Ganduri despre pace, ganduri despre lupta ...

Pacea dintre universuri

*

stock-illustration-13683350-children-s-dove-of-peacePacea dintre universuri este pacea dintre ideologii.

Constiinta pe care o avem datorita incarcaturii sale pline de valori, atunci cand este aplicata de noi insine, de cat mai multi din toti cei care se intalnesc si ideal de toti, poate face o punte pentru toate ideile din lume.

Cel mai dur razboi si care este cel care incepe si ne si cuprinde inainte sa ne razboim pe fata si in lume, este cel dintre ganduri si idei sau ideologii. Putem muri pentru o idée, putem trai pentru un crez.

Sa alegem viata, inseamna sa alegem pacea la un moment dat in locul incapatanarii, intelepciunea in locul dreptatii care e mai mult impusa, flexibilitatea in locul rigiditatii, deschiderea de minte, suflet, constiinta, in locul inversunarii.

Si sa incercam sa facem acest lucru, acolo unde suntem, fiecare dintre noi.

In acest fel ideile pe care le avem se pot schimba prin dialog in idei mai reconciliante, fara ca noi sa ne pierdem din valoare, lucru de care uneori ne este frica, atasati fiind de ideile pe care le avem.

Mai degraba ne sporim increderea in noi, atunci cand le transmitem fara incarcatura de conflict, cand atitudinea pe care o avem e pasnica si demna, orientata catre rezolvare, uniune, viata, dialog.

 

Autor, Alina Mihai 
Coaching • Consiliere • Terapie
Sedinte individuale si evenimente 

2 thoughts on “Pacea dintre universuri

Poti lasa aici, un gand sau o traire ღ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.