Sedinte de coaching si clarificare cu obiecte

Sedinte de coaching si clarificare cu obiecte

 

Aceasta metoda de lucru cu obiecte, combina obiectele de lemn, cardurile metaforice si desenul (de la situatie la situatie) pentru a da o forma concreta, vazuta, cu care se poate lucra, a realitatii noastre interioare.

Este o metoda prin care facem “nevazutul” sa devina “vazut”, pentru a putea vedea si intelege ce nu este vizibil, dar produce o influenta asupra noastra, asupra relatiilor si asupra vietii pe care o traim si pentru a putea lucra cu ceea ce luam la cunostinta in acest fel.

 

Constiinta vietii este intaiul si cel mai important facilitator

Ceea ce face totul posibil este campul vietii in care ne aflam. Acest camp al vietii mai este numit si “camp cuantic”.

Campul vietii in care ne aflam contine gandurile noastre, emotiile noastre, trecutul, prezentul, viitorul (probabil), persoane implicate in viata noastra, alegeri posibile, situatii intamplate si scenarii probabile.

Mintea noastra constienta nu poate cuprinde toate aceste date iar noi nu putem procesa la modul constient, toate aceste date in acelasi timp.

Cu toate acestea, acest lucru se poate face portionat, etapizat si ordonat in functie de nevoia si intentia noastra si atunci cand mintea noastra constienta este ajutata sa primeasca date relevante.

Cu alte cuvinte constiinta noastra care inregistreaza totul, raspunde nevoii noastre de a ne vindeca si intentiei noastre oneste de a vedea ce nu vedem si de a intelege mai mult din ceea ce nu intelegem pentru vindecarea noastra si ne trimite aceste date de care avem nevoie intr-o situatie anume, intr-o forma vizibila si suficient de relevanta ea insasi, pentru a putea intelege ce se intampla si pentru a putea lucra apoi, cu ce vedem si intelegem.

 

Cand este potrivita o astfel de sedinta ?

O astfel de sedinta se poate desfasura ca sedinta de sine statatoare pentru a clarifica anumite aspecte sau pentru a primi o alta perspectiva in afara de cea pe care o avem deja sau pentru a primi raspuns la o intrebare pe care o avem.

De asemenea se poate desfasura si ca parte din procesul de coaching sau terapeutic, pentru a defini o directie de lucru, pentru a evalua o situatie sau pentru a evalua procesul de coaching sau terapeutic in una din etapele lui, pentru a avea o imagine mai clara asupra unui moment anume, pentru a clarifica anumite aspecte, pentru a regla incarcaturi care provin din trauma si genereaza tulburari.

 

Ce situatii se pot adresa prin aceasta metoda ? 

In principiu se pot adresa orice situatii care ne preocupa, dintre care cateva exemple aveti mai jos:

dinamici de familie – parinte – copil, parteneri de cuplu, diverse parteneriate

dinamici interioare – parti de sine, traume traite si efectul lor asupra sinelui – separare, disociere

ce factori ne influenteaza in alegerile noastre 

rezistente la schimbare 

realitatea interioara versus ce credem noi ca se intampla 

atasamentele pe care le avem si dimensiunea lor 

felul in care gandim, felul in care cream realitatea prin gandurile noastre, diverse afirmatii de tip conditionari care ne influenteaza din interior fara sa stim ca se intampla acest lucru, scenariul mental caruia ne subordonam inconstient 

directii de evolutie a unei situatii 

directii de echilibru in relatii cu alte persoane

roluri dupa care functionam inconstient induse social, mostenite transgenerational, create ca mecanism de aparare – salvator, tap ispasitor, victima, abuzator, paratraznet, judecator, martir, erou, sfant, etc. 

contracte familiale neonorate, de loialitate, contracte abuzive si rescrierea lor pe baze de valori, afectiune si beneficii reciproce si altele. 

 

Alte informatii 

Acest proces nu este unul sugestionat, este un proces pe baza de intrebari, intuitie, simtire si permitere a energiei noastre sa aduca in vazul nostru ce ne intereseaza in vindecare.

In acest proces totul este in acord cu situatia clientului, cu capacitatea lui de procesare, cu capacitatea lui de asumare si cu cat permite energia experientei pe moment. 

 Este un proces pe baza de valori si relevanta lui pentru client este in stransa legatura cu deschiderea pe care clientul o acorda acestui proces si si-o acorda lui insusi pentru a se imbogati din tot acest proces, conform cu angajamentul si cu intentia sa de vindecare.

Acest proces serveste exclusiv vindecarii noastre.

Este un proces ce ofera in primul rand constientizari si apoi suport precum si context pentru schimbare.

Schimbarea propriu zisa este insa, in planul material, ca in orice proces terapeutic, in responsabilitatea clientului, in deciziile luate de catre acesta si in felul in care clientul si le asuma si le duce la indeplinire. 

 

Detalii practice si de organizare 

Costul este de 200 lei pentru o ora. Sedinta poate dura o ora sau o ora si jumatate in functie de situatie si de ritmul explorarii care depinde si de client.

Persoanele care doresc doar o astfel de sedinta si nu sunt implicate intr-un angajament de coaching/consiliere/terapie, sunt rugate sa trimita inainte de sedinta cu minim 2 zile, o scurta prezentare a situatiei pentru a fi procesata de catre coach/terapeut si pentru a putea fi conceput scenariul de lucru.

Partea de analiza a situatiei si de concepere a scenariului de lucru care au loc inainte de inceperea sedintei, sunt incluse in pret. 

 

Mai jos aveti o galerie in care sunt prezentate alte cateva imagini, din diverse situatii lucrate cu adulti si copii. 

 

Va multumesc si va astept cu drag !