Sedinte individuale

 Despre coaching – ca proces si relatie pentru evolutie, vindecare

Coachingul este un parteneriat cu clientii, intr-un proces provocator si creativ care ii inspira/antreneaza sa isi atinga cel mai inalt potential personal, spiritual si profesional. 

Coaching-ul este format pe principii similare stiintelor umaniste din care s-a si dezvoltat si se bazeaza pe numeroase abordari cum ar fi psihologia, consilierea, precum si managementul de business, fiind alaturi de cei care doresc sa iasa din ciclurile negative ale comportamentului, sa devina mai clari, mai motivati si hotarati si in final sa mearga dupa ce simt ca isi doresc in viata.

Fundamentele coaching-ului sunt – ascultarea activa, arta de a pune intrebari, arta de a oferi feedback, multiplicitatea, principiul fundamental al alegerii, increderea, principiul limitelor sanatoase, starea de prezenta, starea de liniste, autenticitatea.

Coaching-ul nu ofera servicii de diagnostic, nu inseamna “mers la psiholog”, nu include practicarea psihoterapiei și nu tratează o situație medicală sau de sănătate mentală, oferind în schimb, in cazul in care exista si astfel de situatii, intr-un cadru terapeutic – instrumente si suport emotional si experiential pentru auto – descoperire, conștientizare, auto-gestionare constienta a starilor si situatiilor de viața problematice ce pot completa și sustine tratamentul medical sau psihologic.

 Prin coaching-ul pe care il practic, clientii au posibilitatea – sa fie in contact cu ei insisi dincolo de etichete, sa patrunda in profunzime dinamica domeniilor vietii si a modului in care acestea sunt conectate, sa isi descopere si dezvolte abilitatea de a se trai si gestiona cand este cazul, constient si natural – fizic, mental, emotional, relational, profesional, spiritual. 

Despre serviciile oferite – Coaching | Consiliere | Terapie

Serviciile oferite sunt orientate către dezvoltarea constientei, formulate și practicate pentru a incuraja si antrena gândirea constienta si gandirea creativa, pentru a primi si genera la modul sanatos schimbarea și pentru a produce înțelegerea și a antrena gestionarea constienta a experiențelor cu diverse/multiple incarcaturi emotionale, pe care le putem avea pe parcursul vietii, in relatii personale si profesionale si in timpul evolutiei personale/spirituale. 

Aceasta deoarece atunci cand un om capata claritate asupra lui insusi, asupra vietii si relatiilor sale, anumite tensiuni mentale, emotionale, fizice si relationale, se disipa si omul e mai in contact cu sine. 

Fiind mai in contact cu sine, omul are astfel o putere noua de a trai, de a concepe experiente noi, de a se autovindeca, de a investi sanatos in relatii si de a forma relatii noi, de a isi continua evolutia pe care si-a dorit-o. 

Scopul ședințelor este astfel, imputernicirea clientului prin constientizarea resurselor in primul rand interioare si prin constientizarea convingerilor și sistemelor de crezuri restrictive, bazate pe frică si trecut neprocesat, de a primi asistență în rezolvarea problemelor, de a primi motivatie sanatoasa si aliniata la resursele interioare si de a primi suport in evolutia personala/spirituala. 

Coach-ul/terapeutul utilizează interviuri, discuții și creeaza experiente de lucru specifice activitaţii de coaching sau de tip terapeutic, care se adresează tiparelor de gandire si comportamentelor problematice adânc înrădăcinate, cu scopul obținerii de rezultate pozitive de durată, rezultate traduse in capacitate de auto gestionare, stare de bine autentica, gandire flexibila, creativa, constienta si comportamente, pe masura. 

Sedintele individuale sunt potrivite oricarei persoane dornice sa se imbogateasca cu experiente autentice de comunicare, relatie, vindecare, viata, evolutie spirituala si umana, folosind pentru aceasta cat mai constient si liber, propriile resurse si valori si pot avea, efect terapeutic

O singura intalnire poate fi un punct concret de clarificare in timp ce mai multe intalniri, pot insemna etape parcurse constient de evolutie interioara si exterioara.

Intailnirile pe care vi le propun, sunt potrivite celor care isi doresc sa isi descopere si foloseasca direct si constient resursele interioare, lucrand cu orice stare sau context de viata in care se afla si pe care le pot percepe ca fiind stari de intrebare, teama, boala, conflict sau dezechilibru, de asemenea, in mod direct si constient. 

Intalnirile noastre au la baza si inseamna in acelasi timp, o forma deschisa de colaborare intre doi oameni, care isi doresc sa realizeze impreuna, o evolutie interioara si exterioara in sensul cel mai constructiv, din punct de vedere fizic, emotional, psihic cat si spiritual, din punct de vedere al drumului de viata, al capacitatii de (auto) vindecare, al capacitatii de comunicare si exprimare creativa si al relatiilor umane.

Prin serviciile oferite, se abordeaza integrat/sistemic, atat partea umana care tine de senzatii, ganduri, emotii, dorinte, abilitati, nevoi, relationate la viata traita material cat si partea interioara care tine de constiinta, de apartenenta la intreg, de sens, de motivatie adanc interioara si de aspiratiile “inalte” cu privire la evolutia umana in sensul ei cel mai profund, “parte” pe care  o regasim deseori sub numele de “spirituala”. 

Pentru maximizarea rezultatelor activitatea de coaching poate fi impletita cu secvente de consiliere/consultanta/mentorat în dezvoltare umana și spirituala, comunicare și business si interventii de tip terapeutic.

Relatia de lucru si de acord terapeutic

Intalnirile individuale au la baza o relatie de colaborare, in care fiecare dintre noi are rolul lui, intr-un demers pe care il petrecem impreuna, fapt pentru care relatia de lucru are un rol esential pe tot parcursul colaborarii noastre. 

Fiinta umana nu este supusa unor criterii invatate intr-un mod intelectual, ci este inteleasa ca o fiinta unica ce are propria poveste, fara a fi insa, identificata cu aceasta. 

Relatia de acord terapeutic pentru dezvoltare, asistenta sau suport, este o relatie bazata pe empatie, valoare si respect. In acelasi timp, este o relatie in care sunteti parte integranta si in care va este recunoscuta participarea, iar procesul de lucru pe care il parcurgem impreuna, este unul transparent.

Criteriile de relationare sunt bazate pe principii universale, asa incat dialogurile sunt aplicate la evolutia, viata, structura si continutul fiintei umane in mod direct, fara apartenenta la un sistem, ideologie, metoda, practica anume, respectand insa si tinand cont de structura, apartenenta, practicile si orientarea dvs.

Pe parcursul acestor intalniri nu se folosesc tehnici de sugestie, autosugestie, imagerie ghidata sau tehnici de sondare a mintii.

Cum se desfasoara ? – Constientizarea, factorul declansator

 Intalnirile individuale au loc prin dialog terapeutic, prin experiente concepute creativ ce faciliteaza introspectia, constientizarea, integrarea, activarea de resurse si punerea in practica a lor. 

 Cu prilejul fiecarei intalniri se constituie prin insasi interactiunea noastra, o curgere specifica a intalnirii respective, astfel incat aceste intalniri, nu se desfasoara dupa un sablon desi pot sa urmareasca un subiect adus in discutie de catre dvs., ci sunt personalizate pentru fiecare dintre dvs.  

 Un rol important il are constientizarea, realizarea acelui adevar esential pentru moment, care desface din interior, ceea ce mentine sau creeaza starea de conflict sau starea de rezistenta mentala, emotionala, organica/fizica, ce ne impiedica sa avem acces la resursa sau resursele din interiorul nostru de care avem nevoie.

   Lucram astfel pentru a aduce in viata noastra claritatea necesara care este baza pentru orice actiune cu adevarat in favoarea noastra dar si energia necesara, emotiile de care avem nevoie pentru a intreprinde actiunile pe care cu adevarat ni le dorim si ne sunt si potrivite. 

Constiinta si valorile de sine – sprijin, echilibru, rol integrator

Constiinta, desi un fenomen poate abstract pentru unii dintre noi, este o valenta a fiintei noastre foarte prezenta si ne asista in permanenta. Una din realizarile intalnirilor individuale este ca invatam sa percepem aceasta constiinta si sa facem diferenta clara intre constiinta, ego, minte, ganduri si emotii personale, ganduri si emotii colective/din exterior. 

Constiinta este in experienta mea, acel aspect neutru, impartial, care nu judeca, nu condamna, nu partineste, nu nuanteaza, nu influenteaza, nu decide, nu impune, care este intotdeauna dincolo de orice fel de poveste personala si prin care avem acces intotdeauna la o parere/simtire obiectiva, care incadreaza “detaliul” in ansamblu, fara ca detaliul sa aiba o importanta mai mare ca ansamblul sau invers. 

Constiinta are rol de echilibru in sensul in care il faciliteaza, insa alegerea de a ii da valoare, expresie, traire in viata noastra, ne apartine.

Constiinta are rol integrator, deoarece ofera fiecarei situatii, fiecarei trairi, fiecarei stari, fiecarui gand, fiecarei emotii, fiecarei relatii, fiecarei dorinte, fiecarei experiente pe care o traim, un loc sanatos (real) in ansamblu – viata, om, evolutie si spiritual.

Valorile de sine, care construiesc ceea ce inseamna caracterul nostru, sunt aspecte ale constiintei prin care o activam si o mentinem vie si sunt adevarati declansatori naturali si din interior, ai starii de autovindecare, claritate si creativitate. 

Prin intermediul lor tot ce suntem si traim isi gaseste un sens, acel sens curat interior care ghideaza starea pe care o avem si experienta, iar omul isi gaseste un echilibru constient trait intre profunzimea sa si ceea ce traieste el, in mod curent, in viata si in evolutia sa, ca om, o stare de bine constienta care il sprijina in calatoria vietii, din interior. 

Ce abordam ?

☼ Vom lucra in stare constienta si vom aborda la modul constient – emotiile, gandurile, starile, invatand sa le/ne cunoastem, sa le punem in cuvinte si sa le deosebim de cele care sunt in jur, vom aborda dorintele si aspiratiile personale, valorile pe care le avem si comportamentul nostru in relatie cu acestea, situatii si relatii, cat mai din interior, cat mai din “spatele mintii”. 

Toate acestea le vom aborda pentru a trai in armonie in primul rand cu tot ceea ce suntem si asa si cu cei din jurul nostru, cu experientele de viata in diversitatea lor si cu mediul in care existam aflat in schimbare permanenta. 

Sesiunile individuale au un caracter practic, aplicativ. Rezultatul constientizarilor si resursele descoperite se mentin si se dezvolta ulterior prin aplicarea constienta a lor in experientele de zi cu zi.

Aceasta pentru ca nu este suficient sa ajungem in contact cu notiuni, concepte, informatii si trairi ca vindecarea, binele, frumosul, adevarul, bucuria si iubirea neconditionata, Dumnezeu, constiinta, constienta, liberul arbitru, echilibru sau iluminare, atat timp cat nu ajungem si in postura de a le si trai intr-un mod firesc si constient in viata cea de zi cu zi si in relatiile noastre.

Efectul terapeutic – stare proprie de autovindecare a unor afectiuni

Perspectiva in care ma situez atunci cand parcurgem impreuna o sesiune, este o perspectiva sistemica ce adreseaza fiinta umana ca intreg compus din natura sa concreta si o natura mai subtila, una fiind continuarea celeilalte in si prin viata pe care o traim si in care viata si evolutia noastra nu sunt separate, ambele se traiesc impreuna si se determina una pe cealalta.

Prin acest proces de lucru si prin conlucrarea noastra, se aseaza impreuna, natura umana cu natura spirituala, viata concreta cu viata cauzala, cauza si efectul. Aceasta asezare este cea care stimuleaza ceea ce numim efect terapeutic – crearea unei stari proprii de autovindecare a unor afectiuni.

Desi cateodata este suficient un simplu dialog deschis, o cunoastere adecvata de sine, o intelegere corecta a situatiei in care ne aflam sau prin care trecem, o relatie cat mai simpla, constienta si directa cu sursa existentei noastre si constientizareaaccesareaactivarea si folosirea corespunzatoare a resurselor interne in raport cu o situatie data, pot determina imbunatatirea situatiei respective pe un termen lung cat si aparitia efectului terapeutic.

Se poate programa si o singura intalnire ?

O singura intalnire poate fi un punct concret de clarificare cu privire la intrebarea sau situatia care va intereseaza sau va preocupa. 

Mai multe intalniri, pot insemna etape parcurse constient de evolutie interioara si exterioara si dezvoltarea unei apropieri cat mai traite si mai constiente de dvs. insiva si astfel si de resursele interioare (emotionale, psihice, energetice, spirituale), apropiere constienta pe care o puteti avea  apoi alaturi constient in tot ceea ce traiti, o viata.

Pentru a va orienta in stabilirea unei intalniri individuale, corespunzatoare cu interesul sau preocuparea dvs., aveti la dispozitie informatiile de mai jos:

# Coaching, consiliere pentru constienta, stare sanatoasa, echilibru si relatie de bine cu sine

 • Imi doresc sa ma cunosc/inteleg mai bine, sa imi stiu motivatiile si cum sa simt/ iau deciziile potrivite. 

 • Imi doresc sa imi inteleg reactiile, emotiile, sa le pot verbaliza si sa accesez starea si felul in care pot raspunde optim in situatii dificile, tensionate sau care simt ca ma solicita prea mult.

 • Imi doresc sa pot lucra cu gandurile care ma apasa, preocupa sau aglomereaza.

 • Imi doresc sa stiu la modul foarte natural cum sa gestionez felul in care se poarta ceilalti cu mine, astfel incat sa raman/fiu in pace, clar (a) la minte si disponibil(a) sufleteste, deschis(a) fata de oameni.

 • Imi doresc sa imi (re) gasesc motivatia interioara, dorinta pentru a trai.

 • Imi doresc sa stiu care imi e menirea.

 • Imi doresc sa ma simt mai bine cu mine insami, sa am o relatie onesta, deschisa si lucrativa cu mine insami si sa ma simt mai bine in general.

# Coaching si suport terapeutic pentru situatii dificile de viata (boala, divort, deces ..)

 • Divort,

 • Infidelitate,

 • Experienta bolii – cum folosim experienta bolii pentru a ne (re)gasi putere, bucurie si resurse,

 • Alegerea/schimbarea carierei,

 • Etapele schimbarii,

 • Asistenta si suport terapeutic in situatii specifice de doliu – cum gestionam doliul si viata dupa doliu,

 • Asistenta si suport terapeutic pentru imbunatatirea calitatii vietii si trairii, pentru persoanele cu cancer

 • Managementul stresului

# Coaching, consiliere pentru comunicare constienta in relatii, comunicare organizationala

 • Imi doresc sa comunic mai bine cu mine insami si sa ma exprim mai coerent, mai fluent, mai creativ si mai in acord cu mine insami

 • Imi doresc sa stiu cum sa adresez/comunic, in situatii delicate sau “vesti rele”(diagnostic, pierderi de servici)

 • Imi doresc sa comunic cat mai natural si autentic cu cei din jur – comunicare constienta

 • Imi doresc sa stiu cum sa gestionez starea de conflict si sa comunic in situatii de conflict in dialogurile cu sefii, clientii sau colegii

 • Imi doresc sa comunic cat mai aplicat pe structura emotionala, psihologica si spirituala si situatia de viata a clientului meu, sa ofer clientului meu ceea ce are in mod real nevoie.

# Coaching, Consiliere si interventii terapeutice pentru relatii constiente – cuplu, parteneriat, parinti-copii

 • Armonizare si comunicare in relatiile de cuplu, familie, prietenie sau parteneriat

 • Cunoasterea dinamicii relatiilor umane – cum functioneaza o relatie (etape, schimbari in parteneri, asteptari, obiceiuri din trecut si alte relatii), cum gestionam comunicarea, asteptarile,  dinamica relatiei, cum “ne intalnim cu partenerul/partenera prin comunicare sufleteasca, dialog si activitati impartasite

 • Redobandirea/acordarea valorii si respectului/respectului de sine in relatii

 • Gestionarea (co)dependentei in relatii, dezvoltarea constiintei de sine in paralel cu trairea si dezvoltarea relatiei

 • Gestionarea propriei fiinte in momente de conflict cu sau fara cauza reala, intelegerea dinamicii interioare si a relatiei (cu sau fara luare de decizii) in situatii de conflict – care implica infidelitate, divort, diverse dependente/vicii 

 • Identificarea si eliberarea  tiparelor/suprapunerilor/blocajelor de pe liniile de neam (mosteniri genetice, transgenerationale)

 • Identificarea si eliberarea rolurilor generatoare de conflict feminin – masculin (cunoasterea partilor, a rolurilor inconstiente si echilibrarea lor prin constientizarea si practicarea de trasaturi si valori de echilibru)

 • Identificarea si eliberarea informatiilor adoptate sau ajunse in campul personal prin diverse procese/influente/mecanisme si restabilirea integritatii structurii personale (imprumuturi de la cei din jur, influente colective)

 • Mai multe detalii – aici 

# Suport terapeutic si antrenament pe baza de valori, pentru evolutie constienta si experiente de natura spirituala

 • Imi doresc sa imi descopar natura spirituala si sa o traiesc firesc si impreuna cu natura mea umana

 • Imi doresc sa inteleg si sa integrez constient etapele pe care simt ca le parcurg in trezirea si transformarea personala

 • Imi doresc sa imi inteleg trairile spirituale pe care simt ca uneori nu le inteleg si de care uneori, imi e si teama si imi doresc sa le integrez in viata mea curenta 

 • Imi doresc sa imi dezvolt discernamantul spiritual pentru a discerne intre cai, practici, informatii si a fi in contact cu adevarul,

 • Imi doresc sa ma ghidez constient si din interior

 • Imi doresc sa inteleg cine/ce este Dumnezeu si sa am cu “el”, o legatura personala, vie, constienta si activa 

 • Imi doresc sa evoluez spiritual fara a deveni dependent de practici spirituale, sisteme spirituale, substante, sunete, locuri, imaginatie, entitati, arhetipuri, obiecte ..

 • Mai multe detalii – aici 

Cost/durata sesiune individuala

Costul pentru o sesiune individuala este de 160 lei (1 ora).  Pentru sedinte cu durata mai mare de o ora, pretul variaza corespunzator.

Confidentialitate si periodicitate

Sesiunile individuale sunt confidentiale iar caracterul lor nu este unul obligatoriu; pot fi punctuale sau periodice.

Pentru realizarea unei stabilizari intr-o directie pe care ne-o dorim, sunt si situatii in care se recomanda o abordare periodica a intalnirilor terapeutice. Acest aspect este stabilit de fiecare data impreuna si se pot discuta mai multe optiuni.

Pentru solicitarea de detalii sau a unei sedinte in persoana sau pe SKYPE, puteti apela la urmatoarele date de contact:

 • nr. telefon 0727.157.947 (orange) – Alina Mihai

 • email la – alinamagdalenamihai@gmail.com

~*~

 Va invit si va astept cu drag sa ne cunoastem!

Alina Mihai ღ

  ~ Terapeut (Psihooncolog), Life Coach si practicant de coaching cu psirhologie pozitiva, Trainer, Consilier dezvoltare personala/spirituala, Specialist comunicare ~

 •  
 •  
 •  
 •