermediul luptei in timp ce valorile din noi raman asociate cu cuvantul “arma” pervertindu-si pana la un punct calitatea de “valori”.

Cand un boboc devine floare, el nu duce o lupta el doar devine floare.

Pacea autentica se traieste printr-o multitudine de renuntari in a perpetua si a trai ceea ce nu hraneste spiritul, constiinta si firescul vietii noastre in ansamblul ei si printr-o multitudine de hotarari de a cauta, a gasi, a pastra si a dezvolta ceea ce este hranitor si constructiv spiritului, constiintei si firescului vietii noastre in ansamblul ei.

Pacea este o decizie pe care o luam de a ramane in zona de valori, o data si inca o data si de fiecare data cand simtim ca suntem pe punctul de a ne intoarce sau se intampla sa ne intoarcem noi insine impotriva noastra.

Pacea vine din a ne intelege noi pe noi insine, din a intelege ce se intampla in interiorul nostru, din dorinta de a intelege ce este “in spatele” acestor stari mai tulburi pe care le numim noi- “lupta”.

Asa vom castiga cunoastere, intelepciune, asa vom cultiva valori autentice, sanatoase, valabile, stabile, care unesc partile din noi si cu toate acestea vom putea apoi sa aducem o dinamica armonioasa si intre noi.

Si asa pacea din interior, poate sa ajunga si in exterior. Si sa ramana. 

Autor, Alina Mihai 
Coaching • Consiliere • Terapie
Sedinte individuale si evenimente 

Poti lasa aici, un gand sau o traire ღ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.