SEDINTE DE INDIVIDUALE ꧂

 Despre coaching – ca proces si relatie pentru evolutie, vindecare

Coachingul este un parteneriat cu clientii, intr-un proces provocator si creativ care ii inspira/antreneaza sa isi atinga cel mai inalt potential personal, spiritual si profesional. 

Coaching-ul este format pe principii similare stiintelor umaniste din care s-a si dezvoltat si se bazeaza pe numeroase abordari cum ar fi psihologia, consilierea, precum si managementul de business, fiind alaturi de cei care doresc sa iasa din ciclurile negative ale comportamentului, sa devina mai clari, mai motivati si hotarati si in final sa mearga dupa ce simt ca isi doresc in viata.

Fundamentele coaching-ului sunt – ascultarea activa, arta de a pune intrebari, arta de a oferi feedback, multiplicitatea, principiul fundamental al alegerii, increderea, principiul limitelor sanatoase, starea de prezenta, starea de liniste, autenticitatea.

Coach-ul/terapeutul utilizează interviuri, discuții și creeaza experiente de lucru specifice activitaţii de coaching sau de tip terapeutic, care se adresează tiparelor de gandire si comportamentelor problematice adânc înrădăcinate, cu scopul obținerii de rezultate pozitive de durată, rezultate traduse in capacitate de auto cunoastere, capacitate de auto gestionare, stare de bine generata din interior, gandire flexibila, creativa, constienta si comportamente, pe masura. 

Coaching-ul nu ofera servicii de diagnostic, nu inseamna “mers la psiholog”, nu include practicarea psihoterapiei și nu tratează in mod direct o situație medicală sau de sănătate mentală, oferind în schimb, in cazul in care exista si astfel de situatii, intr-un cadru sigur/terapeutic – instrumente si suport emotional si experiential pentru auto – descoperire, conștientizare, auto-gestionare constienta a starilor si situatiilor de viața problematice ce pot completa și sustine tratamentul medical sau psihologic, incurajand astfel aparitia efectului terapeutic. 

Coaching|Consiliere|Terapie – servicii integrate

Activitatea mea este dedicata celor care doresc sa se cunoasca si sa se inteleaga autentic si in profunzime si isi doresc sa isi dezvolte capacitatea de a lucra  constient cu intrebarile, starile sau situatiile pe care le resimt ca fiind problematice, dureroase sau conflictuale, nu doar pentru a isi rezolva “problema” ci si pentru a crea efecte benefice prin cunoastere de sine,  pentru a primi si genera la modul sanatos schimbarea și pentru a produce înțelegerea și gestionarea constienta a experiențelor cu diverse/multiple incarcaturi emotionale, pe care le putem avea pe parcursul vietii, in relatii si in timpul evolutiei personale/spirituale.
 a
Sedintele ofera un cadru onest, creativ si terapeutic pentru a facilita astfel, cunoasterea de sine, dezvoltarea valorilor si abilitatilor esentiale – atentia, spiritul de (auto)observatie, introspectia, discernamantul, empatia si comunicarea, folosind cel mai bun context pentru acest lucru si anume experienta traita in prezent si experinta zilnica a vietii.
a
Prin serviciile oferite, se abordeaza integrat/sistemic, atat partea umana care tine de senzatii, ganduri, emotii, dorinte, abilitati, nevoi, relationate la viata traita material cat si partea interioara care tine de constiinta, de apartenenta la intreg, de sens, de motivatie adanc interioara si de aspiratiile “inalte” cu privire la evolutia umana in sensul ei cel mai profund, “parte” pe care  o regasim deseori sub numele de “spirituala”. 
a

Intalnirile noastre au la baza si inseamna in acelasi timp, o forma deschisa de colaborare intre doi oameni, care isi doresc sa realizeze impreuna, o evolutie interioara si exterioara in sensul cel mai constructiv, ce poate avea urmari pozitive din punct de vedere fizic, emotional, psihic cat si spiritual, din punct de vedere al drumului de viata, al capacitatii de (auto) vindecare, al capacitatii de comunicare si exprimare creativa si al relatiilor umane.

Pentru maximizarea rezultatelor activitatea de coaching poate fi impletita cu secvente de consiliere/consultanta/mentorat în dezvoltare umana și spirituala, comunicare și business si interventii de tip terapeutic in functie de situatie si de client.

Relatia de lucru si de acord terapeutic

Intalnirile individuale au la baza o relatie de colaborare, in care fiecare dintre noi are rolul lui, intr-un demers pe care il petrecem impreuna, fapt pentru care relatia de lucru are un rol esential pe tot parcursul colaborarii noastre. 

Fiinta umana nu este supusa unor criterii invatate intr-un mod intelectual, ci este inteleasa ca o fiinta unica ce are propria poveste, fara a fi insa, identificata cu aceasta. 

Relatia de acord terapeutic pentru dezvoltare, asistenta sau suport, este o relatie bazata pe empatie, valoare si respect. In acelasi timp, este o relatie in care sunteti parte integranta si in care va este recunoscuta participarea, iar procesul de lucru pe care il parcurgem impreuna, este unul transparent.

Criteriile de relationare sunt bazate pe principii universale, asa incat dialogurile sunt aplicate la evolutia, viata, structura si continutul fiintei umane in mod direct, fara apartenenta la un sistem, ideologie, metoda, practica anume, respectand insa si tinand cont de structura, apartenenta, practicile si orientarea dvs.

Pe parcursul acestor intalniri nu se folosesc tehnici de sugestie, autosugestie, imagerie ghidata sau tehnici de sondare a mintii.

Cum se desfasoara ? – Constientizarea, factorul declansator

 Intalnirile individuale au loc prin dialog terapeutic, prin experiente concepute creativ ce faciliteaza introspectia, constientizarea, integrarea, activarea de resurse si punerea in practica a lor, prin lucrul constient asupra convingerilor și sistemelor de crezuri restrictive, bazate pe frică, orgoliu si trecut traumatic ascuns si neprocesat.

 Cu prilejul fiecarei intalniri se constituie prin insasi interactiunea noastra, o curgere specifica a intalnirii respective, astfel incat aceste intalniri, nu se desfasoara dupa un sablon, ci sunt personalizate pentru fiecare dintre dvs.

 Un rol important il are constientizarea, realizarea acelui adevar esential pentru moment, care desface din interior, ceea ce mentine sau creeaza starea de conflict sau starea de rezistenta mentala, emotionala, organica/fizica, ce ne impiedica sa avem acces la resursa sau resursele din interiorul nostru de care avem nevoie.

   Lucram astfel pentru a aduce constient in viata noastra claritatea necesara care este baza pentru orice actiune cu adevarat in favoarea noastra dar si energia necesara / emotiile de care avem nevoie pentru a materializa ceea ce simtim cu adevarat, ca ni se potriveste. 

Constiinta si valorile de sine – sprijin, echilibru, rol integrator

Constiinta, desi un fenomen poate abstract pentru unii dintre noi, este o valenta a fiintei noastre foarte prezenta si ne asista in permanenta. Una din realizarile intalnirilor individuale este ca invatam sa percepem aceasta constiinta si sa facem diferenta clara intre constiinta, ego, minte, ganduri si emotii personale, ganduri si emotii colective/din exterior. 

Constiinta este in experienta mea, acel aspect neutru, impartial, care nu judeca, nu condamna, nu partineste, nu nuanteaza, nu influenteaza, nu decide, nu impune, care este intotdeauna dincolo de orice fel de poveste personala si prin care avem acces intotdeauna la o parere/simtire obiectiva, care incadreaza “detaliul” in ansamblu, fara ca detaliul sa aiba o importanta mai mare ca ansamblul sau invers. 

Constiinta are rol de echilibru in sensul in care il faciliteaza, insa alegerea de a ii da valoare, expresie, traire in viata noastra, ne apartine.

Constiinta are rol integrator, deoarece ofera fiecarei situatii, fiecarei trairi, fiecarei stari, fiecarui gand, fiecarei emotii, fiecarei relatii, fiecarei dorinte, fiecarei experiente pe care o traim, un loc sanatos (real) in ansamblu – viata, om, evolutie si spiritual.

Valorile de sine care construiesc ceea ce inseamna caracterul nostru, sunt aspecte ale constiintei prin care o activam si o mentinem vie si sunt adevarati declansatori naturali si din interior, ai starii de autovindecare, claritate si creativitate. 

Prin intermediul lor ce suntem si traim isi gaseste un sens, acel sens curat interior care ghideaza starea pe care o avem si experienta, care ne sprijina in calatoria vietii, din interior. 

Ce abordam ?

☼ Vom lucra in stare constienta si vom aborda la modul constient – emotiile, gandurile, starile, invatand sa le/ne cunoastem, sa le punem in cuvinte si sa le deosebim de cele care sunt in jur, vom aborda dorintele si aspiratiile personale, valorile pe care le avem si comportamentul nostru in relatie cu acestea, situatii si relatii, cat mai din interior, cat mai din “spatele mintii” si ne vom dezvolta abilitatile esentiale pentru viata, vindecarea, evolutia si relatiile noastre.

Toate acestea le vom aborda pentru a trai in armonie in primul rand cu tot ceea ce suntem si asa si cu cei din jurul nostru, cu experientele de viata in diversitatea lor si cu mediul in care existam aflat in schimbare permanenta. 

Sesiunile individuale au un caracter practic, aplicativ. Rezultatul constientizarilor si resursele descoperite se mentin si se dezvolta ulterior prin aplicarea constienta a lor in experientele de zi cu zi.

Aceasta pentru ca nu este suficient sa ajungem in contact cu notiuni, concepte, informatii si trairi ca vindecarea, binele, frumosul, adevarul, bucuria si iubirea neconditionata, Dumnezeu, constiinta, constienta, liberul arbitru, echilibru sau iluminare, atat timp cat nu ajungem si in postura de a le si trai intr-un mod firesc si constient in viata cea de zi cu zi si in relatiile noastre.

Efectul terapeutic – stare proprie de autovindecare a unor afectiuni

Crezurile restrictive, bazate pe frica și tipare de gândire, împreuna cu încărcăturile emoționale generate de acestea și de situațiile de viața mai dificil de gestionat, pot produce împreuna, efecte nedorite în organismul nostru sub forma de diverse afecțiuni sau boli, așa încât lucrând asupra lor prin constientizare, valori si abilitati esentiale, ședințele pot avea în unele situații, într-o măsura sau o alta si efect terapeutic.

Desi cateodata este suficient un simplu dialog deschis, o cunoastere adecvata de sine, o intelegere corecta a situatiei in care ne aflam sau prin care trecem, o relatie cat mai simpla, constienta si directa cu sursa existentei noastre si constientizareaaccesareaactivarea si folosirea corespunzatoare a resurselor interne in raport cu o stare sau situatie data, sunt factori importanti care pot determina imbunatatirea starii respectiv a situatiei respective cat si aparitia efectului terapeutic.

Perspectiva in care ma situez atunci cand parcurgem impreuna o sesiune, este o perspectiva sistemica ce adreseaza fiinta umana ca intreg compus din natura sa concreta si o natura mai subtila, una fiind continuarea celeilalte in si prin viata pe care o traim si in care viata si evolutia noastra nu sunt separate, ambele se traiesc impreuna si se determina una pe cealalta.

Prin acest proces de lucru si prin conlucrarea noastra, se aseaza impreuna, natura umana cu natura spirituala, viata concreta cu viata cauzala, cauza si efectul, inlesnind astfel, efectele benefice ale acestei alinieri, sa se produca. 

 

Se poate programa si o singura intalnire ?

O singura intalnire poate fi un punct concret de clarificare cu privire la intrebarea sau situatia care va intereseaza sau va preocupa. 

Mai multe intalniri, pot insemna etape parcurse constient de evolutie interioara si exterioara si dezvoltarea unei apropieri cat mai traite si mai constiente de dvs. insiva si astfel si de resursele interioare (emotionale, psihice, energetice, spirituale), apropiere constienta pe care o puteti avea  apoi alaturi constient in tot ceea ce traiti, o viata.

Cost/durata sesiune individuala

Costul este de 200 lei pentru 1 ora. Pentru sedinte cu durata mai mare de o ora, pretul variaza corespunzator. Durata minima a sedintei este de 1 ora. Pret valabil pentru sedinte ocazionale.

Pentru un pachet de sedinte de minim 3 sedinte consecutiv (1 data pe sapt sau o data la doua saptamani), pretul este de 160 lei pentru o ora, cu mentiunea ca pentru o durata mai mare de 1 ora, pretul variaza corespunzator. 

 

Confidentialitate si periodicitate

Sesiunile individuale sunt confidentiale iar caracterul lor nu este unul obligatoriu; pot fi punctuale sau periodice.

Pentru realizarea unei stabilizari intr-o directie pe care ne-o dorim, sunt si situatii in care se recomanda o abordare periodica a intalnirilor terapeutice. Acest aspect este stabilit de fiecare data impreuna si se pot discuta mai multe optiuni.

Pentru solicitarea de detalii sau a unei sedinte in persoana sau pe SKYPE, puteti apela la urmatoarele date de contact:

  • nr. telefon 0727.157.947 (orange) – Alina Mihai

  • email la – contactalinamihai@gmail.com

~*~

 Va invit si va astept cu drag sa ne cunoastem!

Alina Mihai ღ