SEDINTE INDIVIDUALE ꧂

 Despre coaching – ca proces si relatie pentru evolutie, vindecare

Coachingul este un parteneriat cu clientii, intr-un proces provocator si creativ care ii inspira/antreneaza sa isi atinga cel mai inalt potential personal, spiritual si profesional. 

Coaching-ul este format pe principii similare stiintelor umaniste din care s-a si dezvoltat si se bazeaza pe numeroase abordari cum ar fi psihologia, consilierea, precum si managementul de business, fiind alaturi de cei care doresc sa iasa din ciclurile negative ale comportamentului, sa devina mai clari, mai motivati si hotarati si in final sa mearga dupa ce simt ca isi doresc in viata.

Fundamentele coaching-ului suntascultarea activa, arta de a pune intrebari, arta de a oferi feedback, multiplicitatea, principiul fundamental al alegerii, increderea, principiul limitelor sanatoase, starea de prezenta, starea de liniste, autenticitatea. 

Coach-ul/terapeutul utilizează interviuri, discuții și creeaza experiente de lucru specifice activitaţii de coaching sau de tip terapeutic, care se adresează tiparelor de gandire si comportamentelor problematice adânc înrădăcinate, cu scopul obținerii de rezultate pozitive de durată, rezultate traduse in capacitate de auto cunoastere, capacitate de auto gestionare, stare de bine generata din interior, gandire critica, creativa, constienta si comportamente, pe masura. 

Coaching-ul nu ofera servicii de diagnostic, nu inseamna “mers la psiholog”, nu include practicarea psihoterapiei și nu tratează in mod direct o situație medicală sau de sănătate mintală, oferind în schimb, in cazul in care exista si astfel de situatii, intr-un cadru sigur/terapeutic – instrumente si suport emotional si experiential pentru auto – descoperire, conștientizare, auto-gestionare constienta a starilor si situatiilor de viața problematice ce pot completa și sustine tratamentul medical sau psihologic, incurajand astfel aparitia efectului terapeutic. 

© Innermost Coaching – Despre procesul de lucru  ꧂

Sedintele individuale invita la un proces de lucru profund*, prin care antrenam abilitati esentiale vietii, auto vindecarii si trairii constiente si este un proces special creat pentru ca tu, sa stii de tine, dincolo de ce au scris in tine, trecutul si durerea.

Este despre a sti de tine ca fiinta completa, umana cat si spirituala, este despre a te simti si a fi cu tine intr-o relatie stabila, care sa te faca sa te simti in siguranta si care sa iti sprijine cu bucurie experienta dezvoltarii si trairea vietii. 

Este despre a sti tu, prin constiinta ta, prin corpul tau, prin emotiile tale, ce iti face bine si este despre a avea puterea de a iti darui tu insuti/insati, un bine sanatos fara a te mai separa de tine.

Si este despre a fi cu cei din jur, la fel de autentic precum esti cu tine.  

Prin contactul cat mai constient cu noi insine, prin prezenta noastra cat mai constienta in corp, prin cunoasterea de sine cat mai de dincolo de etichetele cu care deseori ne identificam, avem acces la raspunsuri si resurse si ne vindecam.

Aceasta ne deschide apoi catre dimensiuni interioare uneori greu de imaginat, catre cei din jur si catre experienta vietii de la nivele din ce in ce mai profunde de traire, de unde relatiile si viata se vad si se traiesc, de multe ori cu totul, altfel.

In calea acestui contact cu sine sta mult trecut, stau relatii neincheiate (ramase conflictuale din punct de vedere psihologic si emotional), stau multe idei care ne tin in dependenta si in suferinta, multa frica și tipare de gândire care hranesc ego-ul, care limitează gândirea critica, empatia, creativitatea, intuitia si conexiunea constienta cu noi insine la nivel foarte profund.

Aceste crezuri împreuna cu încărcăturile emoționale care le sustin si impreuna cu incarcaturile emotionale generate de acestea și de situațiile de viața mai dificil de gestionat alaturi si de factorii externi, pot produce împreuna, efecte nedorite în organismul nostru sub forma de diverse afecțiuni sau boli, pentru ca ne limiteaza energia si ne-o directioneaza catre a le sustine si alimenta.

Prin procesul pe care il traversam impreuna, antrenam abilitatea de a fi din ce in ce mai constienti si abilitatea de a lucra cu crezurile noastre, cu incarcaturile noastre si cu noi insine, prin valori, prin observatie, atentie, introspectie, auto interogare si empatie. 

Ne eliberam astfel gandirea, energia vitala si energia spirituala, ne dezvoltam intuitia, creativitatea, crestem empatia si ne descoperim din ce in ce mai constient conexiunea cu sinele profund, producand efecte si in corpul fizic, astfel incat ședințele pot avea uneori si în masura potrivita fiecarui client si efect terapeutic ( detalii mai jos).

*Pentru maximizarea rezultatelor activitatea de coaching poate fi impletita cu secvente de consiliere/consultanta/mentorat în dezvoltare umana și spirituala, comunicare și business si interventii de tip terapeutic in functie de situatie si de client.

Relatia de lucru si de acord terapeutic

Intalnirile individuale au la baza o relatie de colaborare, in care fiecare dintre noi are rolul lui, intr-un demers pe care il petrecem impreuna, fapt pentru care relatia de lucru are un rol esential pe tot parcursul colaborarii noastre. 

Fiinta umana nu este supusa unor criterii invatate intr-un mod intelectual, ci este inteleasa ca o fiinta unica ce are propria poveste, fara a fi insa, identificata cu aceasta.  

Relatia de acord terapeutic pentru dezvoltare, asistenta sau suport, este o relatie bazata pe empatie, valoare si respect. In acelasi timp, este o relatie in care sunteti parte integranta si in care va este recunoscuta participarea, iar procesul de lucru pe care il parcurgem impreuna, este unul transparent.

Criteriile de relationare sunt bazate pe principii universale, asa incat dialogurile sunt aplicate la evolutia, viata, structura si continutul fiintei umane in mod direct, fara apartenenta la un sistem, ideologie, metoda, practica anume, respectand insa si tinand cont de structura, apartenenta, practicile si orientarea dvs.

Pe parcursul acestor intalniri nu se folosesc tehnici de sugestie, autosugestie sau tehnici de sondare a mintii.

Cum se desfasoara ? – Constientizarea, factorul declansator

 Intalnirile individuale au loc prin dialog terapeutic, prin experiente concepute creativ ce faciliteaza introspectia, constientizarea, integrarea, activarea de resurse si punerea in practica a lor, prin lucrul constient asupra convingerilor și sistemelor de crezuri restrictive, bazate pe frică, orgoliu si trecut dureros ascuns si neprocesat.

 Cu prilejul fiecarei intalniri se constituie prin insasi interactiunea noastra, o curgere specifica a intalnirii respective, astfel incat aceste intalniri, nu se desfasoara dupa un sablon, ci sunt personalizate pentru fiecare dintre dvs.

 Un rol important il are constientizarea, realizarea acelui adevar esential pentru moment, care desface din interior, ceea ce mentine sau creeaza starea de conflict sau starea de rezistenta mentala, emotionala, organica/fizica, ce ne impiedica sa avem acces la resursa sau resursele din interiorul nostru de care avem nevoie.

   Lucram astfel pentru a aduce constient in viata noastra claritatea necesara care este baza pentru orice actiune cu adevarat in favoarea noastra dar si valorile si energia necesara / emotiile de care avem nevoie pentru a materializa ceea ce simtim cu adevarat, ca ni se potriveste. 

Constiinta si valorile de sine – sprijin, echilibru, rol integrator

Constiinta, desi un fenomen poate abstract pentru unii dintre noi, este o valenta a fiintei noastre foarte prezenta si ne asista in permanenta. Una din realizarile intalnirilor individuale este ca invatam sa percepem aceasta constiinta si sa facem diferenta clara intre constiinta, ego, minte, ganduri si emotii personale, ganduri si emotii colective/din exterior. 

Constiinta este in experienta mea, acel aspect neutru, impartial, care nu judeca, nu condamna, nu partineste, nu nuanteaza, nu influenteaza, nu decide, nu impune, care este intotdeauna dincolo de orice fel de poveste personala si prin care avem acces intotdeauna la o parere/simtire obiectiva, care incadreaza “detaliul” in ansamblu, fara ca detaliul sa aiba o importanta mai mare ca ansamblul sau invers. 

Constiinta are rol de echilibru in sensul in care il faciliteaza, insa alegerea de a ii da valoare, expresie, traire in viata noastra, ne apartine.

Constiinta are rol integrator, deoarece ofera fiecarei situatii, fiecarei trairi, fiecarei stari, fiecarui gand, fiecarei emotii, fiecarei relatii, fiecarei dorinte, fiecarei experiente pe care o traim, un loc sanatos (real) in ansamblu – viata, om, evolutie si spiritual.

Constiinta alinieaza cele 5 aspecte ale noastre pentru ca noi sa putem functiona ca o fiinta intreaga ce se poate sustine din interior – trup, minte, suflet, spirit, constiinta.  

Valorile de sine care construiesc ceea ce inseamna caracterul nostru, sunt aspecte ale constiintei prin care o activam si o mentinem vie si sunt adevarati declansatori naturali si din interior, ai starii de autovindecare, conexiune, claritate si creativitate. 

Prin intermediul lor ce suntem si traim isi gaseste un sens, acel sens curat interior care ghideaza starea pe care o avem si experienta, care ne sprijina in calatoria vietii, din interior. 

Ce abordam ?

☼ Vom lucra in stare constienta si vom aborda la modul constient povestea de viata, emotiile, gandurile, starile, invatand sa le/ne cunoastem, sa le punem in cuvinte si sa le deosebim de cele care sunt in jur, vom aborda dorintele si aspiratiile personale, valorile pe care le avem si comportamentul nostru in relatie cu acestea, situatii si relatii, cat mai din interior, cat mai din “spatele mintii” si ne vom dezvolta abilitatile esentiale pentru viata, vindecarea, evolutia si relatiile noastre – spiritul de observatie, introspectia, prezenta, comunicarea, empatia, creativitatea.

Sesiunile individuale au un caracter practic, aplicativ. Rezultatul constientizarilor si resursele descoperite se mentin si se dezvolta ulterior prin aplicarea constienta a lor in experientele de zi cu zi.

Aceasta pentru ca nu este suficient sa ajungem in contact cu notiuni, concepte, informatii si trairi ca vindecarea, binele, frumosul, adevarul, bucuria si iubirea neconditionata, Dumnezeu, constiinta, constienta, liberul arbitru, echilibru sau iluminare, atat timp cat nu ajungem si in postura de a le si trai intr-un mod firesc si constient in viata cea de zi cu zi si in relatiile noastre.

Efectul terapeutic 

Efectul terapeutic este o stare proprie de autovindecare a unor afectiuni.

In momentul in care ne eliberam de diverse crezuri si incarcaturi, sinele profund ne alimenteaza din ce in ce mai liber cu energie spirituala. Aceasta impreuna cu energia noastra vitala astfel eliberata si sustinuta, merg in corp si alimenteaza acele “locuri” care au fost lipsite de aceasta hrana si le vindeca dupa cum este nevoia lor din acel moment. 

Efectul terapeutic se declanseaza in mod firesc in momentul in care constientizam ceva care pentru organismul nostru este relevant pentru vindecarea de care are el nevoie. 

De multe ori este suficient un simplu dialog deschis, insa o cunoastere adecvata de sine, o intelegere corecta a situatiei in care ne aflam sau prin care trecem, o relatie cat mai simpla, constienta si directa cu sursa existentei noastre si constientizareaaccesareaactivarea si folosirea corespunzatoare a resurselor interne in raport cu o stare sau situatie data, sunt factori importanti care pot determina imbunatatirea starii respectiv a situatiei respective, aparitia efectului terapeutic cat si stabilizarea lui.

Perspectiva in care ma situez atunci cand parcurgem impreuna o sesiune, este o perspectiva sistemica ce adreseaza fiinta umana ca intreg compus din natura sa concreta si o natura mai subtila, una fiind continuarea celeilalte in si prin viata pe care o traim si in care viata si evolutia noastra nu sunt separate, ambele se traiesc impreuna si se determina una pe cealalta.

Prin acest proces de lucru si prin conlucrarea noastra, se aseaza impreuna, natura umana cu natura spirituala, viata concreta cu viata cauzala, cauza si efectul, inlesnind astfel, efectele benefice ale acestei alinieri, sa se produca. 

 

Se poate programa si o singura intalnire ?

O singura intalnire poate fi un punct concret de clarificare cu privire la intrebarea sau situatia care va intereseaza sau va preocupa. 

Mai multe intalniri, pot insemna etape parcurse constient de evolutie interioara si exterioara si dezvoltarea unei apropieri cat mai traite si mai constiente de dvs. insiva si astfel si de resursele interioare (emotionale, psihice, energetice, spirituale), apropiere constienta pe care o puteti avea  apoi alaturi constient in tot ceea ce traiti, o viata.

Cost/durata sesiune individuala

Costul este de 200 lei pentru 1 ora. Pentru sedinte cu durata mai mare de o ora, pretul variaza corespunzator. Durata minima a sedintei este de 1 ora. 

Confidentialitate si periodicitate

Sesiunile individuale sunt confidentiale iar caracterul lor nu este unul obligatoriu; pot fi punctuale sau periodice.

Pentru realizarea unei stabilizari intr-o directie pe care ne-o dorim, sunt si situatii in care se recomanda o abordare periodica a intalnirilor terapeutice. Acest aspect este stabilit de fiecare data impreuna si se pot discuta mai multe optiuni.

Pentru solicitarea de detalii sau a unei sedinte in persoana sau pe SKYPE, puteti apela la urmatoarele date de contact:

  • nr. telefon 0727.157.947 (orange) – Alina Mihai

  • email la – contactalinamihai@gmail.com

~*~

 Va invit si va astept cu drag sa ne cunoastem!

Alina Mihai ღ

 

 Galerie de imagini din sedinte cu adulti si copii – secventa constientizare – procesare – integraremanifestare, facilitata prin lucrul cu obiecte si carduri metaforice – aducem ceea ce e inconstient in noi in vizibil, pentru a sti ce crezuri si mecanisme ne influenteaza in mod mecanic si pentru a putea lucra cu ele.

« of 2 »