Daca credem ca ne vom atinge pacea cea launtrica …

Folosim cuvinte ca “iubire” sau “iertare” alaturi de cuvantul “arma” … si folosim cuvinte ca “viata” si “evolutie” alaturi de cuvantul “lupta” … si apoi vorbim in toate, despre pace in interiorul nostru, despre pace intre oameni …

Daca credem ca ne vom atinge pacea cea launtrica si vom ajunge sa traim si pacea dintre noi, transformand calitatile si valorile pe care le avem in arme, ne amagim pe noi.

Daca credem ca ne vom atinge pacea cea launtrica si vom ajunge sa traim si pacea dintre noi, facand din evolutia noastra lupta, ne amagim pe noi.

Traim, ceea ce alimentam … si ne hranim din ceea ce oferim …

Orice forma de pace cladita pe o lupta, pastreaza si justifica pe “a lupta”.

Se creeaza o legatura de conditionare intre ideea de pace si lupta astfel incat pacea este doar un armistitiu temporar, recognoscibil doar prin intermediul luptei iar valorile din noi, se vor activa, ca arma … si nu ne vor  mai umple simplu ca, valori.

Asa incat, ce legatura sa aiba pacea cu orice fel de lupta, oricare a fi idealul pe care il atasam de lupta? Si ce legatura sa aiba in mod real si constructiv, un proces al unei transformari interioare care ne indreapta catre armonia unei unitati de sine, catre armonie intre noi, cu cuvantul “lupta” … ? 

Cand un boboc devine floare, el nu duce o lupta … el doar devine floare ..

Si ce legatura sa existe in mod real si constructiv pana la capat, intre iubire, viata, rabdare, iertare, compasiune, sinceritate, modestie si tot setul de valori care ne defineste, atunci cand e trait complet, ce legatura sa existe intre sensul de fiinta universala in aceasta lume si cuvantul “arma” care sa aduca pacea in sine, care sa aduca pace intre noi ….?

Atat timp cat atentia noastra e la lupta, nu vom mai vedea in jur si in noi, decat motive pentru a lupta. 

Pacea se traieste printr-o multitudine de renuntari in a perpetua sau a trai la nesfarsit ceea ce nu este util spiritului, constiintei, vietii noastre in tot ansamblul ei si printr-o multitudine de hotarari de a pastra, a cauta, a gasi, a dezvolta si din nou de a pastra, ceea ce e util si constructiv spiritului, constiintei, vietii noastre in tot ansamblul ei …

Si poate prima dintre toate, e sa renuntam la lupta si sa cautam in constiinta noastra cum raspundem constructiv acestei intamplari a vietii, in acel fel in care am decis intern ca lupta nu mai este o optiune, deoarece, cu siguranta mai exista si altceva in noi

Pacea este o decizie pe care o luam.

Decizia de a ramane in pace, de a da viata pacii in interior, decizie pe care o luam o data si inca o data si de fiecare data cand simtim ca pe undeva ar mai fi ceva de “castigat” si lupta e o cale.

Autor, Alina Mihai Cum inflorim si evoluam uman, profesional si spiritual prin ORICE stare si prin ORICE  experienta  
Coaching • Consiliere • Terapie
Sedinte individuale si evenimente 
SPREAD THE LOVE
This entry was posted in Ganduri despre pace, ganduri despre lupta ... and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Poti lasa aici, un gand sau o traire ღ

Your email address will not be published. Required fields are marked *